~~Tabaczkowy Żywotnik napisał(a): falco napisał(a): a ja jeszcze na moment wrócę do pewnego problemu ;)
jedziesz od szkoły muzycznej w górę do dworca -ul Tamka i będąc na głównej zamierzasz jechać w stronę Ogrodowej ...
sygnalizujesz chęć skrętu w prawo?...czyli opuszczenie głównej i chęć jazdy w STRONĘ OGRODOWEJ
wrzucasz ''kierunek '' czy nie?
Ja wrzucam bo jeśli ktoś jedzie z Daszyńskiego to widzi ,że skręcam w ogrodową .
myślę że nie Ty jeden tak robisz ale ...
dzisiaj z Daszyńskiego wyjechał mi gość i musiałem gwałtownie odbijać w lewo bo dostał bym ''strzał ''w sam środek auta ...
gdyby nie darł japy może bym mu odpuścił ale wydzierał się na pół miasta -''po ''H'' wrzucasz kierunek ?byłem pewny że skręcasz w ...Daszyńskiego ''
więc wrzucamy kierunek czy nie? ;)
druga sprawa - co za imbecyl wymalował pasy dla pieszych zaraz za przystankiem dla autobusów MPK ...
wyprzedzasz stojący przy przystanku autobus a za niego często można napotkać wychodzącą ''niespodziankę '' piszącą lub czytającą sms-a ...
o podobnych przykładach zle wytyczonych przejść dla pieszych można jeszcze wiele pisać ...
Tysiąclecia to chyba najlepszy przykład (naprzeciw bukmachera )i to przy drugim pasie dla skręcających w lewo w stronę Tesco
naprawdę trzeba uważać :)