falco napisał(a): poczytaj o sądach inkwizycyjnych i ich naczelniku działającym w Moguncji a może coś do ciebie dotrze ...chociaż wątpię
~~Konopna Języczka napisał(a): A swoją drogą,może ktoś zna odpowiedź,dlaczego polscy hierarchowie zabronili wykonywania"Hallelujah" Leonarda Cohena w kościołach,a irlandzki ksiądz z takim wdziękiem uczcił nowożeńców?
~~Białawoszary Oczar napisał(a):falco napisał(a): poczytaj o sądach inkwizycyjnych i ich naczelniku działającym w Moguncji a może coś do ciebie dotrze ...chociaż wątpię
A w Pcimiu Wielkim jeden fryzjer po rynku bez gaci chodził. Wszyscy fryzjerzy to zboczeńcy. Taka jest mniej więcej waga twojej argumentacji.
~~Ochrowa Brzoza napisał(a):Pustoto?Trolu?Życie nie polega na tym jak mocno możesz uderzyć,polega czasem by uderzyć celnie.A ty kulą w płot.Beznadziejny/-na jesteś.~~Konopna Języczka napisał(a): W średniowieczu zostałabym spalona na stosie za własne poglądy.Ale mnie to nie obchodzi.Życie nie polega na tym,jak mocno możesz uderzyć,ale na tym jak mocno możesz dostać,wstać i dalej walczyć.Jakie to proste,nieprawdaż?Jakie ry możesz mieć poglądy pustoto?Jak dotąd tylko pyskujesz trolu.
~~Granatowoszara Kalia napisał(a):falco napisał(a):
niesamowite jest to jak lubisz pisać o sprawach o których nie masz pojęcia a jeśli już masz to bladziutkie...
Nie masz bladego pojęcia o czym piszesz!
Nie wiesz nawet, że Inkwizycja od początku do końca istnienia....nigdy nie paliła na stosie....! Ona wypowiadała się tylko w temacie, czy gość jest heretykiem. Nawet jeśli zapadło orzeczenie potwierdzające, wystarczyło że oskarżony odwołał swoje heretyckie stwierdzenia i wtedy zapadał wyrok uniewinniający! Jeśli nie odwołał, był zwracany sądowi świeckiemu!
wyrok uniewinniający?....a to dobre
był zwracany sądowi świeckiemu? ...gdzie ty to wyczytałeś ?
Palenie na stosie zawsze były dziełem świeckich,
jak widzę nawet zamieszczony poniżej link był zbyt trudny dla ciebie być go przeczytał ...:]
Bo Inkwizycja ratowała ludzi przed stosem!
to już szczyt twojej ignorancji dlatego reszty twojego wpisu nie wymazałem byś go sobie przyswoił
''Jesteś skrajnym ignorantem a pozujesz na mędrca!''
przeczytaj to co jest w linku a może uda ci się dostrzec jakim jesteś ''niedoukiem '':]