~~Brązowawożółta Kolkwicja napisał(a): A co jest złego w kuchni kateringowej? Czy to ważne, gdzie jedzenie jest przygotowywane? Ważniejsze od tego jest to, czy jedzenie jest smaczne i zdrowe. Owszem, rodzice powinni zostać poinformowani i tyle. Czasem jedzenie z dowozem może być o wiele lepsze niż gotowane przez panią Krysię na zapleczu.
Moje obydwie córki korzystały z takiej kuchni zarówno w przedszkolu jak i w podstawówce. Wyobraźcie sobie, że żyją i mają się dobrze.
Owszem, jedzenie ma być smaczne i zdrowe, ale również świeże i ciepłe! Przecież nasze dzieci spędzają w przedszkolach większą część dnia, chyba warto zadbać o to, co będzie znajdowało się na ich talerzach. Nie rozumiem w jakim celu zmieniać coś co jest DOBRE dla naszych dzieci, na coś ewidentnie GORSZEGO.
Cieszę się, że Pani/Pana dzieci mają się dobrze, nie jest to jednak żaden argument w dyskusji.
Najdziwniejsze jest to, że rodzice nic nie wiedzą. Nigdzie nie znalazłam żadnych oficjalnych informacji o zmianach zachodzących w przedszkolach, w sumie dowiedziałam się o tym "przypadkiem", a taka zmiana jest chyba dość istotna?