M21W2 napisał(a): Ramaj Tobie odpowiem krótko ........... Ten, który nigdy nie zmienia swoich poglądów, przeważnie takich nie posiada. Autor: Alberto Moravia. Tylko krowa zdania nie zmienia. - powinieneś zapoznać się komu i na jakie pytanie odpowiedziałem , powinieneś wiedzieć że inną Polskę i inne poglądy głosili poszczególni działacze do 1989 r. Jak zobaczyli że po obradach okrągłego stołu mogą zrobić kariery i mamonę mają takich jak ja w głębokim poważaniu , jedni twierdzą że nadzieja matką głupich , drudzy i ja do nich należę - że umiera ostatnia .
falco napisał(a): a jaki ty masz szacunek do siebie korniszonku?
przecież to ty do mnie wracasz a nie ja chodzę do ciebie ...
ty ''potomek solidarnościowca'' (ponoć ) piszesz do ''resortowego'' a kiedy ten zadaje ci proste pytania podwijasz kitkę i umykasz jak niepyszny...
pooglądaj sobie stare PKF ,umocnij wiarę ...
pózniej popisz sobie z m21 ...
on ci opowie o swoim ''kombatanctwie'' ty mu o swojej ''walce z komuną '' i będziecie happy...
nie zapomnij mu opowiedzieć jak to było w tym twoim ''wojsku'' i swojej ''przysiędze''
doczytałeś już coś o Stauffenbergu?...;) hahahahaha
M21W2 napisał(a): Powtarzasz się Falco , napisz ale szczerze - co miałeś na myśli pisząc o moich kontaktach z SB , pisałeś to wymieniając Wałęsę konfidenta , być może tym razem nie właściwie to ja odebrałem Twój wpis , Dokumentami chciałem pokazać że nijak nie pasuję do Wałęsy . Co do choroby to już nie raz pisałem , więc jak zapomniałeś to powtórzę , jesteś chory z nienawiści do wszystkich ludzi Solidarności , wrzucasz wszystkich do jednego wora , nie potrafisz ocenić co złe a co dobre , zrozumiem jak napiszesz że jesteś zwolennikiem odpowiedzialności zbiorowej , to by oznaczało że wszyscy oficerowie WP . powinni odpowiadać na równi z Kiszczakiem i Jaruzelskim za zbrodnie lat 1970 i 1981-89 . Dla odmiany napisz coś o działaczach i spadkobiercach PZPR - może być ciekawie . Napisałeś że nie masz czasu ciągać się ze mną po sądach , też szkoda , też mogłoby być ciekawie . Przeczytaj list Rozpłochowskiego do Frasyniuka może zrozumiesz że to co ty piszesz jest nie używając mocnych słów - nie do pomyślenia . ........https://wpolityce.pl/polityka/381697-rozplochowski-wladyslaw-frasyniuk-nie-jest-legenda-solidarnosci
skorn napisał(a): Panie solidarnościowiec, po co sie pan tłumaczysz przed gościem, synem oficera lwp, który szanuje kwaśniewskiego za to, że jak ten się w końcu przechrzcił na "kapitalizm" i "wartości europejskie", to wyprzedawał polski majątek?Ja to co zrobiłem oceniłem inaczej , pomyślałem że skończy z wycieczkami osobistymi , przyznam że jestem niepoprawnym optymistą myśląc że jakikolwiek argument dotrze do Falco tego .................... .
Trzeba miec jakies minimum szacunku dla samego siebie.