PIS-PO-PRL napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a) orka na ugorze.
U ciebie czepił się solidarności, u mnie kukiza, u skorna korwina... i tak można wymieniać i tak kłapie tym jęzorem
ale najważniejsze... jasiu nie czuje się oszukany... ani przez PO, ani przez SLD, ani pewnie nawet przez PSL...
tak ...z wami to ciężka orka na ugorze...;D
teraz ty...co zostało z tego twojego kukiza? ...a co by znaczył ten szmaciarz gdyby go nie przygarnęło PSL?
gdzie dzisiaj są ci od kukiza?...kilku u piSSdzielców a dwóch chyba nawet w Konfederacji ...
a było ich ponad czterdziestu...;D
dzisiaj zostały popłuczyny ...
~~Karmelowa Kanna napisał(a): nie przeżywaj ...;D
to nie ja podarłem zdjęcie Wałęsy...to nie ja bronię jak ty starego morawieckiego co to chciał się bratać z Rosją ...;D
ale to ja krytykuję sprzedajną ''s'' która doprowadziła ten kraj do początku tego co teraz kończą jej ''spadkobiercy'' czyli do ruiny...
dzisiaj próbujesz się odciąć od ''s'' ale to nie ja a ty nadal stawiasz się pod ich sztandarem...
ale jednocześnie piszesz że nie należałes do ''s''
czyli co?
ja przy najbliższej okazji pójdę do jakiegoś lokalnego ''solidarucha'' i powiem mu że mam ochotę stanąć gdzieś tam i potrzymać ten sztandar i mi dadzą? ;D
''Coś sobie przypomniałem z twojego wpisu , pracowałeś jako wolny człowiek w kilku krajach Europy , wybudowałeś mieszkanko , ale to nie dzięki zmianom zachodzącym po 1989 to " twoja zasługa " , w niewoli sowieckiej było ci lepiej ? , kim wtedy byłeś ? , NIEWOLNIKIEM systemu ''
chłopie...moje pierwsze wyjazdy były jeszcze w czasach kiedy tu stali ''ruskie'' ...pierwsze wyjazdy jeszcze na wizy...
pojechałem ,zarobiłem i wróciłem ...
czy po to by dzisiaj takie ''głupki'' jak ty wyzywali mnie od ''komuchów'' ?
w tej twojej ''wolnej Polsce''?
daruj sobie ...
ty popierałeś tych co rozkradli ten kraj...ty dzisiaj cichutko siedzisz jak twoi kolesie ''związkowi'' nadal go okradają ...
to ty pośrednio przyczyniłes się do tego by dzisiaj górnik po 30 latach pracy dostawał ''dodatek'' od państwa na opał w kwocie 760 zł...
jak ty z kolesiami o taką Polskę walczyłeś to powinieneś tu siedzieć cichutko w kwestii ''s''
lataj na te wasze ''sabaty'' z chorągiewkami ale o tym co zrobiła dla Polaków ta twoja ''s'' lepiej milcz...
Zastosowana autokorekta
~~Brunatnopopielaty Rannik napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~wspomniany horus napisał(a):
. Każdy z nas cieszył się z 16-tu miesięcy wolności.
za.je.bi.ście... 16 miesięcy i po ptokach...;D
~~Horus napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brunatnopopielaty Rannik napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~wspomniany horus napisał(a):
. Każdy z nas cieszył się z 16-tu miesięcy wolności.
za.je.bi.ście... 16 miesięcy i po ptokach...;D
A nie pisałem, że nic nie rozumieją? I proszę, od razu dowód :).
~~Horus napisał(a): gdzie dzisiaj są ci od kukiza?
~~Wesoły Romek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Karmelowa Kanna napisał(a)
Zastosowana autokorekta
Jasiek ...nie pracowałem w kopalni ale kilku chłopaków z dawnej ulicy owszem...
ale to były inne czasy kiedy każdy z tego co robił był zadowolony...
po naszej polskiej ''pieriestrojce'' widziałem jak odchodzą z kopalni bo to to tamto...
ja też odszedłem z FD do Moderbudu bo lepiej płacili ...
to co dzisiaj wychodzi w rozmowach ze znajomymi to tragedia...długo by o tym pisać ale jedno wiem ...
nie idzie ku lepszemu...
jedną bandę zmieni druga i ruszy kolejna ''karuzela'' ;D
~~Horus napisał(a): jedną bandę zmieni druga i ruszy kolejna ''karuzela''