Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Mowa nienawiści w sieci.

~~Szary Omieg niezalogowany
29 stycznia 2019r. o 22:09
Jaanoo napisał(a):
Jaanoo napisał(a):
Jaanoo napisał(a): [img=1548783364_w0unnjm.jpg][img=1548783371_42fu2j7.jpg]

[img=1548784413_wtw8j3q.jpg][img=1548784421_qogb8nw.jpg]
[img=1548784988_dc7gorh.jpg]

Nowalijki? ;):D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 22:15
zapomniałaś?
pytałem o coś ...przypomnę :]

''a na drzewach zamiast liści będą wisieć syjoniści''

to też mnie przypiszesz ?
no próbuj...;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
13926
qwax_
29 stycznia 2019r. o 22:23
falco napisał(a):
PS. oko .press może Ci tylko pokazać drugą stronę medalu ,ale wyboru czy będziesz oglądał tylko ''awers'' czy też jakąś chwilę poświęcisz na ''rewers'' dokonasz tylko Ty sam ;)

Pierwszy "neutralny" artykuł:
https://oko.press/kaja-godek-z-korwinem-winnickim-liroyem-i-braunem-wybiera-sie-do-europarlamentu-pis-ma-problem/
i kilka "obiektywnych faktów" o m.in. ruchach narodowych:
1. "radykalna" prawica ze swoim własnymi systemami informacyjnymi, które "działają trochę jak niewidzialne pułapki", aż mnie ciary przeszły po plecach, by nie wpaść w taką pułapkę... ;)
2. "Liczba ta może robić wrażenie, choć jednocześnie trzeba pamiętać, że dane dotyczące liczby fanów na FB najłatwiej zmanipulować, dokupując komercyjnie fałszywe lajki" - wiadomo, kantują ile wlezie
3. Co chwilę zwroty "koalicja antyunijna", by pokazać jacy oni z definicji głupi i podli (nasza stara, dobra UE, a oni z takimi postulatami).
4. "W wielu wcześniejszych artykułach na OKO.press wskazywałam, że nczas.com to także portal szerzący narrację zgodną z linią Kremla" - no tak - Putin!! ;) i wszystko jasne
5. "...którego twarzą jest Marcin Rola, narodowiec, znany szerzej głównie z tego, że ze względu na radykalną działalność jest niewpuszczany do Wielkiej Brytanii oraz że BBC pokazała go w swoim programie jako przykład radykalnego prawicowca działającego w Polsce" - to ci dopiero "argument"
6. "Młodzi kręcili filmy pokazujące, że to nie Polacy ponoszą odpowiedzialność za Holocaust" - to już przechodzi ludzkie pojęcie!! Każdy szanujący się patriota wie, że Holokaust to wyłączna robota Polaków ;)
7. "Nawet ostatnia wypowiedź premiera Mateusza Morawieckiego w Auschwitz, podkreślająca niemiecką – a nie nazistowską – odpowiedzialność za zbrodnie II wojny światowej, mogła być kierowana właśnie do skrajnej prawicy, bo to w tym elektoracie nastawienie antyniemieckie jest najsilniejsze." Przepraszam, nie lubię kłamczuszka Mateuszka ale akurat tutaj trudno się doszukać nieprawdy...

to kilka takich zwrotów z lewackiej "nowomowy" z pierwszego z brzegu artykułu.
A co w innych?
Jakieś 90% tytułów, które przejrzałem, krytykuje PIS lub kościół.
Nie cierpię PIS i daleko mi do kościoła, ale powiedz mi, gdzie na tym "obiektywnym" oko.press krytyka (jakakolwiek) np. PO, Nowoczesnej, czy choćby Unii Europejskiej??
Czy tam jest może wszytko prawidłowo?
Masz rację, jakie to pouczające i rozwijające ;)
I co się dziwić, że masz "zryty beret"... ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
211
skorn
29 stycznia 2019r. o 22:34
Tracisz czas, qwax_

oko.press zostało założone przez ludzi z wyborczej (Blumsztajn, Łuczywo) i większość ludzi tam piszących jest z tym środowiskiem związana. I nie jest to jakaś tajna wiedza, wszystko jest na wikipedii.

Tak więc jak ktoś ma problem z mediami pisowskimi, a namawia do czytania mediów, które powstały tylko po to, by PiS kopać, to ja tu widzę jedną wielką schizofrenię.

Po co tracić czas na "antysystemowca" falco, który chodzi na pasku systemu? Niech robi za ałtoryteta dla tych, co są jeszcze durniejsi od niego. : )

<i>
2900
#falco nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 22:45
ty kmiotku nawet na najprostrze pytania nie potrafisz odpowiedzieć a tuchcesz ''prostować ''qwax-a ?

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 22:53
skorn napisał(a): Tracisz czas, qwax_

oko.press zostało założone przez ludzi z wyborczej (Blumsztajn, Łuczywo) i większość ludzi tam piszących jest z tym środowiskiem związana. I nie jest to jakaś tajna wiedza, wszystko jest na wikipedii.

Tak więc jak ktoś ma problem z mediami pisowskimi, a namawia do czytania mediów, które powstały tylko po to, by PiS kopać, to ja tu widzę jedną wielką schizofrenię.

Po co tracić czas na "antysystemowca" falco, który chodzi na pasku systemu? Niech robi za ałtoryteta dla tych, co są jeszcze durniejsi od niego. : )

:D :D :D Ja do podobnych wniosków już dawno temu doszedłem , ale musisz się liczyć z tym Ksawery , że Papuga wpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu , a następnie udowodni żeś dziwny czlowiek :D Ale jak załapiesz doła , to zapraszam na piwo i wyspowiadanie :)

Dobrej nocy Mądrzy Ludzie :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2161
#fobiak nieaktywny
29 stycznia 2019r. o 23:03
panienko, bron karonia bo go katole zagryza
https://misjakultura.blogspot.com/2017/09/kim-jest-krzysztof-karon.html?showComment=1548794060785#c3933249023643747464
211
skorn
29 stycznia 2019r. o 23:07
falco napisał(a): nawet na najprostrze pytania nie potrafisz odpowiedzieć a tuchcesz ''prostować ''qwax-a ?

"najprostrze"
hehe

Ja prostuję ciebie, qwax jest już prawidłowo wyprostowany. Nie będę odpowiadał na twoje pytania, tak jak ty nie odpowiadasz na moje. Dyskusja z tobą nie ma sensu, co już wielokrotnie zostało tu pokazane. Ty się dogadujesz jedynie ze swoimi lizusami, więc niech tak sobie zostanie. : )

Żeby była jasność. Nie mam nic przeciwko mediom antypisowskim, tak i propisowskim, o ile są finansowane ze środków zaintersowanych osób. Każdy ma prawo uprawiać swoją propagandę, lubić lub nie lubić kogo ma ochotę. Ale pierwszy lepszy tłumok nie będzie mi wmawiał, co jest prawdą, a co nie.

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.