PanM napisał(a): Widzisz Iglico co zrobiła z Ciebie globalizacja .Nie szukasz towaru szukasz ceny.
A przecież 30 - 40 PLN to mniej niż 10 €
Powiadasz słonina natarta papryką -- a w rzeczywistości to słonina dojrzewająca .Wymagająca sporego nakładu pracy , czasu , wiedzy i kosztów.
Słonina natarta mieszanką z przypraw pozostawiona w odpowiednich warunkach do dojrzewania. Dopiero wtedy staje się maślana i pyszna.
Boczek wędzony -- to nie ten sam boczek o w markecie nastrzyknięty konserwantami zamoczony w tzw płynie wędzarniczym .Sztucznym preparacie robiącym złudzenie wędzarni.
To świeży boczek przygotowany w zalewie jarzynowej z przyprawami a potem wędzony prawdziwym dymem na zimno lub gorąco / tu dowolność/ na drewnie
owocowym .Przy wędzarni ktoś musi pracować a to też kosztuje bo ludzie pracują aby żyć.
Najmniej wiem o kaszance bo sam jej nie robię.
Szoku powinieneś dostawać gdy widzisz kiełbasę za 15 PLN na myśl z czego ona jest
zrobiona.
Pozdrawiam
Dziwny człowieku tyle wyrobów co ja zrobiłem w swoim życiu to nigdy nie przejesz Kilo kaszy kosztuje 2 zł jak ją zaparzysz to robi się z niej drugie tyle do tego dodajesz krew ,podroby i głowiznę oraz przyprawy, wyprodukowanie 1 kg takiej kaszanki to 7-8 zł z tą dojrzewającą słoniną to się nie ośmieszaj .