Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
A mury runą, runą, runą i pogrzebią stary świat
2161
#fobiak nieaktywny
15 grudnia 2019r. o 13:51
M21W2 napisał(a): Odpowiedziałem na pierwsze sześć skup się na tym co napisałem , stać Ciebie na to abyś zrozumiał , na szóste i siódme odpowiedz sobie sam . Zakończyłeś w stylu falco oceniając moją osobę . Jakbym miał się denerwować to po pierwsze znając jakość i wiedzę wielu dyskutantów pisałbym w ich stylu , po chamsku jako jakaś roślinka lub zielsko . Ty też w miarę jesteś rozpoznawalny , w swoich komentarzach niby antykomunista a gdzie tylko możesz atakujesz opozycję , całą opozycję od Żołnierzy Niezłomnych po opozycję Solidarnościową .

nie odpowiedziales na zadne moje pytanie, moje pytania sa precyzyjne i dotycza tekstu wiersza, np. miales odpowiedziec, kto wydal rozkaz a nie pitolic co tam ktos robil sobie kolo nosa w moskwie.
odpowiedz krotko i uzyj numerkow, ktore sa przy pytaniu. wymieniles obozy , ktore z niemieckimi, nie maja nic wspolnego. nie jestem antykomunista, jestem komunista bo jezus nim byl.
mam swoja wiedze na temat tzw. zolnierzy niezlomnych i nie mam zamiaru bawic sie w twojego lizodoopka i cie uszczesliwiac na jeden sposob. niezlomni czy jak ich tez nazywaja to byli byndyci, mordowali polakow, nie walczyli z armia radziecka i nas nie wyzwolili ani z biedy ani z okupowania nas, podarowanego przez aliantow stalinowi.
slidarnosci nie uwazam zza zadna opozycje bo byl to odlam pzpr lub neopzpr, to co mamy dzisiaj. solidarnosc dzialala na tyle na ile jej pozwolila pzpr. rozlam pzpr lub rozpad byl nieunikniony, solidarnosc jedynie to przyspieszyla, kto o tym decydowa z ramienia solidarnosci, nie jest tajemnica.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
15 grudnia 2019r. o 14:17
Fobiak stałeś się namolny , dziękuję za dyskusję .
~~Żółtawozielony Mamutowiec niezalogowany
15 grudnia 2019r. o 14:33
fobiak namolny?
:]
to ty tu epatujesz -wygoglaj sobie :] - swoją ''wielkością ''

teraz w świetle faktów i twojej oceny umykasz podkulając kitę ...:]
14240
M21W2
15 grudnia 2019r. o 14:37
~~Żółtawozielony Mamutowiec napisał(a): mało wiesz a swoją niewiedzę przykrywasz jakimiś przekierowaniami na mnie i na to co piszę ...
twoja niewiedza to też przyczyna tego że piszesz okólnikami często omijając istotę sprawy ...patrz. brak konkretnych odpowiedzi na pytanie fobiaka ...

porównujesz dawne obozy niemieckie do ośrodków internowania?
ty wiesz co piszesz ?
tu i w tym jak to ''ubeki gnali do katorżniczej pracy'' to cały twój fałsz i zakłamanie ...

mówi ci coś nazwa Lebrechtsdorf?
jestem pewien że nie do chwili jak sobie nie wygoglujesz ...hahahaha
i to jedyny związek z tą listą którą tu wypisałeś a którą porównałeś do obozów niemieckich ...

fobiak cię uwiera bo pisze ci prawdę jak widzi ciebie i ten cały twój ''ruch oporu'' :]
a ty tu brniesz na siłę w opisy własnej ''martyrologii''

płytkiej i podejrzewam - bezideowej ...
uważam cię za zwykłego oportunistę - sprawdź sobie ...;) kieruję cię tam bo sam lubisz odsyłać innych do wiki
Przeczytaj jeszcze raz choć wątpię że zrozumiesz i dalej będziesz popisywał się populizmem i politykierstwem . - -Przewodniczący Stowarzyszenia Osób Internowanych "Chełminiacy 1982" Tadeusz Antkowiak (w obozie w Chełmnie był internowany od 5 listopada 1982 r. do 2 lutego 1983) przypomniał w rozmowie z PAP, że Wojskowe Obozy Internowania, do których byli przymusowo wcielani opozycjoniści, były w okresie stanu wojennego formą represji wobec podziemia niepodległościowego.

"Tak zwane ćwiczenia wojskowe, bo pod takim tytułem to funkcjonowało, niewiele miały wspólnego ze szkoleniem na potrzeby wojska. To były świadomie zorganizowane obozy pracy i indoktrynacji politycznej. Chodziło po prostu o fizyczne i psychiczne wyniszczenie tych nieposłusznych"
15 grudnia 2019r. o 14:45
a ten dalej swoje ...:]
to może inaczej - byłeś internowany ?
tylko nie łżyj...
14240
M21W2
15 grudnia 2019r. o 14:46
~~Brązowoszary Milin napisał(a):
M21W2 napisał(a): Odpowiedziałem na pierwsze sześć skup się na tym co napisałem , stać Ciebie na to abyś zrozumiał , na szóste i siódme odpowiedz sobie sam . Zakończyłeś w stylu falco oceniając moją osobę . Jakbym miał się denerwować to po pierwsze znając jakość i wiedzę wielu dyskutantów pisałbym w ich stylu , po chamsku jako jakaś roślinka lub zielsko . Ty też w miarę jesteś rozpoznawalny , w swoich komentarzach niby antykomunista a gdzie tylko możesz atakujesz opozycję , całą opozycję od Żołnierzy Niezłomnych po opozycję Solidarnościową .

Lucek jeśli twój rodzony brat twierdzi ,że Ci odbiło to chyba coś w tym jest .
Zostaw mojego brata w spokoju , zajmij się swoją rodziną .
15 grudnia 2019r. o 14:52
a co ty nagle taki ''rodzinny '' się zrobiłeś?

dlaczego ktoś ma nie wspominać twojego brata kiedy ty np. wspominasz mi mojego ojca?

ty ...Kali ...hahahahaha

wracając ..byłeś internowany czy nie ...
9176
kc
15 grudnia 2019r. o 14:52
fobiak napisał(a): nie odpowiedziales na zadne moje pytanie, moje pytania sa precyzyjne i dotycza tekstu wiersza.

Fobiak, no nie do końca. Każesz mu odpowiadać na pytania nie dotyczące treści wiersza, tylko twojej interpretacji treści wiersza a to jest różnica. Gdybym rozłożyła twoją bajkę na czynniki pierwsze, to by wyszedł stek bzdur, patrząc całościowo można dostrzec sens.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza