Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Szkoła rodzenia

~ niezalogowany
11 lutego 2011r. o 11:14
Boże!

Instynkt ci powie jak karmić piersią dziecko, które nie chce ssać?
Instynkt ci powie jak zadbać o nacięte krocze?
Instynkt ci powie, że baby blues jest normalny po porodzie i nie zależny się obwiniać?

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4401
#laila nieaktywny
11 lutego 2011r. o 11:15
zgadzam sie z toba basiu
to moda,jak wiele innych.szkoda,ze nie wymyslili szkoly "robienia dzieci.zdaje sie,ze kiedys rodzily prawdziwe kobiety,a teraz to dziewczynki,ktore do tego nie dorosly

...nie oceniaj mnie,bo ja wiem kim jestem... ...nie oceniam innych,bo każdy wie kim jest...
~ niezalogowany
11 lutego 2011r. o 11:24
a nie ja zgadzam się z tobą Basiu

Moda nie trwa 15 lat! Szkoły rodzenia w Polsce działają ponad 15 lat.Świadoma ciąża, wiedza o swoim ciele i dziecku jest teraz standardem, szkoła rodzenia pomagają ciężarnym w zdobyciu wiedzy aby wiedziały jakie mają możliwości i aby przygotowały swoje ciało do tak wielkiego wysiłku jakim jest poród.

~Basia niezalogowany
11 lutego 2011r. o 11:49
~ napisał(a): Boże!

Instynkt ci powie jak karmić piersią dziecko, które nie chce ssać?
Instynkt ci powie jak zadbać o nacięte krocze?
Instynkt ci powie, że baby blues jest normalny po porodzie i nie zależny się obwiniać?

Akurat do tego ci nie potrzebna szkola bo dowiesz sie o wszystkim na miejscu od lekarza i poloznych ,jak rowniez o wielu innych rzeczach .kolezanka ma racje niedlugo wymysla szkole robienia dzieci ,moze to i dobry pomysl BEDA BARDZIEJ DOROBIONE a tak na marginesie czy chodzilyscie do szkoly rozkladania nog ?nie do tego nie trzeba duzo .kiedys byl madry niezyjacy juz ginekolog ktory mowil JAK WESZLO TO I WYJDZIE i bardzo nie lubil ceregieli .byl dobrym lekarzem
4382
#rusalka nieaktywny
11 lutego 2011r. o 12:01
mysle,ze to troche niesprawiedliwa ,surowa ocena szkoł rodzenia ... bo moze ok ,instynkt w sobie mamy,mamy internet i tak dalej,starsze siostry,mamy,ale moze basia ,laila popatrzylybyscie na te szkoly rodzenia,jako na fajne kluby dla ciezarnych mam,gdzie mozna milo spedzic czas,uaktywnic tatusiow w okresie ciazy,pogadac o swoich obawach z innymi mamami,dowiedziec sie praktycznych rzeczy i porad od poloznej,bądź co bądź pracujacej wiele lat w zawodzie ,posmiac sie,pocwiczyc,gdzie w domu nie mamy chęci ani czasu ,wyjscie na takie zajecia jest tez motywacja do tego,zeby ladnie sie ubrac,uczesac ,wyjsc ,nawiazac znajomosci z innymi mamami,po to by potem miec kolezanke do spacerow z wozkiem np ... dlaczego dostrzegacie tu tylko szkole wypychania dziecka z macicy ... nie chodzilam ,bo musialabym dojezdzac do Boleslawca ,kombinowac opieke do dzieci w tym czasie,ale dla miejscowych dziewczyn mysle,ze to fajna forma spedzenia czasu ; )))

Człowiek ma to,na co się zgadza .
~ niezalogowany
11 lutego 2011r. o 14:31
Czy negatywne wypowiedzi Pań na temat szkoły rodzenia są poparte negatywnymi doświadczeniami (własnymi!)?

Jeśli nie to myślę, że to rozmowa jak z księdzem na temat wychowywania dzieci.
4382
#rusalka nieaktywny
11 lutego 2011r. o 15:07
nie ,no nie generalizujmy,niektórzy księża się znaja ;)

Człowiek ma to,na co się zgadza .
~ niezalogowany
11 lutego 2011r. o 17:13
~ napisał(a): Czy negatywne wypowiedzi Pań na temat szkoły rodzenia są poparte negatywnymi doświadczeniami (własnymi!)?

Jeśli nie to myślę, że to rozmowa jak z księdzem na temat wychowywania dzieci.

zaden porod nie jest pozytywnym doswiadczeniem zawsze przebiega jednakowo jesli nie ma komplikacji .moge sie zgodzic ze szkola rodzenia to fajne spotkania dla przyszlych mam ,mile spedzenie dla was czasu.ale porod to naturalna rzecz i nikt tego nikogo nie musi uczyc .kobiety rodzily rodza i rodzic beda ze szkola czy bez ale zawsze jednakowo....uwazam ze jestescie bardzo mlodziutkie i niewiele wiecie .przekonacie sie same czy ta szkola ujmie wam bol czy nie ,a mam pewnosc ze nie :|
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo