Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PIS zwyciężył.

~~Niebieski Mieczyk niezalogowany
23 grudnia 2018r. o 15:20
M21W2 napisał(a): Ja to co zrobiłem oceniłem inaczej , pomyślałem że skończy z wycieczkami osobistymi , przyznam że jestem niepoprawnym optymistą myśląc że jakikolwiek argument dotrze do Falco tego .................... .

Nie masz zadnego powodu, aby rzucac perly przed wieprze. Zachowaj te perly osobom, ktore znaja i rozumieja wartosc tych perel.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
23 grudnia 2018r. o 15:46
skorn napisał(a): Ja potomek solidarnościowca? Coś ci się popitoliło, znów. Robotnika, owszem.

Ty resortowy dzieciak za komuny nie miałes źle. Partia wynagradzała tych, którzy stali na straży utrzymywanego przez nią zamordyzmu. Nie kpij z tych, którzy mieli chęć i odwagę stanąć po drugiej stronie. Ty, który szczekasz zza węgła.

Tego kim mieli się w przyszłości okazać liderzy "S", w latach 70. czy 80. nikt nie mógł przewidzieć.

nie zauważyłeś dopisku ''ponoć''?
mam prawo nie pamiętać tego co kiedyś pisałeś bo nie jesteś nikim ważnym na tyle bym to musiał pamiętać ...

ja nie kpię sobie z robotników ,nie kpię sobie z żołnierzy a tych ostatnich ty często wręcz obrażasz ...
ale kpić sobie będę z tych co to chcieli a się nie udało ...

lubię chwile kiedy piszesz do innych że ''szczekają ''
to takie ''kulturalne '' i nie ma nic z ''mową nienawiści '' :]

Dopisane 23.12.2018r. o godz. 15:46:

M21W2 napisał(a):
skorn napisał(a): pomyślałem że skończy z wycieczkami osobistymi , przyznam że jestem niepoprawnym optymistą myśląc że jakikolwiek argument dotrze do Falco tego .................... .

a ja myślałem że po tym co ci wcześniej pisałem zrozumiesz że nikt -w tym ja- nie zmusza cie do pisania do mnie ...
ale też jestem optymistą ...:]

"bierz życie z każdym oddechem..."
14240
M21W2
23 grudnia 2018r. o 16:02
Ramaj na jakiej podstawie sądzisz że mnie nic nie nauczyło , żyjemy w takich czasach że mamy trzy wybory - głosować na PO i jej Przystawki - na PiS i jego przystawki , lub nie iść na wybory . Przyznam że często wybierałem to trzecie , po nieudolnych rządach PO- PSL i aferach z nimi związanymi poszedłem i zagłosowałem na PiS . Polityka jest jednym z moich hobby , z Solidarnością byłem związany do października 1989 r . kiedy to odszedłem z Wizowa automatycznie zgodnie ze statutem Związku przestałem być członkiem sentyment pozostał , obecnie jako emeryt jestem członkiem Solidarności emerytów i rencistów . Co do lustracji to naprawdę nie wiem czyja to była inicjatywa . Zostałem zaproszony do muzeum dział historyczny , poinformowany że chcą wystąpić o odznaki dla kilku z nas i umieścić w kronikach historii Bolesławca , dwie Panie które się tym zajmowały poprosiły abym podpisał pełnomocnictwa o wgląd i ewentualne dokumenty z IPN we Wrocławiu , sam byłem ciekaw czy coś mają , podpisałem , nie robiąc więcej nic wszystko otrzymałem . Resztę możesz doczytać w moich poprzednich postach .

Dopisane 23.12.2018r. o godz. 16:02:

~~Niebieski Mieczyk napisał(a):
M21W2 napisał(a): Ja to co zrobiłem oceniłem inaczej , pomyślałem że skończy z wycieczkami osobistymi , przyznam że jestem niepoprawnym optymistą myśląc że jakikolwiek argument dotrze do Falco tego .................... .

Nie masz zadnego powodu, aby rzucac perly przed wieprze. Zachowaj te perly osobom, ktore znaja i rozumieja wartosc tych perel.
Dzięki za ten post Mieczyk , jestem niepoprawnym optymistą wiem że są ludzie którzy to doceniają nawet na tym portalu i forum , jestem człowiekiem otwartym nie wstydzę się tego co robiłem , jestem nawet dumny że stałem po właściwej stronie stąd moja otwartość . Pozdrawiam .
~~Ognisty Bodziszek niezalogowany
23 grudnia 2018r. o 16:12
M21W2 napisał(a):
skorn napisał(a): Panie solidarnościowiec, po co sie pan tłumaczysz przed gościem, synem oficera lwp, który szanuje kwaśniewskiego za to, że jak ten się w końcu przechrzcił na "kapitalizm" i "wartości europejskie", to wyprzedawał polski majątek?

Trzeba miec jakies minimum szacunku dla samego siebie.
Ja to co zrobiłem oceniłem inaczej , pomyślałem że skończy z wycieczkami osobistymi , przyznam że jestem niepoprawnym optymistą myśląc że jakikolwiek argument dotrze do Falco tego .................... .

M21 weź już spadaj z tego portalu rzygać się chce od tych twoich patriotycznych wpisów idą Święta stara zabiła gówno idź łapać krew.
14240
M21W2
23 grudnia 2018r. o 16:37
Falco ja myślałem że z nastaniem wolnej Polski skończą się ataki na Solidarność , wszak robili to tylko komuniści przez niemal 10 -lat , nie brałem pod uwagę ich potomków i jak to napisałeś - spadkobierców- tamtych ponurych czasów , o ironio znów muszę podać Ciebie jako niedościgły przykład . Zawsze kiedy będziesz atakował Solidarność a nie jej wyrodnych członków i doradców otrzymasz stosowną odpowiedź . PiS i rząd należy kontrolować i krytykować bez kłamliwej propagandy nieprzychylnych im mediów tylko na podstawie faktów . Masz gotową receptę abym przestał pisać do Ciebie Tobie daję wolną rękę byle bez chamskich tekstów .

Dopisane 23.12.2018r. o godz. 16:37:

~~Ognisty Bodziszek - lżej ci na duszy , cieszę się że pomogłem - Zdrowych , Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia .
670
ramaj
23 grudnia 2018r. o 16:39
M21W2 napisał(a): .............................Przeczytaj list Rozpłochowskiego do Frasyniuka może zrozumiesz że to co ty piszesz jest nie używając mocnych słów - nie do pomyślenia . ........https://wpolityce.pl/polityka/381697-rozplochowski-wladyslaw-frasyniuk-nie-jest-legenda-solidarnosci

Rozpłochowski !!!!!!!!!Aleś sobie znalazł autorytet.
2900
#falco nieaktywny
23 grudnia 2018r. o 17:05
ja nawet nie kumam nazwiska ...
coś jak Rozwadowski? ;)
dziwny jesteś m21
ataki na ''s'' by nie miały miejsca gdyby nie ''sprzedali się '' w imię własnych ,partykularnych interesów ...
często zwanych ''ciemnymi'' więc nie pierdziel tu ze te ataki były ze strony ''komunistów'' bo napisz tu ile i w ciągu jak krótkiego czasu odeszło z ''s'' jej wielu członków ...
dlaczego odeszli?

bo ''wierchuszka'' ich ''sprzedała''
gdzie górnolotne hasło ''poszczę złodziei w skarpetkach ''? odeszło w zapomnienie?
kogo puścili?
jedno nazwisko proszę ...

co do pisu
kiedy krytykuję co otrzymuję ?
''komuch'' lub ''animalny produkt''
pamiętasz to pisowskie określenie?...a ty dzisiaj chcesz bym dobrym słowem odpowiadał miernemu prezesinie i jego przydupasom ?
niedoczekanie :]

jakie to ''nieprzychylne media''?
znowu zaczniesz pisać o TVN i ''Wyborczej'' ?
daruj sobie ...
kiedy ja piszę o oszustwach z tą ustawą o ''uchodzcach '' nie odpowiadasz
kiedy ja piszę o ''parasolu ochronnym'' dla pedofilów nie odpowiadasz
kiedy ja piszę o rozpieprzeniu polskiej armii nie odpowiadasz
kiedy piszę o rozpieprzeniu polskiego sądownictwa nie odpowiadasz
kiedy ja pisze o sprowadzaniu węgla z Rosji nie odpowiadasz
kiedy ja pisze o faszyzujacym tłumie na polskich ulicach nie odpowiadasz
kiedy ja piszę o bitych protestujących przez ''niezadowolonych '' bandziorów ty nie odpowiadasz ...
tak bym mógł prawie bez końca ...

a teraz pytanie - ile związków zawodowych ma polskie górnictwo i ile zarządów ...
oświeć nas ...

ja wpadnę do kuchni bo wiesz ...jutro już świętujemy a kilka rzeczy robię już dzisiaj
wpadnę za jakiś czas i poczytam ...

"bierz życie z każdym oddechem..."
670
ramaj
23 grudnia 2018r. o 17:37
falco napisał(a): .................ja nawet nie kumam nazwiska ...
coś jak Rozwadowski? ;)

Były szef Śląsko-Dąbrowskiej "S".W 81 r chciał na kremlowskich kurantach grac Mazurka Dąbrowskiego.Nawet jego baba donosiła na niego do SB.W 1988 dal dyla do USA,.Tam się tak odnalazł w pracy ,że był na bezrobociu i wrocił bodajże w 2009r do Polski,przekonany,że tu czerwony dywan dla niego.Nic z tego nie wyszło (sejm,PE ani nawet rada gminy) to wyczuł kierunek wiatru i obszczekiwuje byłych kolegów.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza