skorn napisał(a): Każda opozycja przeciwko autorytaryzmowi i zamordyzmowi jest pożądana, nawet taka, z którą światopoglądowo mi nie po drodze. To że możesz dziś całymi dniami na publicznym forum stękać na władzę bez żadnych konsekwencji, to także w małym stopniu zasługa "S" i takich ludzi jak premier Olszewski, którzy nie stali po tej stronie co zomo. Jedni udawali służbę narodowi zakładając mundur, inni naprawdę mu służyli.
Teraz też mamy socjalizm, bo ciągle rządzą partie lewicowe gospodarczo, ale zamordyzmu na taką skalę jak był, już nie ma.
A Polskę zniszczyli czerwoni, bo to oni byli u władzy przez 50 lat. Mieli czas, żeby zrobić tu el dorado. Czemu nie zrobili?
Zastosowana autokorekta
fobiak napisał(a): nie waz sie nawet powtarzac klamst, ze w prl nie bylo wolnosci slowa, to co dzisiaj moge mowic, moglem mowic rowniez w prl i to nie jest zasluga nikogo,
~~Białawoszary Oczar napisał(a):fobiak napisał(a): nie waz sie nawet powtarzac klamst, ze w prl nie bylo wolnosci slowa, to co dzisiaj moge mowic, moglem mowic rowniez w prl i to nie jest zasluga nikogo,
Albo cie poniosło albo się "wysypałeś".
W PRL-u mówić bezkarnie wszystko mogli tylko agenci prowokatorzy. Zarzucał taki przyętę i czekał aż zadzwoni.
Ja bym się na twoim miejscu za bardzo tym nie chwalił.
fobiak napisał(a):~~Białawoszary Oczar napisał(a):fobiak napisał(a): nie waz sie nawet powtarzac klamst, ze w prl nie bylo wolnosci slowa, to co dzisiaj moge mowic, moglem mowic rowniez w prl i to nie jest zasluga nikogo,
Albo cie poniosło albo się "wysypałeś".
W PRL-u mówić bezkarnie wszystko mogli tylko agenci prowokatorzy. Zarzucał taki przyętę i czekał aż zadzwoni.
Ja bym się na twoim miejscu za bardzo tym nie chwalił.
taak?
a kto krzyczal o wieszaniu, gdyby nie bolek dalej by jezdzili taczkami i wozili dyrektorow. smolen, pietrzak itp. to czyje dzieci. wolnosc slowa byla zanim sekta powstala, nic sie nie zmienilo, tylko taczki zabrali i zagranicznych dyrektorow nie ma czym wozic. pasozyty doszli do wladzy i pierwsze co zrobili rozwalili, sprzedali fabryki aby nie bylo gdzie strajkowac. gdybym sie rzucil wtedy na pzpr lub dzisiaj na pis to bym sie musial liczyc z takimi samymi konsekwencjami, poza tym nie ma zadnej roznicy. sumlinski, braun itp. wiedza wiecej na ten temat.
Zastosowana autokorekta
Jaanoo napisał(a): [img=1549723326_wef3bkb.jpg]