M21W2 napisał(a):falco napisał(a): aleś ty ''tempy''...:]Falcuś , już tydzień a ty nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania nasz lokalny komunistyczny propagandzisto , przypomnę jak zapomniałeś : - Falco chcesz abyśmy zadawali sobie pytania więc dobrze , odpowiedz - jaki jest twój stosunek do robotników walczących o godne życie w czasach ucisku komunistycznego , czy Twoim zdaniem w roku 1976 a następnie 1980 po drastycznych podwyżkach cen żyjący na skraju ubóstwa robotnicy powinni zamiast strajku i organizowania niezależnych od władzy Związków Zawodowych iść na wiece organizowane przez aktyw PZPR , bić brawo Gierkowi ,
ja ''klakier Kazimierza''? :]
tego co to mnie moderuje podając za ''powód'' nie co innego a właśnie''Kazimierz''?
tego co to mi przyblokował możliwość pisania o ...ach?
a może ty nie kumasz znaczenia słowa ''klakier''?
a o Olszewskim wiele można napisać tyle że ja czekam kiedy całą prawdę o nim napisze nasz lokalny ''kombatant'' :]
skandować - Gierek - Polska . Czy to że intelektualiści zorganizowali się i wspomagali robotników to jest godne szacunku czy pogardy . Nie miałeś odwagi lub potrzeby walki o lepsze jutro w czasach zamordyzmu inni to zrobili a tacy maluczcy jak Ty nic poza krytykanctwem nie reprezentujecie . Ja odpowiem na Twoje natrętne pytanie o Kuronia , na pytanie o idola sportowca , piosenkarza otrzymałbyś odpowiedź . Wśród polityków nie miałem i nie mam takich których bym określił mianem - idol . Wiele dobrego Kuroń zrobił do 1989 , po tym okresie było dużo gorzej .
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a): Falcuś , dziecino przeczytaj jeszcze raz i odpowiedz na pytania , wiem wolisz mydlić i bredzić wrzucając wiele niespójnych ze sobą tematów , nie pisz mi co głosiła propaganda komunistyczna ja to słyszałem przez długie lata . Na to co napisałeś mam jedną odpowiedź , jesteś krętaczem próbującym zakrzyczeć prawdę . Nie mam zbyt wiele czasu sprostowanie o Kuroniu i Olszewskim jutro .
M21W2 napisał(a):falco napisał(a): aleś ty ''tempy''...:]
Twoim zdaniem w roku 1976 a następnie 1980 po drastycznych podwyżkach cen żyjący na skraju ubóstwa robotnicy powinni zamiast strajku i organizowania niezależnych od władzy Związków Zawodowych iść na wiece organizowane przez aktyw PZPR , bić brawo Gierkowi ,
ty jestes najciemniejszy w calym powiecie boleslawieckim, za 20 lat bedziesz pisal, ze dzisiaj ludzie zyli na granicy ubostwa. doopku, te gierkowskie podwyzki nie mialy zadnego wplywu na zycie polakow, nikt nie chodzil glodny, nikt nie umarl z glodu. robotnik zarabial wiecej od pracownika biurowego i zostawalo mu jeszcze na przechlanie. ic sie zapytaj wujka idi oto jak bylo jak nie wiesz ale nie powtarzaj bzdetow z netu. jakos nie slyszalem glosu, ktory by mowil, ze 1 976 roku chodzil glodny. to, ze jestes pustak pomoglo ci sie dostac do slolidarnosciuchow bo tam przyjmowali tylko pustakow, ktorzy nie sa w stanie myslec ale dobrze sieja propagande