Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Mowa nienawiści w sieci.

13926
qwax_
29 stycznia 2019r. o 19:03
falco napisał(a): o rany...
to emem (no chyba że Kazimierz) zauważył że w Polsce są faszyści?

a przecież oczary ,bazylie i inne kalie temu zaprzeczają ...
skorn też ich nigdy tu nie widział ...hahahaha

Podaj jeden kraj na świecie, gdzie nie ma faszystów (piszę w liczbie mnogiej, czyli co najmniej dwóch)... ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 19:13
zaraz ...
nie o tym tu mowa ,sam wiesz ...;)
ale nikt tak gorliwie nie zapewnia wszystkich dookoła że w Polsce nie ma faszystów...
SĄ!!!!
są w Niemczech ,Austrii ,są w krajach skandynawskich i nawet u moich ukochanych Czechów...
są !...ale oni temu nie zaprzeczają!

tu widzę różnicę?

(nie ma mnie przez pół godzinki )

"bierz życie z każdym oddechem..."
13926
qwax_
29 stycznia 2019r. o 19:30
falco napisał(a): zaraz ...
nie o tym tu mowa ,sam wiesz ...;)
ale nikt tak gorliwie nie zapewnia wszystkich dookoła że w Polsce nie ma faszystów...
SĄ!!!!
są w Niemczech ,Austrii ,są w krajach skandynawskich i nawet u moich ukochanych Czechów...
są !...ale oni temu nie zaprzeczają!

tu widzę różnicę?

(nie ma mnie przez pół godzinki )

Więc doszliśmy chyba do istotnego wniosku: w KAŻDYM państwie mogą być faszyści (nawet w Watykanie i Izraelu)... i w Polsce rzecz jasna też. I zapewne w każdym Państwie (no, przynajmniej w zdecydowanej większości) są! Tak jak np. pedofile, psychopaci i cały szereg różnych zboków...
To teraz drugie pytanie:
Jaka jest skala tego faszyzmu w Polsce? Na ilu ich oceniasz? Podaj rząd wielkości - setki, tysiące, dziesiątki tysięcy??
Bo jeśli to pojedyncze przypadki (a ja tak uważam), to po co próbujesz robić z tego problem narodowy??
I ostatnia sprawa (ale bardzo istotna) - narodowcy to nie są faszyści i nie próbuj doszukiwać się w ich symbolice, czy gestach związków z faszyzmem!!
Ta Twoja logika zalatuje za bardzo TVN-em :)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Miętowy Liliowiec niezalogowany
29 stycznia 2019r. o 19:40
Hitler był jeden

2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 20:26
qwax_ napisał(a):
falco napisał(a): zaraz ...

Bo jeśli to pojedyncze przypadki (a ja tak uważam), to po co próbujesz robić z tego problem narodowy??
I ostatnia sprawa (ale bardzo istotna) - narodowcy to nie są faszyści i nie próbuj doszukiwać się w ich symbolice, czy gestach związków z faszyzmem!!
Ta Twoja logika zalatuje za bardzo TVN-em :)

to nie są pojedyncze przypadki ..;)(ja tak uważam)
a problemem ''narodowym'' jednak to widzę
dlaczego ?...po pierwsze żyjemy w kraju który jak żaden inny nie doświadczył okrucieństwa faszyzmu czy nazizmu (czytaj to jak chcesz)
a czy ci tzw. ''narodowcy'' w polskim wydaniu nie są tymi którym idee faszyzmu są bliskie ?
mam uwierzyć że oni tylko ''pozdrawiają cezara''?...że zamawiają ''pięć piw''
qwax-nie raz i nie dwa o tym tu pisałem że szybciej uwierzę w kosmitów niż w te ich brednie :)
to nie tylko ja w symbolice się czegoś ''doszukuję '';)
cieszy mnie że nawet ostatnio ''władza '' chociaż nieśmiało już zaczyna o tym głośniej mówić ...
wszechobecny ''krzyż celtycki'' jest uznany w całym świecie za znak grup faszyzujacych ...

polecam oko.press - poszukaj ''nacjonalizm''
znajdziesz go przy onr czy mw -dlaczego tam? sam sobie odpowiedz ;)
moja logika zalatuje TVN?
chcesz przez to powiedzieć że Brudziński też ostatnio nie bardzo z logiką?
przecież to on ostatnio określił ''wszechpolaków'' nie inaczej jak '' dziwny czlowiek mi''

jest to w jednej z wypowiedzi ''jojo''-wystarczy poszukać ;)

Zastosowana autokorekta

~~Żonkilowa Calibrachoa niezalogowany
29 stycznia 2019r. o 21:00
Jaanoo napisał(a):
Jarosław Kaczyński - "do polityki nie idzie się dla pieniędzy'.'
13926
qwax_
29 stycznia 2019r. o 21:10
falco napisał(a):

Narodowcy akurat nie pasują ani PO, ani PIS-owi.
To według mnie jedyna w chwili obecnej szansa na odrobinę normalności w Polsce, więc będą na okrągło atakowani przez wszystkie strony, by czasami nie zaburzyć stałego "układu władzy". Zobacz zresztą jak wszystkie partie przy żłobie zgodnie krytykują wszelkie ruchy narodowe... Toż to CUD!!
Jak myślisz, ile czasu zajęłoby mediom wmówienie ludziom, że np. wyciągnięty kciuk (tzw. gest OK), to np. gest anty-.... (wstaw co chcesz - Murzynów, lesbijki, niepełnosprawnych)?
Rok? Myślę, że dużo mniej, więc nie wyjeżdżaj z symboliką różnych znaków, bo to jest sprawa tylko i wyłącznie odpowiedniego "wyprania mózgów" ...Ciebie jak widzę skutecznie zindoktrynowały... Wzorem "rasowego" polskiego polityka europejskiego piałbyś pewnie z zachwytu nad porządnymi sankcjami dla Polski...
Załóż przez jakiś czas hipotezę, że żadna z opcji będących w sejmie od dobrych 20 lat, a tym bardziej włodarze UE NIGDY nie będą działać w interesie Polski!! I z tą myślą poobserwuj polską scenę polityczną...
PS.
oko.press to jakieś źródło wiadomości poznania dobrego i złego? ;)

2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 21:36
qwax_ napisał(a):
falco napisał(a):

Narodowcy akurat nie pasują ani PO, ani PIS-owi.
To według mnie jedyna w chwili obecnej szansa na odrobinę normalności w Polsce, więc będą na okrągło atakowani przez wszystkie strony, by czasami nie zaburzyć stałego "układu władzy". Zobacz zresztą jak wszystkie partie przy żłobie zgodnie krytykują wszelkie ruchy narodowe... Toż to CUD!!
Jak myślisz, ile czasu zajęłoby mediom wmówienie ludziom, że np. wyciągnięty kciuk (tzw. gest OK), to np. gest anty-.... (wstaw co chcesz - Murzynów, lesbijki, niepełnosprawnych)?
Rok? Myślę, że dużo mniej, więc nie wyjeżdżaj z symboliką różnych znaków, bo to jest sprawa tylko i wyłącznie odpowiedniego "wyprania mózgów" ...Ciebie jak widzę skutecznie zindoktrynowały... Wzorem "rasowego" polskiego polityka europejskiego piałbyś pewnie z zachwytu nad porządnymi sankcjami dla Polski...
Załóż przez jakiś czas hipotezę, że żadna z opcji będących w sejmie od dobrych 20 lat, a tym bardziej włodarze UE NIGDY nie będą działać w interesie Polski!! I z tą myślą poobserwuj polską scenę polityczną...
PS.
oko.press to jakieś źródło wiadomości poznania dobrego i złego? ;)

wymień tych ''narodowców''
napisz jakimi hasłami się posiłkują ale nie zapomnij też opisać tego co głoszą na wiecach...;)

wszyscy krytykują ''ruchy narodowe''?...a pis?
dlaczego nie poszedł nimi w jednym marszu Duda tylko oddzielił się od nich kordonem ?

w symbolice gestów nie widzisz nic złego? ja widzę ...;)
i nie chodzi tu o moje ''wypranie mózgu'' bo jeden tu taki a mianowicie bazylek jest lepszym tego przykładem ...
to on próbował mi wmówić pewien gest -kciuk do dołu- jako gest z aren rzymskich podczas walk gladiatorów...kiedy poprosiłem o zródło bazylek umknął czym prędzej ...

dzisiaj pewne gesty są nieodwracalnie przypisane pewnym ideologiom i nie jest to mój wymysł ...

mam zakładać hipotezę ?...po co?
ja to piszę tu od lat że nie było i nie ma tu żadnej opcji politycznej która naprawdę działałaby na rzecz Polski a nie własnych partykularnych ''interesów''

PS. oko .press może Ci tylko pokazać drugą stronę medalu ,ale wyboru czy będziesz oglądał tylko ''awers'' czy też jakąś chwilę poświęcisz na ''rewers'' dokonasz tylko Ty sam ;)

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza