~Przyszła Mama niezalogowany 3 lutego 2011r. o 7:23
"Uczmy się na cudzych błędach, gdyż sami nie jesteśmy w stanie wszystkich popełnić" :)
Jasne, że pomoc i wiedza naszych mam, babć, cioć, sióstr, koleżanek itd. jest niezwykle pomocna, ale jak każda dziedzina medycyny i położnictwo idzie co przodu. Matka Natura i tak zrobi swoje i każda z nas będzie musiała sobie JAKOŚ poradzić. Tylko dlaczego to JAKOŚ ma nas ograniczać?! Dlaczego tych chwil nie przejść pewnie i godnie.
Z własnej praktyki wiem, że doświadczenia mojej mamy (niczego jej oczywiście nie ujmując) sprzed trzydziestu lat nijak się mają do obecnej sytuacji. Dlatego warto skorzystać z oferty szkoły rodzenia chociażby po to, aby wiedzieć: jak przygotować się do porodu i połogu, co warto, a czego nie warto kupować, jak pielęgnować zarówno siebie, jak i maluszka itp. Ponadto szkoła rodzenia to także fantastyczny KLUB dla przyszłych mam. Zawsze można się wymienić doświadczeniami czy też aktualnie nurtującymi nas problemami.
Takim właśnie miejscem jest Szkoła Rodzenia Pani Jolanty Kamyszek. Jest to nie tylko miejsce, gdzie można zdobyć fachową (i jak najbardziej aktualną) wiedzę, ale przede wszystkim miejsce, gdzie dzięki miłej atmosferze nikną wszelkie obawy.
Zgadzam się z opinią Przyszłej Mamy. Zanim udałam się do szkoły rodzenia Pani Joli, czytałam wiele pism branżowych, pytałam mamy, koleżanek, zaglądałam na fora internetowe, ale najwięcej informacji tych praktycznych informacji, od kuchni, dowiedziałam się od położnej Pani Joli, która posiada ogromną wiedzę w zakresie położnictwa. Jestem zadowolona z zajęć, ponieważ dzięki nim mogłam poukładać swoją wiedzę przez co nabrałam pewności siebie jako przyszła mama. Ostatnie spotkania w szkole nauczyły mnie jak wykonać masaż noworodka po kąpieli, jak korzystać z różnych niefarmakologicznych metod łagodzenia bólu porodowego podczas porodu (ćwiczenia na worku sako, piłce, linie, drabince, pozycje wertykalne), jak być przygotowanym do szpitala, żeby pobyt w nim nie był uciążliwy dla mnie i personelu medycznego. Następne zajęcia z tatusiami w zakresie kąpieli noworodka, będzie wesoło, jak na każdych zajęciach. Polecam wszystkim przyszłym rodzicom!!!
Szkoła rodzenia pani Joli Kamyszek to strzał w 10. Zdecydowalam się na uczestnictwo w spotkaniach po usłyszeniu bardzo pozytywnych opini od znajomych. Na zajęciach jest świetna atmosfera jak na spotkaniu rodzinnym.Pani Jola dysponuje dużą wiedzą fachową,jest bardzo pomocna gdy masz jakieś wątpliwości.Można do niej w każdej chwili zadzwonić ,by uzyskać poradę.Wiedza wyniesiona ze spotkań pomoże napewno mi przy porodzie i w pierwszych miesiącach życia maleństwa.Spotkania w szkole rodzenia Pani Kamyszek to chwile relaksu i mile spędzonego czasu i wiele nowej wiedzy na temat porodu.POLECAM wszystkim przyszłym /nie tylko/mamom!!!
Ja również gorąco polecam szkołę rodzenia Joli Kamyszek. Warto podkreślić,że często uczestniczy w szkoleniach ( np.: w Warszawie) tak aby przekazywana przez nią wiedza była jak najbardziej aktualna. Jej wyjątkowa osobowość sprawia, że zajęcia są bardzo ciekawe i absorbujące. Można odczuć, że to co robi jest również jej pasją. Jest osobą wyjątkowo wrażliwą i empatyczną. Udziela wsparcia i służy radą nie tylko w sprawach ciąży czy macierzyństwa. Zaangażowanie, wiedza i wielkie serce Joli sprawiają , że z ,, takiej szkoły" nie ucieka się na wagary ;-) .
hej, szkoła rodzenia prowadzona przez położne szpitalne uprawnia do porodu rodzinnego - a jak to jest z polecaną przez was szkołą rodzenia, czy po niej można rodzić z partnerem?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.