Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Co z poparciem dla PiS?

~~W21W2 niezalogowany
1 października 2022r. o 17:13
~~Wesoły Romek napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Takiej polski i takiej prawdy o Michniku TVN Horusom nie pokaże .

Pił ale nie zakąszał .Brzydził się komunistami .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
1 października 2022r. o 17:21
Romciu czy ty jesteś cymbał czy tylko udajesz , tak jak ty krytykuję Magdalenkę i jej uczestników , naucz się rozumieć co czytasz , wymieniłem nazwiska ludzi którzy mieli wpływ na przemiany po 1989 .
Długi nie znaczy że ma być głupi , solidaruchy którzy brali udział w obradach okrągłostołowych uwłaszczyli się na naszym majątku z komuchami , obecnie Tusk z Czarzastym są symbolem tamtego okresu .

Na czyje polecenie rozpoczęto niszczenie polskiego górnictwa i kopalń , wiesz coś o tym , kolejne rządy łącznie z obecnym pod naciskiem eurokratów .

Dopisane 01.10.2022r. o godz. 17:21:

Lech Kaczyński tam był i razem z nimi pił W21W2 , jest zbyt wielu " morderców " historii z Horusem na czele , ja do tego ręki nie przyłożę , fakt zawsze będzie faktem .
~~Horus niezalogowany
1 października 2022r. o 17:33
Nawet ludzie ''S'' zaprzeczają legendzie jaką o sobie pisze mkkwacz...
a skoro tak pisza to jednym z ;;morderców'' historii ''s'' jest i kłamczyński...

ja nie jestem ''mordercą '' tej twojej ''s'' ...takimi są krzaklewskie,śniadki i inne dudy...
a ty?...ty jesteś ''cieniem'' dawnej legendy...;D
to ty przechrzto odeszłeś od Wałęsy by zbratać się z morawieckim kiedy ten rozbijał ''s'' by stworzyć swoją własna jedną i drugą partyjkę ...
du-pa mu z tego wyszła i gdyby nie przytulił się do -ffuuuuu kukiza ;D- nawet na miejsce w sejmie by się nie załapał...

wymienisz w końcu jakiś sukces tej twojej ''s'' dzięki któremu Polakom żyje się dostatniej?
bo twojemu przewodniczącemu żyje się całkiem ,całkiem...
wczasy w hotelu Bałtyk za free czyli związkowe...nawet jego ''azor'' ma wyszywane ręczniczki a ty?...wysłużone z cienkiej frotki...;D

ale cóż...''o takie polske walczylim'' to takom ja mamy...;D
14240
M21W2
1 października 2022r. o 18:37
Horusie ile razy mam powtarzać , przypominał ci też PRL - moja Solidarność to etap założycielski , drugi etap to po 13 grudnia 1981 do Magdalenki 1989 , obecna jest taka jaką chcą mieć jej członkowie , tobie i mnie nic do tego .

Cisną mi się bardziej dobitne słowa niż ŁŻĘSZ i piszesz moją historię , nigdy nie należałem do Solidarności Walczącej , po okazaniu się kim był Wałęsa w którymś z wpisów napisałem że Morawiecki przeciwnik Okrągłego Stołu miał rację krytykując Wałęsę i jego ludzi , tobie to wystarczy by bredzić w swoim stylu , podobnie jak w przypadku PRL-a i Kukiza .
Lubisz przyklejać wszystkim " łatki " , stajesz się nudziarzem aż do przesady .

Ślepcowi nawet jak coś wymienię to i tak nie będzie widział , ludzie o wyższym IQ jak twoje sami to widzą .
Coś sobie przypomniałem z twojego wpisu , pracowałeś jako wolny człowiek w kilku krajach Europy , wybudowałeś mieszkanko , ale to nie dzięki zmianom zachodzącym po 1989 to " twoja zasługa " , w niewoli sowieckiej było ci lepiej ? , kim wtedy byłeś ? , NIEWOLNIKIEM systemu jak ja jak my wszyscy poza wiernymi sowietom komunistami .
Janusz muszę napisać , głupcze po 1989 nie należałem do Solidarności , zająłem się działalnością gospodarczą i rolniczą , ile razy mam to powtarzać człeku z wybiórczą pamięcią , tobie i mnie wara od obecnej Solidarności polskich robotników , oni decydują jaka ma być i kto im przewodniczyć , jesteś dobrym materiałem na zamordystę , ty mając możliwość jak komuniści kto co ma robić i kogo z poparciem 99,9% wybierać .
Do solidaruchów których ci wymieniłem nie jesteś w stanie się odnieść , tych solidaruchów którzy mieli wpływ i uczestniczyli czynnie w przemianach nie skrytykujesz , są w opozycji do PiS , mentalność Kalego .

Już to pisałem , powtórzę , dzisiaj symbolem tamtego okresu jest ponowne układanie się postkomunisty Czarzastego z solidaruchem i działaczem opozycji antykomunistycznej Tuskiem , tego nie skrytykujesz , bielmo na oczach przeszkadza .

Czas na inne zajęcia , Dobranoc .
18442
PIS-PO-PRL
1 października 2022r. o 18:50
M21W2 napisał(a): przypominał ci też PRL

napisz, że PIS to _uje, to jasiu załapie
bo tłumaczenie mu czegokolwiek to... jak to jasiu zwykł mawiać... orka na ugorze.
U ciebie czepił się solidarności, u mnie kukiza, u skorna korwina... i tak można wymieniać i tak kłapie tym jęzorem
ale najważniejsze... jasiu nie czuje się oszukany... ani przez PO, ani przez SLD, ani pewnie nawet przez PSL...
Niech jasiu idzie na wyboru niesiony nadzieją... szkoda tylko że boi się napisać, kto jest tym młodym, nieskażonym partyjniactwem wybrankiem/wybranką

tymczasem... do portu nad bobrem przybiło kilka kajaków. Nie wiem co znajdowało się w lukach bagażowych. Może Janusz na radarach coś wyczytał :D

PIS=PO=PRL
~~Karmelowa Kanna niezalogowany
1 października 2022r. o 18:57
nie przeżywaj ...;D
to nie ja podarłem zdjęcie Wałęsy...to nie ja bronię jak ty starego morawieckiego co to chciał się bratać z Rosją ...;D

ale to ja krytykuję sprzedajną ''s'' która doprowadziła ten kraj do początku tego co teraz kończą jej ''spadkobiercy'' czyli do ruiny...

dzisiaj próbujesz się odciąć od ''s'' ale to nie ja a ty nadal stawiasz się pod ich sztandarem...
ale jednocześnie piszesz że nie należałes do ''s''
czyli co?
ja przy najbliższej okazji pójdę do jakiegoś lokalnego ''solidarucha'' i powiem mu że mam ochotę stanąć gdzieś tam i potrzymać ten sztandar i mi dadzą? ;D

''Coś sobie przypomniałem z twojego wpisu , pracowałeś jako wolny człowiek w kilku krajach Europy , wybudowałeś mieszkanko , ale to nie dzięki zmianom zachodzącym po 1989 to " twoja zasługa " , w niewoli sowieckiej było ci lepiej ? , kim wtedy byłeś ? , NIEWOLNIKIEM systemu ''

chłopie...moje pierwsze wyjazdy były jeszcze w czasach kiedy tu stali ''ruskie'' ...pierwsze wyjazdy jeszcze na wizy...
pojechałem ,zarobiłem i wróciłem ...
czy po to by dzisiaj takie ''głupki'' jak ty wyzywali mnie od ''komuchów'' ?
w tej twojej ''wolnej Polsce''?
daruj sobie ...
ty popierałeś tych co rozkradli ten kraj...ty dzisiaj cichutko siedzisz jak twoi kolesie ''związkowi'' nadal go okradają ...

to ty pośrednio przyczyniłes się do tego by dzisiaj górnik po 30 latach pracy dostawał ''dodatek'' od państwa na opał w kwocie 760 zł...
jak ty z kolesiami o taką Polskę walczyłeś to powinieneś tu siedzieć cichutko w kwestii ''s''
lataj na te wasze ''sabaty'' z chorągiewkami ale o tym co zrobiła dla Polaków ta twoja ''s'' lepiej milcz...
~~Brunatnopopielaty Rannik niezalogowany
1 października 2022r. o 19:01
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: ~~wspomniany horus napisał(a): Ilu was zostało dzisiaj z tamtej Solidarności? Jakieś marne odrzuty. Ile postulatów było i jaki do dzisiaj przetrwał? Co na to odpowiesz rolniku emerycie?
Zajmij się więc ogródkiem a nie rżniesz tu bohatera . Ile dni spędziłeś w więzieniu? Czy byłeś internowany?
Opozycjonisto klawiaturowy.

Zostali najwybitniejsi są w zdecydowanej większości w PO , tacy jak Tusk - wybitny premier , Komorowski - wybitny prezydent , Borusewicz - wybitny senator , Grodzki - marszałek nad marszałkami , no i najlepszy dziennikarz pod słońcem Adaś Michnik .
Masz coś im do zarzucenie , chętnie poczytam , a może nawet się z tobą zgodzę ,
Zapomniałem dodać do tych wybitnych
Dopisane 01.10.2022r. o godz. 15:18:Panie ~~Brunatnopopielaty Rannik , sarkazm Pan zauważył , słowa w cudzysłowie umknęły Pańskiej uwadze to usprawiedliwia dalsze Pańskie wywody .

Oj Panie Lucjanie, chyba Pan jednak nie zrozumiał. Ale niech będzie - jakby nie było po całej dyskusji o Solidarności, Magdalence i wyprzedaży Polski, do której Kaczor rękę od początku przykładał razem ze swoim bratem, jest oczywiste, że Kaczor był i jest szkodnikiem. Czyli sarkazm sarkazmem, a napisał Pan prawdę o wyjątkowym szkodnictwie Kaczyńskiego.

A co do "S" - daj Pan sobie spokój z tymi dyskusjami, bo to bez sensu. Z horusami dyskusja, to strata czasu, bo to osobnicy nastawieni na krytykowanie wszystkiego, choć sami nic nie robią i nic nie potrafią.
Pan, jak wielu ludzi w tamtym czasie nie pomijając mnie samego, miał nadzieję na uczciwość i to, że "S" będzie ruchem to gwarantującym. Zaangażował się Pan i pełen szacunek za to. Nikt z nas nie brał wtedy pod uwagę. że Michnik i jemu podobni to lewackie szuje i z komuchami zrobią Magdalenkę. Każdy z nas cieszył się z 16-tu miesięcy wolności.
Dziś wiemy, kto to Michnik i skąd obecny rodowód wielu z PO/KO, dziś wiemy, że Kaczyńscy umoczeni są w tym po uszy, a pokłócili się, bo Kaczory u Wałęsy chcieli robić swoje interesy i im się nie udało. Kaczorom zawdzięczamy traktat lizboński de facto pozbawiający suwerenności kraje w Unii. Dzisiaj kaczyści prowadzą bezsensowną politykę wewnętrzną i zagraniczną. I zadłużają Polskę na potęgę.
Dziś wiemy, że 1989 rok to nie przypadek i Jaruzelski w 1985 roku w Nowym Jorku spotkał się z Rockefellerem też nie po to, żeby rozmawiać o pogodzie.
Młyny historii mieliły wtedy i mielą teraz. I to szybko. Horusy tego nie pojmują, więc zajmują się i podniecają się bzdurami. A ważne rzeczy dzieją się poza ich uwagą zgodnie z szatańskim planem.
~~Do M21W2 niezalogowany
1 października 2022r. o 19:04
Panie Lucjanie , plotki o tym że Wałęsa donosił są tak samo prawdziwe jak komisja Antoniego. Zresztą obie jego autorstwa. Facet mitoman , oszołom , konfabulant , kłamca , intrygant.
A Pan takich ludzi popiera. Popiera Pan bo oni tak jak Pan są religijni. Wiara przysłania zdolność samodzielnego myślenia.
Niewola sowiecka była tu do lat 60 . Potem rządy nawiedzonych na socjalizm. Takich samych oszołomów jak dziś pisowcy.
To nasi rodacy byli. Potem pouciekali do różnych partyjek i umościli sobie tam ciepłe gniazdka lub w przemyśle. W każdej dzisiejszej partii są byli PZPR owcy.
Panie Lucjanie , pisze Pan że po 1989 nie należał do solidarności. Ale swoim zachowaniem aktywnie Pan ją cały czas wspiera. A odznaczenie to kto Panu dał ? Robotnicy z Wizowa ?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.