~~Burawy Motylek napisał(a): Bolesławiecka Telewizja Lokalna to spółka z dużym udziałem Miasta,a szefem Rady Nadzorczej tej spółki jest urzędnik z ratusza podległy Prezydentowi. Prezydent od 10 lat obiecuje wycofanie udziałów z spółki .Telewizja Lokalna Boleslawiec to TV Bialoruś , bez Łukaszenki ani rusz!!!!!
~~Kremowy Gajowiec napisał(a): Brawo za poprawienie błędu w pytaniu pod tytułem artykułu, jednak ktoś w redakcji to czyta, tylko czemu dopiero po opublikowaniu?
Panie Kazimierzu.
Tytuł jest jak najbardziej niepoprawny, przynajmniej w odniesieniu do treści felietonu.
Czy ktoś zabrania Panu publikacji jakichkolwiek treści? Czy jest bolec.info jest jest represjonowane przez władze miasta/ powiatu/ państwa?
Inne media jeśli dostają wynagrodzenie za publikację zleconych treści wg Pana jest łamaniem wolności wypowiedzi? Nikt ich nie zastrasza więzieniem i nie przystawia pistoletu do głowy.
Jest Pan zagorzałym przeciwnikiem Romana i na siłę stara się Pan szkodzić. Jestem cieka jaka była by narracja gdyby i bolec.info przypadł większy kawałek z miastowego tortu.
Pan Kazimierz pisze o ograniczaniu wolności słowa lokalnym mediom i podaje przykłady jak to wygląda w rzeczywistości. Każdy może się wypowiadać tylko nie może bo boi się, że może stracić kasę od miasta, powiatu czy gminy. To na pewno jest ograniczanie wolności. I o żaden pistolet tu nie chodzi.
Oczywiście moje ulubione stwierdzenie w tekście padło, bolec.info jest obiektywne:)
Moim zdaniem prezydent powinien naciskać na redakcje, aby teksty były pisane poprawnie i składnie, bo to wstyd dla takiego pięknego miasta jakim jest Bolesławiec.
~~Srebrnobiały Ubiorek napisał(a): pan Kazimierz pisze o ograniczaniu wolności słowa lokalnym mediom i podaje przykłady jak to wygląda w rzeczywistości. Każdy może się wypowiadać tylko się nie wypowiada bo boi się, że może stracić kasę od miasta, powiatu czy gminy. To na pewno jest ograniczanie wolności. I o żaden pistolet tu nie chodzi.