Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
17 grudnia 2018r. o 9:44
Wniosek?
To z fobiaków tworzono komendantury obozów koncentracyjnych...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
670
ramaj
17 grudnia 2018r. o 9:46
fobiak napisał(a):

to jest niewazne, przysiega jest przysiega, przysiegniesz talbanom to przysiegi nie mozesz zlamac, jak ja zlamiesz bedziesz zdrajca

Fobiak,Fobiak....daj se siana.Co ty wypisujesz.Nawet w PRL w wojsku była opcja odmowy wykonania rozkazu w pewnych okolicznościach.
~~Ciemnobrązowy Zaślaz niezalogowany
17 grudnia 2018r. o 9:49
fobiak napisał(a):

to jest niewazne, przysiega jest przysiega, przysiegniesz talbanom to przysiegi nie mozesz zlamac, jak ja zlamiesz bedziesz zdrajca

Załóżmy, że przysięgnę Ci wierność, tu i teraz, bo fajny z Ciebie facet. Jutro okażesz się zwykłym ch_jem, a wszystko co pokazałeś wcześniej to była tylko gra pozorów. Mam prawo zrewidować swoje poglądy, czy już po wsze czasy będę nosił piętno zdrajcy?
2161
#fobiak nieaktywny
17 grudnia 2018r. o 10:16
ramaj napisał(a):
fobiak napisał(a):

Fobiak,Fobiak....daj se siana.Co ty wypisujesz.Nawet w PRL w wojsku była opcja odmowy wykonania rozkazu w pewnych okolicznościach.

nie myl odmowe wydawania rozkazu i przysiega, wasze interpretacje to pic na wode. byl taki film, hancza gral ksiedza. chodzilo o pochowanie ojca na ojcowiznie, ojciec nie chcial umrzec dopoki jego rodzina nie przysiegnie, ze spelnia jego zyczenie, rodzina odmowila bo wiedziala, ze bedzie musiala dotrzymac przysiegi.. itd.
prosty chlop rozumie lepiej znaczenie przysiegi niz ty.
jesli tak rozumiesz przysiege to nic dziwnego, ze z goowna sie nie mozemy wydzwignac. przysiega jest scisle powiazana z lojalnoscia i kazdy zolnierz wie, ze go inni zolnierze nie zawioda. widac to na kazdym propagandowym filmie z hoolywood powojennej tworczosci kinowej, jak to amerykanie ratuja swoich w potrzebie, obojetnie czy to wietnam, korea, afganistan czy irak.
bogdyn chmielnicki zdrazil zolkiewskiego lamiac przysiege i nie ma sensu aby traktowac jej jak choragiewke na wietrze bo taka moda. jesli bys ode mnie pozyczyl pieniadze i przysiegal na wlasne zycie, ze doddasz a bys nie oddal to bym cie skrocil o glowe i moze wtedy bys zrozumial co oznacza przysiega.
koor..wa albo tu sami deb..bile albo ich udaja ale tego nikt nie jest w stanie udawac, takim trzeba sie urodzic.
~~Szaropopielaty Zawciąg niezalogowany
17 grudnia 2018r. o 10:23
fobiak napisał:
"koor..wa albo tu sami deb..bile albo ich udaja ale tego nikt nie jest w stanie udawac, takim trzeba sie urodzic."

Święte słowa fobiak. Przemyśl je dobrze. Myślę, że wszyscy dobrze zrozumieli, do kogo się to odnosi :)
2161
#fobiak nieaktywny
17 grudnia 2018r. o 10:26
~~Ciemnobrązowy Zaślaz napisał(a):
fobiak napisał(a):

Załóżmy, że przysięgnę Ci wierność, tu i teraz, bo fajny z Ciebie facet. Jutro okażesz się zwykłym ch_jem, a wszystko co pokazałeś wcześniej to była tylko gra pozorów. Mam prawo zrewidować swoje poglądy, czy już po wsze czasy będę nosił piętno zdrajcy?

nie masz zadnego prawa bo zwiazales sie przysiega, z wojskowej przysiegi moze cie zwolnic tylko brak amunicji lub rany powodujace, ze jestes niezdolny do walki, inne przypadki sa lamaniem przysiegi
14240
M21W2
17 grudnia 2018r. o 12:09
ramaj napisał(a):
M21W2 napisał(a):
Odpowiedziałeś krótko i na temat jest to twoja opinia i ją szanuję.....

.................. To jest konkretna odpowiedź wątpię czy dotrze do ludzi pokroju Falco czy Ramaj ............ .

Troche mało konsekwentnie :raz szanujesz odmienne opinie a zaraz temu zaprzeczasz.Ja rozumiem Twoją optykę, z twoim życiorysem masz prawo mieć swój pogląd - pozwól więc innym mieć swój.Inaczej dyskusja zamienia się w pyskówę .
A na marginesie dzisiaj w TVN byli Bujak i Janas.Słuchałeś ?Ciekawie zrecenzowali "dobrą zmianę"- im też bys zalecił aby do nich dotarło ? Jeżeli dopatrzyłeś się sprzeczności to wyjaśniam - szanuję Twoją opinię , masz do niej prawo . Do Ciebie czy Falco nigdy nie dotrze że Kukliński nie był zdrajcą bo przekazanie planów spacyfikowania Solidarności przez komunistycznych zbrodniarzy pod przywództwem Jaruzelskiego nie jest zdradą . Sąd Najwyższy w wolnej Polsce Kuklińskiego uniewinnił . Odniosłem się do postu kolegi który spytał - cytuję - Czy to zdradzi Hitlera czy Stalina, to zdrajca!
Powinien do końca być wierny sadystycznym ludobójcom? - dotarło ?. Nie słuchałem jak streścisz to się odniosę , znając ich preferencje polityczne mogę się tylko domyślać że powtórzyli to co znamy i co głosi totalna opozycja .

~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
17 grudnia 2018r. o 13:20
fobiak napisał(a):

nie masz zadnego prawa bo zwiazales sie przysiega, z wojskowej przysiegi moze cie zwolnic tylko brak amunicji lub rany powodujace, ze jestes niezdolny do walki, inne przypadki sa lamaniem przysiegi

A z czego to miałoby wynikać, poza twoim widzimisię ?
Najwyższym kryterium dla oceny KAŻDEGO czynu człowieka powinno być pytanie czy z niego wyniknie dobro czy zło! Więc Kuklińskiego nie obowiązywała przysięga złożona wobec ludobójców! Dotyczy to oczywiście człowieka wierzącego o ukształtowanym chrześcijańskim sumieniu.

Dla pozostałych nie widać innego kryterium niż prawo.
Przypomnieć tu jednak trzeba, że niewolnictwo, obozy koncentracyjne i ludobójstwo nazistowskie i komunistyczne były ZGODNE Z PRAWEM!
Proces norymberski odbył się na podstawie prawa naturalnego (bożego), a nie prawa Rzeszy!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.