Podczas porodu może okazać się, że cesarka jest niezbędna. Widać, że Pani nie chodziła do szkoły rodzenia, bo wiedziałaby Pani, że podczas zajęć omawia się cesarskie cięcie, żeby przyszła mama nie bała się i wiedziała co będzie działo się z jej ciałem w trakcie i po cesarce. Szkoła uczy także pielęgnacji po tej operacji - cesarskie cięcie jest operacją!
Zgadzam sie z toba calkowicie ja urodzilam pierwsze dziecko nie majac 18 lat za 2 lata kolejne po3 nastepne nikt mnie tego nie nauczyl i z nikim nie rozmawialam na temat porodu .smiac mi sie chce na te szkoly rodzenia to nowa moda i sposob zarobienia kasy na ciezarnych .prawda jest tez taka ze niektore kobiety traktuja ciaze jak chorobe i robia wszystko zeby twrocic na siebie tym uwage .znam przykry przypadek mojej kolezanki ze chcciala aby maz byl przy porodzie ,mozna powiedziec ze przymusila go .niestety teraz sa bialym malzenstwem ,po porodzie maz obwiescil jej ze juz nigdy nie beda sypiac razem .ja osobiscie nie chcialam meza przy porodzie ,nie jest to najpiekniejsza chwila i culabym sie dyskomfortowo.byla przy mnie tylko polozna i moja pani ginekolog (wspaniala).wole aby maz ogladal mnie zadbana ,i kwitnaca a nie kojarzyl z krzykami krwia potem i zmeczeniem :)
Nasze babcie rodzily w domu ,nieraz w polu i nie robily z tego ceregieli .porod to naturalna sprawa no chyba ze ciaza przebiega z komplikacjami i jest zagrozona .same sie przekonacie ze w chwili porodu zapomnicie o waszych zajeciach w szkole rodzenia ,i odezwie sie instynkt.potem bedziecie pluc sobie w brode ze na darmo wydalyscie kase .
Jeśli mąż nie widział ci spoconej i krzyczącej to współczuje mężowi.
Jeśli chodzi o porody rodzinne to zgadzam się, ze nikogo nikogo nie powinien zmuszać. Ale jeśli ojciec chce być przy porodzie dziecka to ma do tego prawo.
Swoją drogą jeśli kobieta chce tylko ładnie wyglądać i pachnieć dla mężczyzny to raczej długo ze sobą nie pobędą.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.