Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Mowa nienawiści w sieci.

~~Zielonobrunatna Bazylia niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 9:09
I po co to niezdrowe podniecenie? Widzę, że próbujesz zrobić zasłonę dymną nad głupotą, którą palnąłeś.
Napisałeś;
stosunek do chorych
stosunek do bogatych
stosunek do rownosci
stosunek do biednych
stosunek do bliznich

To porównaj chociaż jedno u Marksa i u Jezusa.
Twierdzisz? To masz obowiązek udowodnić!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Czerwona Dąbrówka niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 9:18
Wiele to tłumaczy! Nic dziwnego, że na świecie coraz gorzej, jak ludzie prostych tematów nie potrafią ogarnąć. Jak czytam o Jezusie komuniście, jak czytam o dobrym Marksie to zastanawiam się, jak jest możliwe takie pomieszanie pojęć i taki kompletny brak zrozumienia podstawowych kwestii. To wręcz niewiarygodne. Fobiak, jeżeli coś można o Jezusie i jego nauce powiedzieć to to, że był pierwszym antykomunistą. Na 1800 lat przed opublikowaniem "Manifestu partii komunistycznej".
A podawane przykłady z nauk Jezusa jako niby o charakterze komunistycznym świadczą o tym, że nic a nic z komunizmu mnie rozumiesz. Tylko propogandowe hasło w głowie zostały. Poczytaj "Manifest.." . A jak dalej bedziesz twierdził, że Jezus był pierwszym komunistą to lepiej już nic nie czytaj :).
~~Amarantowa Diaskia niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 9:31
Najśmieszniejsze w tym wszystkim że obecna i głowa Kościoła Katolickiego, też coś wspominała o Jezusie w kontekście komunizmu. Niestety nie słyszałem oryginalnej wypowiedzi i znam jedynie interpretacje. A te niestety optymizmem nie napawają.
~~Szary Omieg niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 9:53
tangerine napisał(a): Czyli teraz jeśli chama nazwę chamem, to będzie mowa nienawiści ?Wykastrujemy się jak Niemcy, damy się popychać każdemu, bo jak będziemy reagować, to będzie to nienawiść. Piąteczka Falco, rób swoje.

Tak, rób swoje tylko aby bez mowy nienawiści:(Od razu poczujesz się lepiej.
~~Czerwona Dąbrówka niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 9:55
~~Amarantowa Diaskia napisał(a): Najśmieszniejsze w tym wszystkim że obecna i głowa Kościoła Katolickiego, też coś wspominała o Jezusie w kontekście komunizmu. Niestety nie słyszałem oryginalnej wypowiedzi i znam jedynie interpretacje. A te niestety optymizmem nie napawają.

No to akurat śmieszne nie jest. U Franciszka widać wpływy "teologii wyzowlenia" zaszczepionej w Ameryce Łacińskiej przez KGB. Do tego widać, że mało wie na temat komunizmu i daje się wodzić za nos komunistom chińskim podpisując z nimi złe dla Kościoła Katolickiego porozumienia.

A jak ktoś chce zrozumieć coś z Jezusa to proponuję poczytać Kołakowskiego, który jako marksista dobrze rozumiał jak daleko od komunizmu do Jezusa. Można posłuchać:
https://www.polskieradio.pl/8/3869/Artykul/1334402,Kultura-Zachodu-nie-przezyje-bez-Jezusa

lub poczytać:
https://www.budujmyarke.pl/marksista-o-jezusie/
https://tischner.pl/kolakowski-o-jezusie/

~~Szary Omieg niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 10:13
Jaanoo napisał(a): TO JEST PRAWDZIWA TWARZ FALCO.
falco napisał(a):

a na drzewach zamiast liści będą wisieć..... pislamiści:D

już niedługo zamiast liści, będą wisieć ….pislamiści :)

raz sierpem, raz młotem.... pisowską hołotę
alleluja

To koniecznie trzeba przypomnieć i w tym temacie.
~~Żółtoszara Jagoda niezalogowany
21 stycznia 2019r. o 10:15
~~Szary Omieg napisał(a):
tangerine napisał(a): Czyli teraz jeśli chama nazwę chamem, to będzie mowa nienawiści ?Wykastrujemy się jak Niemcy, damy się popychać każdemu, bo jak będziemy reagować, to będzie to nienawiść. Piąteczka Falco, rób swoje.

Tak, rób swoje tylko aby bez mowy nienawiści:(Od razu poczujesz się lepiej.

coś cię uwiera kobieto?
bo widzę że cię cos zabolało we wpisie kogoś kto sadząc po wpisie nie widzi tu u falco tej całej mowy nienawiści
zastanów się nad sobą a też od razu poczujesz sie lepiej
2161
#fobiak nieaktywny
21 stycznia 2019r. o 10:21
~~Zielonobrunatna Bazylia napisał(a): I po co to niezdrowe podniecenie? Widzę, że próbujesz zrobić zasłonę dymną nad głupotą, którą palnąłeś.
Napisałeś;
stosunek do chorych
stosunek do bogatych
stosunek do rownosci
stosunek do biednych
stosunek do bliznich

To porównaj chociaż jedno u Marksa i u Jezusa.
Twierdzisz? To masz obowiązek udowodnić!

to nie ja odkrylem, ja to tylko podlapalem i w tym co wymienilem znalazlem powiazania. nie mam zamiaru niczego udawadniac bo nie znam ani pisma swietego tak dobrze ani marksa, manifest partii komunistycznej znam dobrze. dowody sa w sieci w innych jezykach i jest ich dosc duzo, ja nie mam zamiaru udawadniac cos z religii i utopii bo mnie to nie interesuje a religia i utopia nie posiadaja dowodow, znalazlem wspolne punkty i sie tym zadowolilem, na podstawie tych zazebien twierdze, ze jezus byl pierwszym komunista a komunizm ma korzenie w biblii.
porownac moge i kazdy inny moze to zrobic sam.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.