falco napisał(a): popieram ich protesty w całości :)
powodzenia:)
~~Różowofioletowy Moszenki napisał(a):falco napisał(a): popieram ich protesty w całości :)
większość nauczycieli to tak zw.
Nier......le
nic nie produkują
większość czasu spędzaja na urlopach , chorobowych
wakacje , ferie
A jak musi dłużej popracować w tygodniu to wielce upracowany.
Do roboty niech się wezmą jak praca nauczyciela im nie odpowiada. im nie odpowiada,
Nigdy nie wierzyłem tej grupie , kilka lat postudiował taki i mysli że go na rękach bedzie ktoś nosił bo on nauczycielem jest.
Gońić to do roboty a nie protestować
jakoś za PO-PSL się bali pisnąć o podwyżki , bo skończyło by się to PAŁKĄ
~~Różowofioletowy Moszenki napisał(a):~~Różowofioletowy Moszenki napisał(a):falco napisał(a): popieram ich protesty w całości :)
Nier......le
nic nie produkują
wakacje , ferie
Do roboty niech się wezmą jak praca nauczyciela im nie odpowiada. im nie odpowiada,
Nigdy nie wierzyłem tej grupie , kilka lat postudiował taki i mysli że go na rękach bedzie ktoś nosił bo on nauczycielem jest.
dodam jeszcze że ja zwykły pracownik i zjadacz chleba nie mam się gdzie poskarżyć na zarobek.
nie podoba się to się zwolnij.
TYLE W TEMACIE
~~Zgniłozielona Krwawnica napisał(a):
Rafał Poleszak 21 marca o 22:10 z fb
Postanowiłem i ja dorzucić swoje trzy grosze do komentarzy na temat strajku nauczycieli.
Dla mnie to nie jest strajk o kasę ale o walkę z dziadostwem, …... DZIADOSTWEM naszego państwa.
DZIADOSTWEM widocznym przy każdym zetknięciu z państwowym - czy to administracją, służbą zdrowia, sportem, edukacją, służbami mundurowymi, prawem czyli wszystkim co państwowe.
I uwaga, w przeciwieństwie do tego co właśnie pomyśleliście NIE CHODZI mi O
PRACOWNIKÓW ALE O SYSTEM, niewydolny, odrealniony, przepełniony absurdami, prowizorką, jednym słowem DZIADOWSKI SYSTEM. System państwowy, którego w kupie jeszcze jako tako trzymają właśnie ci ludzie. Ludzie na codzień unurzani w tym DZIADOWSKIM szambie absurdu , ludzie starający się o resztki normalności w tym popieprzonym matriksie, ludzie odarci z godności przez przepisy i nędzne pensje, przez brak wsparcia i bycie między młotem systemu a kowadłem społeczeństwa, ludzie których nie szanuje pracodawca (państwo) i społeczeństwo, ludzie, którzy chcą nam przychylić normalności ale nie mogą, własnie przez DZIADOWSKI system, Ludzie: ratownicy,
pielęgniarki, policjanci, urzędnicy i tak …... nauczyciele. Nauczyciele, którzy mieli o wiele większy wpływ na twoje życie niż ci się wydaje i to zarówno ci dobrzy jak i ci mniej.
Kiedy narzekasz na kolejki do lekarza to DZIADOWSKI SYSTEM a nie pielęgniarki, kiedy narzekasz na absurdalne przepisy to DZIADOWSKI SYSTEM a nie urzędnicy, kiedy narzekasz na kiepskie prawo to DZIADOWSKI SYSTEM a nie policjanci, kiedy narzekasz na bzdury nauczane w szkołach, przeładowanie programu, ciężkie plecaki to? ….. no właśnie, to DZIADOWSKI SYSTEM a nie nauczyciele.
Dlatego kiedy kolejna grupa budżetówki mówi DOŚĆ, to walczą o coś więcej niż kasę, walczą godność, bo w pewnym momencie, co już się dzieje, powiedzą Game Over, pierd…..le, idę robić dzieci za radą geniusza Szczerskiego, a wtedy ten DZIADOWSKI SYSTEM całkowicie pied….lnie i wtedy, kochani krytykanccy wojownicy klawiatury, rozpaleni do czerwoności 18-toma (tak naprawdę bliżej 50-cioma) godzinami pracy nauczycieli nie będziecie mieli nawet na kim wieszać psów.
Tak więc weźcie te wasze kochane, cudowne, bezproblemowe pociechy i uczcie je sami w domu, że o wychowaniu nie wspomnę (które notabene też wynosi się z domu). I dalej podważajcie autorytet nauczycieli, ludzi od których oczekujecie wychowania WASZYCH cudów natury pomimo odarcia ich z godności, ludzi od których oczekujecie sensownego nauczania pomimo absurdalnych programów i treści tworzonych przez niekompetentnych polityków …….. i dalej karmcie ten DZIADOWSKI SYSTEM.
Kiedy zgnoicie ostatniego nauczyciela, policjanta, urzędnika lub pielęgniarkę, a DZIADOWSKI SYSTEM stwierdzi “niech nażrą się etosem swojej pracy” to zgadnijcie za kogo ten DZIADOWSKI SYSTEM weźmie się w następnej kolejności.
Udostępniajcie żeby ludzie wiedzieli w którą stronę mają wylewać hejt
Uffff
~~Różowofioletowy Moszenki napisał(a):~~Różowofioletowy Moszenki napisał(a):falco napisał(a): popieram ich protesty w całości :)
Nier......le
nic nie produkują
wakacje , ferie
dodam jeszcze że ja zwykły pracownik i zjadacz chleba nie mam się gdzie poskarżyć na zarobek.
nie podoba się to się zwolnij.
TYLE W TEMACIE
~~Perłowa Aukuba napisał(a):~~Orzechowa Magnolia napisał(a): Zakazać pracy na więcej niż jeden etat, zakazać płatnych korepetycji albo wymusić na korepetytorach posiadanie kasy fiskalnej !!
jak pięknie umiemy kręcić bat jeden na drugiego, pies ogrodnika?