~~Cyklamenowy Zaślaz napisał(a): Pan M. przegra wybory -niestety, wspomnicie moje słowa. Pan M. nie ma wsparcia politycznego,zaplecza technicznego,finansowania kampanii ( Jan C. nie dorzuci się tym razem do kampanii, a poprze Romana ),medialnego( TVB,media lokalne,prasa kosztują i są po stronie Romana),porozumienia np. ze Starostwem np.o wsparcie medialne ..( Pan M. jest w konflikcie z Karolem.S. i jest w koalicji z Romanem ). Zatem cała para w wyborcza zostanie oparta o internet ( w małym miasteczku gro starszych wyborców internetu nie obsługuje i nie korzysta z niego ,co jest niekorzystne dla Pana M). Platforma Samorządowa nie wystawi kandydata na Prezydenta , co przysporzy głosów Romanowi,bowiem dostanie on większy kawałek tortu wyborczego. Panu M. pozostaną jedynie gorące wystąpienia medialne na sesji rady powiatu , których zostało raptem 8 ( osiem i kto o nich wie ) i lansowanie się na FB. Piszę to szczerze, bo znam Maćka i będzie to ogromny kac wyborczy 16 listopada 2018r. A szkoda człowieka,pieniędzy i zawiedzionych nadziei.
PS. Jedynie tsunami może zmienić moje czarne przepowiednie.:(
O, i po takim poscie aż chcę na faceta zagłosować :) elektorat prezydenta się kurczy, z wyborów na wybory coraz mniejszy. w 2014 zabrakło 200-300 głosów do II tury, a nie startował Ogrodnik. Dziś wiadomo, ze II tura będzie, a w kampanii nie tylko jest internet. Są gazety, bilbordy itp. Wg mnie szanse są bardzo duże i zamiast żałować Macieja przypomnij sobie powiedzenie: "kiedy ktoś mówi, że się nie da, odpowiedz mu: "potrzymaj mi piwko". I to nie Maciej będzie po tym piwku miał kaca. Maciej nie jest sam, ale jak to ładnie przedtsawiłeś sam przeciw układowi... i za to już go lubię. Będzie się działo, czas na zmiany :)