~~Trawiasty Miłorząb napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a): Miłorząb ile płaci ci Relich za te bajki które tu próbujesz wmawiać a może to ty sam jesteś Relich .Jak można kilkaset metrów kwadratowych brukować przez 2 lata i to jeszcze nie ma końca .Przed wyborami ta nowa firma robiła nawet w niedziele a teraz widać po kilka osób krzątających się po budowie .Wcale się nie zdziwię jak ogłosicie nowy przetarg i dołożycie NASTĘPNE 1,5 MILIONA NASZYCH PIEIĘDZY .
może cię to zdziwi, ale nie mam nic wspólnego z urzędem gminy i z Relichem. Po prostu mam na codzień do czynienia z przetargami i wiem, jaki jest obecnie problem z wykonawcami i procedurami. Nie wiem, jak przebiegają prace w rynku, ale nie zdziwiłoby mnie, gdyby na okres zimowy były zawieszone. Kto kładzie bruk w zimie na mokrym podłożu? przecież taka robota jest g.. warta. Nie wiem, jaki termin
oddania prac jest okreśłony w umowie, ale mam nadzieję, że zostanie wreszcie przez tego wykonawcę dotrzymany. I że od poprzedniego wykonawcy da się coś uzyskać na drodze sądowej. Skoro wcześniej nie było z nim problemów, to nie ma pewnie zbyt
dużo wierzycieli.
Swoją drogą, gdy swojego czasu zauważyłem, że rusza duża inwestycja w rynku w roku wyborczym, stwierdziłem, że odbije się ona Relichowi czkawką i może być
gwoździem do jego polityczne trumny. I niewiele się pomyliłem w ocenie sytuacji.
~~Nadżółkła Iglica napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a): To kiedy te kino rusza? Obiecaliście. Tylko pamiętajcie max 5tys /rok. Będziemy wam patrzeć na ręce.
Palancie przecież to Relich wygrał ( rzekomo ) wybory więc on ma w garści cały budżet ,to teraz powiedz kiedy ten ,,POCIĄG RETRO " z Gościszowa do Zebrzydowej zacznie kursować z tabunami turystów ,Oczywiście przerwa na zwiedzanie Nowogrodźca i Gierałtowa w programie wycieczki .
Macie niby większość w radzie, no to do dzieła, będę wam patrzył na ręce i rozliczał
A kim ty szmaciarzu jesteś ,żeby kogoś rozliczać ,najpierw rozlicz swojego burmistrza za ostatnie 12 zmarnowanych lat .Opozycja gdyby myślała twoimi kategoriami to nie przyjęła by budżetu na 2019 rok i twój burmistrz poszedł by na szczaw.
Starą sobie rozlicz:D Nie od dzisiaj wiadomo, że jak radni nie przyjmują budżetu to w następnych wyborach przeważnie wylatują, zobacz sobie czopku np. Ostrów Mazowiecki
Nie uchwalenie budżetu, nie ma nic do odwołania burmistrza, wkracza wtedy RIO i ona uchwala budżet... ale co wy możecie wiedzieć, jak wam burmistrz szkoły pozamykał :D , a do innej szkoły było pod górkę :D
~~Ciemnogranatowy Omieg napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a): To kiedy te kino rusza? Obiecaliście. Tylko pamiętajcie max 5tys /rok. Będziemy wam patrzeć na ręce.
Palancie przecież to Relich wygrał ( rzekomo ) wybory więc on ma w garści cały budżet ,to teraz powiedz kiedy ten ,,POCIĄG RETRO " z Gościszowa do Zebrzydowej zacznie kursować z tabunami turystów ,Oczywiście przerwa na zwiedzanie Nowogrodźca i Gierałtowa w programie wycieczki .
Macie niby większość w radzie, no to do dzieła, będę wam patrzył na ręce i rozliczał
A kim ty szmaciarzu jesteś ,żeby kogoś rozliczać ,najpierw rozlicz swojego burmistrza za ostatnie 12 zmarnowanych lat .Opozycja gdyby myślała twoimi kategoriami to nie przyjęła by budżetu na 2019 rok i twój burmistrz poszedł by na szczaw.
Starą sobie rozlicz:D Nie od dzisiaj wiadomo, że jak radni nie przyjmują budżetu to w następnych wyborach przeważnie wylatują, zobacz sobie czopku np. Ostrów Mazowiecki
Nie uchwalenie budżetu, nie ma nic do odwołania burmistrza, wkracza wtedy RIO i ona uchwala budżet... ale co wy możecie wiedzieć, jak wam burmistrz szkoły pozamykał :D , a do innej szkoły było pod górkę :D
Ktoś się naszukał, żeby jakieś strachy na Lachy na radnych znaleźć.
Śmiechu warty ten Ostrów Mazowiecki !
Ale i dla rządzących nauczka: NIE WARTO ZAMYKAĆ SZKÓŁ !!!
Czasami odbija się to czkawką, a może w ogóle się odbije ...
~~Płowobrązowa Czubatka napisał(a): Jeśli się nie ma przygotowanej odpowiedniej kwoty na inwestycję to się nie ogłasza przetargu.Później pieprzenie o niedoszacowaniu.A co do aneksu do umowy to nie może on przekraczać 20% wartości inwestycji.Relich jest skończony i powinien odejść .
~~Złotożółty Narcyz napisał(a):NIE WIERZE NO KÓRŁA NIE WIERZE .To wy w gminie do tej pory szacujecie inewstycje dopiero po otwarciu kopert a gdzie analityk do tych spraw to szok to amatorstwo dno dna~~Płowobrązowa Czubatka napisał(a): Jeśli się nie ma przygotowanej odpowiedniej kwoty na inwestycję to się nie ogłasza przetargu.Później pieprzenie o niedoszacowaniu.A co do aneksu do umowy to nie może on przekraczać 20% wartości inwestycji.Relich jest skończony i powinien odejść .
A skąd będziesz wiedzieć, ile będzie kosztować inwestycja, dopóki nie otworzysz ofert? Ostatni rok pokazał, że szacowania można sobie w buty wsadzić i jesli od razu nie zabezpieczy się dodatkowego 50% to albo nikt nie stanie, albo będzie to, co w Nowogrodźcu. A Aneks do umowy na prace budowlanei nie może przekraczać 50% wartości zamówienia (patrz: art. 144 ust. 1 pkt 2 Pzp po nowelizacji w 2016 r.)
~~Oranżowy Grujecznik napisał(a):~~Złotożółty Narcyz napisał(a):NIE WIERZE NO KÓRŁA NIE WIERZE .To wy w gminie do tej pory szacujecie inewstycje dopiero po otwarciu kopert a gdzie analityk do tych spraw to szok to amatorstwo dno dna~~Płowobrązowa Czubatka napisał(a): Jeśli się nie ma przygotowanej odpowiedniej kwoty na inwestycję to się nie ogłasza przetargu.Później pieprzenie o niedoszacowaniu.A co do aneksu do umowy to nie może on przekraczać 20% wartości inwestycji.Relich jest skończony i powinien odejść .
A skąd będziesz wiedzieć, ile będzie kosztować inwestycja, dopóki nie otworzysz ofert? Ostatni rok pokazał, że szacowania można sobie w buty wsadzić i jesli od razu nie zabezpieczy się dodatkowego 50% to albo nikt nie stanie, albo będzie to, co w Nowogrodźcu. A Aneks do umowy na prace budowlanei nie może przekraczać 50% wartości zamówienia (patrz: art. 144 ust. 1 pkt 2 Pzp po nowelizacji w 2016 r.)
~~Trawiasty Miłorząb napisał(a):~~Ciemnogranatowy Omieg napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a):~~Czekoladowy Lilak napisał(a):~~Nadżółkła Iglica napisał(a): To kiedy te kino rusza? Obiecaliście. Tylko pamiętajcie max 5tys /rok. Będziemy wam patrzeć na ręce.
Ktoś się naszukał, żeby jakieś strachy na Lachy na radnych znaleźć.
Śmiechu warty ten Ostrów Mazowiecki !
Ale i dla rządzących nauczka: NIE WARTO ZAMYKAĆ SZKÓŁ !!!
Czasami odbija się to czkawką, a może w ogóle się odbije ...
Jakby była stosowna ilość dzieci to nie trzeba by było szkół zamykać. A co: klasy mają być 3-4 osobowe?