Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Strajk nauczycieli w Bolesławcu
~~Różowofioletowy Moszenki niezalogowany
24 marca 2019r. o 12:48
falco napisał(a): popieram ich protesty w całości :)
powodzenia:)

większość nauczycieli to tak zw.
Nier......le
nic nie produkują
większość czasu spędzaja na urlopach , chorobowych
wakacje , ferie
A jak musi dłużej popracować w tygodniu to wielce upracowany.
Do roboty niech się wezmą jak praca nauczyciela im nie odpowiada. im nie odpowiada,
Nigdy nie wierzyłem tej grupie , kilka lat postudiował taki i mysli że go na rękach bedzie ktoś nosił bo on nauczycielem jest.
Gońić to do roboty a nie protestować
jakoś za PO-PSL się bali pisnąć o podwyżki , bo skończyło by się to PAŁKĄ
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowofioletowy Moszenki niezalogowany
24 marca 2019r. o 12:50
~~Różowofioletowy Moszenki napisał(a):

Nier......le
nic nie produkują
wakacje , ferie
Do roboty niech się wezmą jak praca nauczyciela im nie odpowiada. im nie odpowiada,
Nigdy nie wierzyłem tej grupie , kilka lat postudiował taki i mysli że go na rękach bedzie ktoś nosił bo on nauczycielem jest.

dodam jeszcze że ja zwykły pracownik i zjadacz chleba nie mam się gdzie poskarżyć na zarobek.
nie podoba się to się zwolnij.
TYLE W TEMACIE
~~Jasnożółta Dynia niezalogowany
24 marca 2019r. o 13:07
Mam nadzieję, że rząd nie ugnie się przed pieniaczami z ZNP. Jak się nauczycielom nie podoba - to pakować rzeczy w karton i szukać sobie lepiej płatnego zajęcia! Społeczeństwo, zwłaszcza przedsiębiorcy i pracownicy sektora prywatnego, nie będą łożyć z własnych podatków na "biednych" nauczycieli.
2161
#fobiak nieaktywny
24 marca 2019r. o 13:32

Nier......le
nic nie produkują
wakacje , ferie

dodam jeszcze że ja zwykły pracownik i zjadacz chleba nie mam się gdzie poskarżyć na zarobek.
TYLE W TEMACIE

piszesz jak solidarnosciuch, ktory dostal sie do wladzy i udaje, ze nim juz nie jest. solidarnosciuch bazujac na wlasnych doswiadczeniach a obecnie rzadzacy, wie jak nie dopuscic do tego aby droga strajkow, strajkujacy odebrali im wladze, dlatego robi wszystko aby sytuacja sie nie powtorzyla a to osiagnie jedynie droga rozbicia solidarnosci masy pracujacej, szczujac urzednikow, przeciwko robotnikom a tych jeszcze pomiedzy wszystkim zatrudnionym w roznych galeziach przemyslu. najagresywniejsi sa pracownicy w obozach pracy z tego powodu, ze nie wiedza jak dla siebie samych wywalczyc podwyzki bo sa zastraszani, tym, ze polski rzad nie ma wlpywu na zarobki u zagranicznego wlasciciela i w razie presji ten przeniesie swoj oboz dalej na wschod.
obojetnie czy strajkuja pielegniarki, gornicy czy nauczyciele, pracownik obozowy jest zawsze przeciwny aby ktokolwiek poza nim dostal podwyzke bo jesli on nie ma zadnych szans to. to i nikt inny nie powinien ich miec.
nauczyciele to ludzie myslacy, przykladem jest romciu betoniarz i duze grono nauczycieli zarzadzajacych miastem i powiatem.
a ty doopku nie jestes myslacym robolem bo gdybys myslal to bys wiedzial, ze jak w sektorze publicznym pracownicy dostana powyzki to sektor prywatny sam dokona powyzek bo beda mu uciekac pracownicy do sektora panstwowego. ty sam nie masz pojecia jak zmusic swojego szefa do zwiekszenie ochlapow, dlatego opluwasz z zawisci nauczycieli, pracownikow sadu, policjantow, pielegniarki itp.
a gdyby nie oni, nie wiedzialbys co oznacza termin podwyzka.
~~Czarnofioletowa Fuksja niezalogowany
24 marca 2019r. o 13:37
~~Zgniłozielona Krwawnica napisał(a):

Rafał Poleszak 21 marca o 22:10 z fb
Postanowiłem i ja dorzucić swoje trzy grosze do komentarzy na temat strajku nauczycieli.

Dla mnie to nie jest strajk o kasę ale o walkę z dziadostwem, …... DZIADOSTWEM naszego państwa.
DZIADOSTWEM widocznym przy każdym zetknięciu z państwowym - czy to administracją, służbą zdrowia, sportem, edukacją, służbami mundurowymi, prawem czyli wszystkim co państwowe.
I uwaga, w przeciwieństwie do tego co właśnie pomyśleliście NIE CHODZI mi O
PRACOWNIKÓW ALE O SYSTEM, niewydolny, odrealniony, przepełniony absurdami, prowizorką, jednym słowem DZIADOWSKI SYSTEM. System państwowy, którego w kupie jeszcze jako tako trzymają właśnie ci ludzie. Ludzie na codzień unurzani w tym DZIADOWSKIM szambie absurdu , ludzie starający się o resztki normalności w tym popieprzonym matriksie, ludzie odarci z godności przez przepisy i nędzne pensje, przez brak wsparcia i bycie między młotem systemu a kowadłem społeczeństwa, ludzie których nie szanuje pracodawca (państwo) i społeczeństwo, ludzie, którzy chcą nam przychylić normalności ale nie mogą, własnie przez DZIADOWSKI system, Ludzie: ratownicy,
pielęgniarki, policjanci, urzędnicy i tak …... nauczyciele. Nauczyciele, którzy mieli o wiele większy wpływ na twoje życie niż ci się wydaje i to zarówno ci dobrzy jak i ci mniej.
Kiedy narzekasz na kolejki do lekarza to DZIADOWSKI SYSTEM a nie pielęgniarki, kiedy narzekasz na absurdalne przepisy to DZIADOWSKI SYSTEM a nie urzędnicy, kiedy narzekasz na kiepskie prawo to DZIADOWSKI SYSTEM a nie policjanci, kiedy narzekasz na bzdury nauczane w szkołach, przeładowanie programu, ciężkie plecaki to? ….. no właśnie, to DZIADOWSKI SYSTEM a nie nauczyciele.

Dlatego kiedy kolejna grupa budżetówki mówi DOŚĆ, to walczą o coś więcej niż kasę, walczą godność, bo w pewnym momencie, co już się dzieje, powiedzą Game Over, pierd…..le, idę robić dzieci za radą geniusza Szczerskiego, a wtedy ten DZIADOWSKI SYSTEM całkowicie pied….lnie i wtedy, kochani krytykanccy wojownicy klawiatury, rozpaleni do czerwoności 18-toma (tak naprawdę bliżej 50-cioma) godzinami pracy nauczycieli nie będziecie mieli nawet na kim wieszać psów.
Tak więc weźcie te wasze kochane, cudowne, bezproblemowe pociechy i uczcie je sami w domu, że o wychowaniu nie wspomnę (które notabene też wynosi się z domu). I dalej podważajcie autorytet nauczycieli, ludzi od których oczekujecie wychowania WASZYCH cudów natury pomimo odarcia ich z godności, ludzi od których oczekujecie sensownego nauczania pomimo absurdalnych programów i treści tworzonych przez niekompetentnych polityków …….. i dalej karmcie ten DZIADOWSKI SYSTEM.
Kiedy zgnoicie ostatniego nauczyciela, policjanta, urzędnika lub pielęgniarkę, a DZIADOWSKI SYSTEM stwierdzi “niech nażrą się etosem swojej pracy” to zgadnijcie za kogo ten DZIADOWSKI SYSTEM weźmie się w następnej kolejności.
Udostępniajcie żeby ludzie wiedzieli w którą stronę mają wylewać hejt

Uffff
~~Limonkowa Kolczurka niezalogowany
24 marca 2019r. o 14:03

Nier......le
nic nie produkują
wakacje , ferie

TYLE W TEMACIE

Nauczyciel to też zwykły zjadacz chleba a jeśli nie masz się komu poskarżyć to sam sobie zmień robotę. Odezwie się takie coś zza klawiatury i myśli że jest cwany. Goń się waflu a innym nie wytykaj że chcą mieć lepiej.
~~Limonkowa Kolczurka niezalogowany
24 marca 2019r. o 14:08
Ogólnie to widzę że jeśli komuś lepiej lub ktoś chce mieć lepiej to zaraz większość to boli. Bo panie dyrektorki NBP za dużo zarabiają, bo posłowie za wysokie premie mają itd itp. Ciekawe co byś jeden z drugim mówił gdybyś sam był na ich miejscu? Nic byś nie powiedział tylko byś kaskę liczył, ale nie będziesz bo z cienki bolek jesteś i jedynie do taśmy się nadajesz.
Żadne grabie nie grabią od siebie.
Popieram strajk nauczycieli i trzymam kciuki.
2900
#falco nieaktywny
24 marca 2019r. o 14:53
~~Perłowa Aukuba napisał(a):
~~Orzechowa Magnolia napisał(a): Zakazać pracy na więcej niż jeden etat, zakazać płatnych korepetycji albo wymusić na korepetytorach posiadanie kasy fiskalnej !!

jak pięknie umiemy kręcić bat jeden na drugiego, pies ogrodnika?

jak widzę temu powyżej nie przeszkadzają dodatkowe etaciki klechów ...w szkole ,szpitalach ,policji ,wojsku ,harcerstwie itd . na koniec dodatkowa kasiora z tac, i innych usług ...

zakazać może płacy za tzw. lekcje katechezy...
wszak w założeniach miała to być ''posługa'' ...czyż nie?
czy falco znowu bredzi ...hahahahaha

jakie oburzenie ze jak się nie podoba to zmieńcie zawód ...jakiś tam pracownik to zapewne samouk bo chyba zapomniał kto go nauczył czytać i pisać ...;)
po tym co pisze wiem dlaczego nie myśli ...tego w szkole już nie nauczyli ;)

właśnie ...znacie kogoś kto bierze korepetycje z religii?....:]

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza