~Białobrązowy Rojnik napisał(a): Pan Owsiak to dobry cwaniak i hipokrytą. Z jednej strony z ludzkich pieniędzy zakupuje sprzęt ratujący niemowlaki a z drugiej popiera aborcję dzieci i wspiera czarne marsze . Szczyt hipokryzji. Piękną chatę ma, konta pełne kasy również. Wystarczyło raz w roku się zmobilizować,nie rozliczyć się z uzbieranych kwot i pracowac nie trzeba.Niezły biznes z ludzkiej naiwności. Na jego miejsce potrzeba uczciwego człowieka i wówczas nikt do nikogo nie będzie miał pretensji.Jest tylu fajnych ludzi którzy mogliby to poprowadzić.
~Białobrązowy Rojnik napisał(a): Pan Owsiak to dobry cwaniak i hipokrytą. Z jednej strony z ludzkich pieniędzy zakupuje sprzęt ratujący niemowlaki a z drugiej popiera aborcję dzieci i wspiera czarne marsze . Szczyt hipokryzji. Piękną chatę ma, konta pełne kasy również. Wystarczyło raz w roku się zmobilizować,nie rozliczyć się z uzbieranych kwot i pracowac nie trzeba.Niezły biznes z ludzkiej naiwności. Na jego miejsce potrzeba uczciwego człowieka i wówczas nikt do nikogo nie będzie miał pretensji.Jest tylu fajnych ludzi którzy mogliby to poprowadzić.Na przykład ty?
kizior napisał(a): Dlaczego w kontekście śmierci prezydenta Adamowicza Owsiak robi z siebie męczennika??????????
Jest takie powiedzenie o ludziach, którzy " muszą być panną młodą na każdym weselu i nieboszczykiem na każdym pogrzebie".
~~Konopna Języczka napisał(a): Po odejściu J.Owsiaka nic już nie będzie takie samo.Uratowanie życia mojej wnuczki,dzięki sprzętowi zakupionemu z pieniędzy Wielkiej Orkiestry daje mi prawo do dozgonnej wdzięczności za to maleńkie życie i bezmiar szczęścia.Gdyby w szpitalu nie było zakupionego przez Wielką Orkiestrę sprzętu i moja wnuczka nie zdoła by przeżyć co usłyszałabym od klechy?"Że Bóg tak chciał"?W duuuupie mam takie tłumaczenie.Nie w dzisiejszym świecie i nie na takim poziomie wiedzy.