Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szkoła rodzenia

5799
CZARNULA83
19 stycznia 2011r. o 14:20
~ napisał(a): a ja rodzilam bez szkoly rodzenia i urodzilam normalnie nie wydaje mi sie zeby to bylo potrzebne kiedys tego nie bylo i rodzilo sie normalnie! przy drugim porodzie rodzilam z kobieta ktora chodzila do szkoly rodzenia i w ogole nic nie umiala nic kompletnie dlatego wyrazam swoja opinie ze jak trzeba rodzic to sie urodzi bez jakis szkol ale to tylko moje zdanie

POPIERAM!! Ja też urodziłam bez szkoły rodzenia. I nie wspominam żeby to był jakiś koszmar ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3040
#misiek1032 nieaktywny
19 stycznia 2011r. o 17:02
CZARNULA83 napisał(a):
~ napisał(a): a ja rodzilam bez szkoly rodzenia i urodzilam normalnie nie wydaje mi sie zeby to bylo potrzebne kiedys tego nie bylo i rodzilo sie normalnie! przy drugim porodzie rodzilam z kobieta ktora chodzila do szkoly rodzenia i w ogole nic nie umiala nic kompletnie dlatego wyrazam swoja opinie ze jak trzeba rodzic to sie urodzi bez jakis szkol ale to tylko moje zdanie

POPIERAM!! Ja też urodziłam bez szkoły rodzenia. I nie wspominam żeby to był jakiś koszmar ;)

no wlasnie powiedzcie mi po co wam szkola rodzenia??? zapytajcie swoich mam,babc cioc czy rodzily chodzac do szkoly
rodzenia ?? oczywiscie powiedza ze nie bo ich kiedys nie bylo i jakos zyja bez tej szkoly
~Aleksandra niezalogowany
20 stycznia 2011r. o 16:21
Jeśli chcesz "jakoś życ", to nie chodź do szkoły rodzenia. Ja polecam szczególnie szkole rodzenia Pani Joli Kamyszek. Bardzo profesjonalnie i miło. Pani Jola przekazała mi widzę, której nie znalazłam w książkach i w Internecie, a ty, bardziej od teściowej czy mamy, które rodziły w innych czasach. Ja chce dać mojemu dziecku wszystko co najlepsze, jednak sama intuicja nie wystarczy. Dziewczyny, jeśli zależy wam na zdrowiu dziecka i swoim polecam szkołę rodzenia.
3028
#clasta nieaktywny
20 stycznia 2011r. o 16:53
wydaje mi sie, ze w szkole rodzenia mozna sie dowiedziec przede wszystkim jak nalezy postepowac z maluszkiem, jak przewijac, przebierac, kapac, co robic gdy ma kolki etc...a nie tylko jak urodzic tego maluszka.
Z takim nastawieniem udalam sie wlasnie do szkoly rodzenia przy szpitalu, po 2 zajeciach podziekowalam, zenada, bez zbednych szczegolow.
Jestem mama 13 miesiecznej dziewuchy i bez szkoly rodzenia swietnie daje sobie rade z jej wychowaniem, w drodze rodzenstwo, do szkoly rodzenia(mowa o szkole teoretycznie bezplatnej) nie mam zamiaru chodzic.
Pozdrawiam wszystkie mamy:)
~kasia niezalogowany
20 stycznia 2011r. o 18:32
clasta napisał(a): Kinga, to jest indywidualna sprawa kazdej z nas. Ja od poczatku wiedzialam, ze obecnosc mojego partnera przy porodzie nie wchodzi w gre. Porod naturalny dla mnie to rzeznia,a faceci roznie reaguja w stresowych sytuacjach, ja osobiscie balabym sie, ze moj partner moze nabrac obrzydzenia do zblizen intymnych....
Druga sprawa to taka, ze juz na poczatku ciazy zadecydowalam, ze urodze poprzez cesarskie ciecie. I nie bylo problemu czy facet ma byc czy tez nie;)
I uprzedzam kolejne komentarze dotyczace cesarki, ze poszlam na latwizne bla bla bla, naprawde mam gdzies to co mysla o mojej decyzji inni. Cesarskie ciecie jest najlepsza droga przyjscia na swiat dziecka, najbezpieczniejsza i to bylo dla mnie najwazniejsze.
Kinga, nie sugeruj sie moja opinia, czy tez opiniami innych, jesli czujesz ze bedzie ci latwiej rodzic z partnerem, to wlasnie tak zrob.Powodzenia i szczesliwego rozwiazania:)

naprawdę masz rację, w każdej wypowiedzi :) bardzo ładnie i mądrze piszesz :)
~DumnaMama niezalogowany
21 stycznia 2011r. o 19:26
Niezaprzeczalnie można rodzic bez szkoły rodzenia, opierać się na własnych instynktach, poradach babć i sąsiadek.... Ale i tak uważam, że godziny spędzone na zajęciach prowadzonych przez panią Jolę Kamyszek dały mi dużo więcej niż jakiekolwiek dobre rady znajomych czy szperanie w internecie... Kiedy po wielu próbach udało się nam wreszcie zajść w ciąże wiedziałam, że chcę aktywnie przygotować się samej ciąży, do porodu i pierwszych, najtrudniejszych dla młodej mamy miesięcy z maleństwem. Dzięki zajęciom z Panią Jolą nie tylko uzyskałam odpowiedzi na wszelkie pytania, praktyczną wiedzę dotyczącą porodu, czego można się spodziewać, jak się przygotować, ale chyba przede wszystkim nauczyłam się spokojnie podchodzić do całej sytuacji i cieszyć oczekiwaniem na przyjście na świat mojego synka. Atmosfera na zajęciach była przesympatyczna. Pani Jola opowiada bardzo ciekawie, jest otwarta i pomocna, a przede wszystkim ma bardzo duże doświadczenie i dzieli się praktycznymi poradami. Z czystym sumieniem polecam każdej przyszłej mamie takie zajęcia. Oczywiście, że szkoła rodzenia nie jest niezbędna, ale może nam tylko pomóc, dlatego nie wiem czemu miałabym rezygnować z tak miłych spotkań, które okazały się niezwykle przydatne.
~daisy niezalogowany
30 stycznia 2011r. o 19:55
polecam szkołę rodzenia pani Jolanty KAMYSZEK-PRAKTYCZNE porady,dużo nowości ,profesjonalizm,ciepło i poczucie humoru-poza tym opieka po porodzie-porady laktacyjne,opieka nad noworodkiem-żadnej depresji poporodowej!
~aga niezalogowany
30 stycznia 2011r. o 21:00
dziewczyny, na zajeciach ze szkoły rodzenia dają taką karteczke co trzeba zabrac do szpitala do porodu. Mogłaby któraś tutaj taką karteczkę zeskanowac lub napisac te wszystkie niezbedne rzeczy?z góry dziękuje
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza