Ja tam się nie znam na lokalnej polityce , ale jednego jestem pewien . Ktoś , kiedyś , gdzieś powiedział " politycy powinni nosić na czole , albo w butonierce logo korporacji , jakiej służą " Daję rękę uciąć , nie koniecznie własną , że Pan Jan już nie musi tego robić. Bo formacja w której dewizy się wierzyło , i w programy , i w idee po zdradzie przestaje być autorytarna. Kaczor obiecywał , że Polska stanie się wreszcie normalna. A tymczasem żydobankster Morawiecki z publicznej kasy daje dotację JP Morgan na " miejsca pracy " w kwocie dwadzieścia baniek. Ja też bym chciał dostać taką dotację . Pogadał bym wtedy z Russem i może nawet jaki bank narodowo- lokalny byśmy stworzyli , żeby Ludziom żyło się dostatniej ... że pozwolę sobie klasyka zacytować , mojego guru Edwarda Gierka.
Drodzy Państwo , świat gna do przodu i tylko diabeł wie dokąd. Bo Stwórca już chyba o nas zapomniał ... obym się mylił , ale taka postawa , jak rezygnacja z walki o stołek , ma jeszcze jeden wymiar mentalno psychologiczny . A mianowicie , mój Autorytet Pan Roman Nacht mawia , że dobro , które walczy przestaje być dobrem. :) Żyjemy w głupiej cywilizacji , gdzie rywalizacja uznawana jest za cnotę , a współczucie za ułomność ... czas chyba na Apokalipsę :D
Panie Janie , trzymam kciuki :) I proszę się mną nie martwić , lubię sobie poględzić.
SKS :D
Dopisane 22.11.2018r. o godz. 18:15:
~Brunatnoczerwony Rdest napisał(a): Facet z ksywą jak twoja pannazdzieckiem mówi wszystko o tobie przygłupie wiecznie napiwkowany
No nie przesadzajmy :) Dzisiaj jestem trzeźwy jak świnia , ale po stronie Pana Jana stać będę , jak Zawisza Czarny . Powiedz Brunatnoczerwony , jaka złość w Tobie tkwi , jeśli już tak luźno rozmawiamy i padają epitety ? Nie krępuj się , mów , co masz na wątrobie.
Ja już Cię dzisiaj nie obrażę , ... może jutro :D