Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Komunijny biznes
18442
PIS-PO-PRL
8 maja 2018r. o 21:00
Konkordat podpisaliśmy ze Stolicą Apostolską, Chodzą słuchy, że z Węgrami też podpiszemy :D

Watykan i Stolica Apostolska to Unia... tylko, ze nie europejska. Generalnie jeden czort.

no chyba, że coś się zmieniło. Papieża lewaka, mówią ludzie, tam mają więc mógł coś namieszać ;)

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
8 maja 2018r. o 21:07
sam lubię ''grę słów'' ale mieczyka jednak nie kumam ...;)

konkordat ,umowa konkordatowa jak zwał ,tak zwał -(wychodzi jedno ) pomiędzy państwem a Watykanem to dla niego żadna umowa ...

jeśli tak to żadna umowa międzynarodowa nie jest umową ...

no chyba że obecne z jankesami ...
za rok może dwa z Eskimosami ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~~Rudożółty Jabłoń niezalogowany
8 maja 2018r. o 21:13
~~Szarobura Dabecja napisał(a):
~~Złocistozielona Tunbergia napisał(a): Wybrałeś Jezusa? Obawiam się że wybrałeś raczej siebie i swój własny "kościół"... .

A Ty? Co Ty Wybrałeś? Opowiesz nam, czy będziesz tylko nas pouczał i negował nasze wybory?

Wybrałem jeden, powszechny i apostolski Kościół. Ten który stworzył Jezus. I nie pouczam. Nie neguję niczyich wyborów. Ale tak to już jest że każdy nasz wybór wiąże się z jakimiś konsekwencjami. Napisałem więc jakie będą konsekwencje jeśli wyznawcy Chrystusa nie znajdą wspólnego języka.
A wracając do tematu Pierwszej Komunii. Ktoś tu porównuje ze w jednej parafii jest to 120 zł a w innej 300. I będzie darł szaty o 180 zł, podczas gdy tyle wydaje tygodniowo na fajki. Obawiam się że nie chodzi tu o te niecałe dwie stówy. Chodzi o to by znaleźć pretekst by się na Kościół obrazić. No i znalazł. To teraz już może spędzać niedziele przed telewizorem albo w markecie. Teraz już jest usprawiedliwiony. To głupi klecha zawinił bo zażądał niebotycznej ceny za dopuszczenie dziecka do Komunii. "Ja bym chodził do Kościoła ale do tego zdziercy nie pójdę..."
Szkoda gadać.
~Zielonoszary Cyprysik niezalogowany
8 maja 2018r. o 21:31
G....prawda nie pije i nie palę a różnicę wolę wydać na dziecko bo ciężko pracuje na każdą złotówkę i nikt za darmo nic mi nie daje....zbyt lekko oceniasz ludzi...
~Zielonoszary Cyprysik niezalogowany
8 maja 2018r. o 21:46
A do kościoła chodzę i będę chodzić i nie dla księdza...natomiast nie należę do tych którzy myślą że ofiarami kupię sobie miejsce w niebie...
2900
#falco nieaktywny
8 maja 2018r. o 21:54
jabłonko :)

czy Jezus opłacił swój ''chrzest''?
dlaczego w Quo Vadis (niby takim wiernym przekazem tamtych czasów ) nie ma ani jednej scenki gdzie zebrani wierni opłacają komunię czy chrzest ...

banalne pytania?
owszem proste... może dlatego ( być może )nie będziesz miał problemów z odpowiedzią ...

18442
PIS-PO-PRL
8 maja 2018r. o 21:58
falco napisał(a): sam lubię ''grę słów'' ale mieczyka jednak nie kumam ...;)

konkordat ,umowa konkordatowa jak zwał ,tak zwał -(wychodzi jedno ) pomiędzy państwem a Watykanem to dla niego żadna umowa ...

jeśli tak to żadna umowa międzynarodowa nie jest umową ...

no chyba że obecne z jankesami ...
za rok może dwa z Eskimosami ;)

Stolica Apostolska to taki byt, który został uznany przez społeczność międzynarodową i jest podmiotem prawa międzynarodowego ( czy jakoś tak). Może nie mieć własnej ziemi, Jego siedzibą uznaje się miejsce zamieszkania papieża (chyba). A że napatoczyła się możliwość podpisania unii z Watykanem, to podpisali. Taka unia Polsko - Litewska :D
Jeżeli to co napisałem jest niezgodne z prawdą, to przepraszam. Nie chce mi się szukać. Mieczyk pewnie lepiej to wyjaśni ;)

PIS=PO=PRL
2900
#falco nieaktywny
8 maja 2018r. o 22:01
a ja myślę że nie ...;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.