~~Rezedowa Szachownica napisał(a):~~Bananowa Czarnuszka napisał(a): Nosisz przy sobie zafoliowaną deklarację dla szpitali że jakby co to ty i twoja rodzina nie życzycie sobie ratowania waszego życia ,,Owsiakowym ''sprzętem ,prawda ?
Jak nie ,to jak was rozpoznamy ? Odratowany będziesz się czół qrestwo głupio .Zadbaj o deklarację.
JAK MÓJ SYN URODZIŁ SIĘ JAKO WCZEŚNIAK W 7 MIESIĄCU ŻYCIA OKAZAŁO SIĘ, ŻE INKUBATOR NIE DZIAŁA !! ŻYŁ TRZY GODZINY !! NIE BYŁO CHĘTNYCH ABY SIĘ PRZYZNAĆ KTO ODPOWIADA ZA SPRZĘT PRZEZ KTÓRY MOJE DZIECKO ZMARŁO !!! PROSZĘ ZAŁOŻYĆ MI SPRAWĘ ZA ZNIESŁAWIENIE A CHĘTNIE PRZEDSTAWIĘ DOKUMENTACJĘ POTWIERDZAJĄCĄ TO CO PISZĘ !!
~~Bananowa Czarnuszka napisał(a): Kilka liczb, które pomogą uzmysłowić niektórym na czym polega Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Dane na podstawie oficjalnego sprawozdania WOŚP : Zbiórka - 54.506.270,77 zł, z czego na pomoc opisaną w statucie fundacji przeznaczono 28.993.580,43 zł.
Na działalność dobroczynną przeznaczono więc niecałe 54 proc. a gdzie jest reszta? Fundacja wykazuje dochód w wysokości 14.100.823,66 zł i oczywiście znaczna część środków została przekazana na zorganizowanie przystanku demoralizacji - „Przystanku Woodstock”. Wszystko dostępne jest na oficjalnej stronie http://s.wosp.org.pl/Files/Bilans_Fundacji_2009.pdf WOŚP i można porównać.
Warto dla porównania przyjrzeć się sprawozdaniu Caritas z 2009 roku:
Ogółem Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł. Na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł, czyli prawie 99 proc. wpływów.
Podsumowując Caritas miało 8 razy większe wpływy, oraz 15 razy większe wydatki na pomoc niż WOŚP.
Tego chyba nie trzeba tłumaczyć i komentować, a każdy o zdrowych zmysłach sam potrafi wybrać kogo należy wspierać!
Read more: http://www.pch24.pl/owsiak-vs--caritas,11516,i.html#ixzz5cQY54RBc
~~Bananowa Czarnuszka napisał(a):~~Rezedowa Szachownica napisał(a):~~Bananowa Czarnuszka napisał(a): Nosisz przy sobie zafoliowaną deklarację dla szpitali że jakby co to ty i twoja rodzina nie życzycie sobie ratowania waszego życia ,,Owsiakowym ''sprzętem ,prawda ?
Jak nie ,to jak was rozpoznamy ? Odratowany będziesz się czół qrestwo głupio .Zadbaj o deklarację.
JAK MÓJ SYN URODZIŁ SIĘ JAKO WCZEŚNIAK W 7 MIESIĄCU ŻYCIA OKAZAŁO SIĘ, ŻE INKUBATOR NIE DZIAŁA !! ŻYŁ TRZY GODZINY !! NIE BYŁO CHĘTNYCH ABY SIĘ PRZYZNAĆ KTO ODPOWIADA ZA SPRZĘT PRZEZ KTÓRY MOJE DZIECKO ZMARŁO !!! PROSZĘ ZAŁOŻYĆ MI SPRAWĘ ZA ZNIESŁAWIENIE A CHĘTNIE PRZEDSTAWIĘ DOKUMENTACJĘ POTWIERDZAJĄCĄ TO CO PISZĘ !!
Zgłosiliście Państwo tą sprawę do prokuratora ? ,i jaka była odpowiedź .
Winien Owsiak ,Caritas ,szpital , los ,życie ,czy może fakt że nie wszystkie wcześniaki da się uratować .
Przykre. Trzymajcie się.
~~Szaroczarny Barwinek napisał(a):~~Bananowa Czarnuszka napisał(a): Kilka liczb, które pomogą uzmysłowić niektórym na czym polega Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Dane na podstawie oficjalnego sprawozdania WOŚP : Zbiórka - 54.506.270,77 zł, z czego na pomoc opisaną w statucie fundacji przeznaczono 28.993.580,43 zł.
Na działalność dobroczynną przeznaczono więc niecałe 54 proc. a gdzie jest reszta? Fundacja wykazuje dochód w wysokości 14.100.823,66 zł i oczywiście znaczna część środków została przekazana na zorganizowanie przystanku demoralizacji - „Przystanku Woodstock”. Wszystko dostępne jest na oficjalnej stronie http://s.wosp.org.pl/Files/Bilans_Fundacji_2009.pdf WOŚP i można porównać.
Warto dla porównania przyjrzeć się sprawozdaniu Caritas z 2009 roku:
Ogółem Caritas Polska zebrało 441.581.695,94 zł. Na pomoc potrzebującym przeznaczył zaś 435.799.984,43 zł, czyli prawie 99 proc. wpływów.
Podsumowując Caritas miało 8 razy większe wpływy, oraz 15 razy większe wydatki na pomoc niż WOŚP.
Tego chyba nie trzeba tłumaczyć i komentować, a każdy o zdrowych zmysłach sam potrafi wybrać kogo należy wspierać!
Read more: http://www.pch24.pl/owsiak-vs--caritas,11516,i.html#ixzz5cQY54RBc
ciągnąć dalej - jak kazdy katolik da na kolede 1zł = 40 milionów i tylko czarny personel sie bawi
~~Szaroczarny Barwinek
ciągnąć dalej - jak kazdy katolik da na kolede 1zł = 40 milionów i tylko czarny personel sie bawi[/c napisał(a):
Średni iloraz inteligencji antyklerykałow jest pewnie jednocycfrowy! ;)
Polaków jest niecałe 38 milionów (z noworodkami włącznie).
Nawet idyjota wie, że są innowiercy, niewierzący i antylkerykałowie, małolaty....
A jemu 40 mln daje :D
Przykominam wszystkim antyklerykalnym głupkom, że katolicyzm, a tym bardziej datek na kolędę są dobrowolne!
A co was głupolce obchodzi, co ja robię ze swoją kasą?