falco napisał(a): jeden z naszych lokalnych ''pracodawców'' zaproponował mi w ubiegłym roku położenie glazury za ....17zł /h !!!!!!!
~~Alabastrowa Nasturcja napisał(a): Falco. Ale może konkretnie. w jaki sposób to państwo zaczęło cię ostatnio doić? To że w bolcu najdroższe paliwo to wina państwa czy lokalnej mafii paliwowej? Ze woda i ścieki drogie, w Warcie bolesławieckiej o połowę tańsze. Jakoś można. Mówisz, że nie będziesz Matką Teresą. Na pewno. Bo tylko przez grzeczność nie zapytam jak sumiennie i uczciwie rozliczasz się w skarbówce . Za 17 zł. dzisiaj na pewno glazury nie położysz. Dlaczego? Bo między innymi dzięki temu rządowi wzrosła koniunktura i zwiększył się popyt na roboty przez ciebie wykonywane i możesz sobie na to pozwolić. Ten rząd Cię doi? Pamiętam firmy, budujące autostrady na Euro , tych to dopiero wydoili. Podnieśliście ceny na usługi bo jest na to zbyt, a to świadczy że ludziom żyje się lepiej. Problem jest w tym że polski przedsiębiorca to jak ta nie nażarta ś..nia. Sam 15 razy do roku na egzotyczne wczasy, ale pracownikowi to tyle co brudu za paznokcie. Przedsiębiorca rolny latający nad
bolcem własnym helikopterem 1 złotówki nie chciał dać podwyżki ludziom
zatrudnionym przy sortowaniu ziemniaków. Dzisiaj płaci dużo więcej i nadal
helikopterem lata. Właściciele firm transportowych kierowcom pod stołem, a reszta do rączki. Pytam ? Kto doi to państwo.?I nie strasz Falco ludzi podwyżkami, bo robisz to od dawna i g...no z tego. Trzeba być obiektywnym. Mnie również niektóre rzeczy się nie podobają. Ale to nie powód by codziennie roztaczać katastroficzne wizje.
falco napisał(a):
jeden z naszych lokalnych ''pracodawców'' zaproponował mi w ubiegłym roku położenie glazury za ....17zł /h !!!!!!!
jak myślisz ?....kładłem? :]
ale jak ja podnoszę ceny klient ma prawo się na nie nie zgodzić a jak państwo to robi ''płacz i płać ''
:)