~~Amarantowa Piwonia napisał(a): Pani Hanno Wróblewska,
przeczytałem pani dramatyczny list-apel i żal mnie ogarnia, gdy pomyślę, że taka młoda i zdolna intelektualnie osoba jak pani, może być tak zamknięta i głucha na ostrzegawcze sygnały związane z LGBT. Rozumiem pani młodzieńczy idealizm, pragnienie aby wszystkim ludziom żyło się dobrze we wzajemnej miłości i szacunku. Sam taki byłem, kiedy miałem tyle lat, co pani.
Ale w postawie życiowej liczy się przede wszystkim kręgosłup moralny, umiejętność wyboru prawdziwych wartości i nieuleganie wartościom fałszywym, które pod pozorem dobra są proponowane szczególnie młodym ludziom, z nieugruntowaną jeszcze wizją człowieka. Przykro to stwierdzić, ale widać, że łyknęła pani ideologię lewacką, która panuje w życiu publicznym w wielu krajach Europy zachodniej, tym bardziej na uczelniach wyższych. Dlaczego oskarża pani prezydenta RP o nienawiść do osób nieheteronormatywnych? Proszę wskazać mi konkretne zdania czy słowa. Ludzie o zdrowym rozsądku odczytali wystąpienie prezydenta jako ostrzeżenie przed IDEOLOGIĄ LGBT. Nie wierzy pani w istnienie tej ideologii? No to ma pani problem, bo nie chce otworzyć oczu na rzeczywistość, a także nie chce zrobić żadnego ‘researchu’ w internecie. PS. Nie jestem zwolennikiem prezydenta Dudy, ani partii PiS, ale nie cierpię fałszu bojówkarzy LGBT. Szanuję te osoby, są osobami i należy im się szacunek i godność, ale nie ma przyzwolenia na ich wywrotowe żądania.
bardzo mądra wypowiedź,
najbardziej mi szkoda tych tych prawdziwych (myślących) gay i less, bo oni się wcale nie identyfikują z tym całym lgtb, czyli maszynką do zarabiania pieniędzy przez grupy trzymające władzę, i tak naprawdę wykorzystywaniem ich, do celów byle jakich i manipulowaniem nimi