falco napisał(a):
PS. oko .press może Ci tylko pokazać drugą stronę medalu ,ale wyboru czy będziesz oglądał tylko ''awers'' czy też jakąś chwilę poświęcisz na ''rewers'' dokonasz tylko Ty sam ;)
Pierwszy "neutralny" artykuł:
https://oko.press/kaja-godek-z-korwinem-winnickim-liroyem-i-braunem-wybiera-sie-do-europarlamentu-pis-ma-problem/
i kilka "obiektywnych faktów" o m.in. ruchach narodowych:
1. "radykalna" prawica ze swoim własnymi systemami informacyjnymi, które "działają trochę jak niewidzialne pułapki", aż mnie ciary przeszły po plecach, by nie wpaść w taką pułapkę... ;)
2. "Liczba ta może robić wrażenie, choć jednocześnie trzeba pamiętać, że dane dotyczące liczby fanów na FB najłatwiej zmanipulować, dokupując komercyjnie fałszywe lajki" - wiadomo, kantują ile wlezie
3. Co chwilę zwroty "koalicja antyunijna", by pokazać jacy oni z definicji głupi i podli (nasza stara, dobra UE, a oni z takimi postulatami).
4. "W wielu wcześniejszych artykułach na OKO.press wskazywałam, że nczas.com to także portal szerzący narrację zgodną z linią Kremla" - no tak - Putin!! ;) i wszystko jasne
5. "...którego twarzą jest Marcin Rola, narodowiec, znany szerzej głównie z tego, że ze względu na radykalną działalność jest niewpuszczany do Wielkiej Brytanii oraz że BBC pokazała go w swoim programie jako przykład radykalnego prawicowca działającego w Polsce" - to ci dopiero "argument"
6. "Młodzi kręcili filmy pokazujące, że to nie Polacy ponoszą odpowiedzialność za Holocaust" - to już przechodzi ludzkie pojęcie!! Każdy szanujący się patriota wie, że Holokaust to wyłączna robota Polaków ;)
7. "Nawet ostatnia wypowiedź premiera Mateusza Morawieckiego w Auschwitz, podkreślająca niemiecką – a nie nazistowską – odpowiedzialność za zbrodnie II wojny światowej, mogła być kierowana właśnie do skrajnej prawicy, bo to w tym elektoracie nastawienie antyniemieckie jest najsilniejsze." Przepraszam, nie lubię kłamczuszka Mateuszka ale akurat tutaj trudno się doszukać nieprawdy...
to kilka takich zwrotów z lewackiej "nowomowy" z pierwszego z brzegu artykułu.
A co w innych?
Jakieś 90% tytułów, które przejrzałem, krytykuje PIS lub kościół.
Nie cierpię PIS i daleko mi do kościoła, ale powiedz mi, gdzie na tym "obiektywnym" oko.press krytyka (jakakolwiek) np. PO, Nowoczesnej, czy choćby Unii Europejskiej??
Czy tam jest może wszytko prawidłowo?
Masz rację, jakie to pouczające i rozwijające ;)
I co się dziwić, że masz "zryty beret"... ;)