Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
670
ramaj
27 marca 2021r. o 20:34
~~Miodowy Nawłoć napisał(a):
~Jasnoszary Rabarbar napisał(a): Szarab? Co to znaczy?

Szczylu chciał się poPISać że zna amerykański . Shut up po naszemu

po naszemu to siarap
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
27 marca 2021r. o 20:42
M21W2 napisał(a): Ktoś Ciebie dobrze nazwał Pijawka , a więc Pijawko temat jest o Solidarności a nie o mnie , to wszystko co opisują badacze historii pisałem już nie raz , nie udawaj że jesteś aż tak tępy że nie zrozumiałeś że przedstawiłem ich opinie .
Pijawko zamiast konkretnego odniesienia się do opinii badaczy wylewasz swój ślinotok .
Pijawko kim Ty jesteś abym odpowiadał na Twoje pytania , Horusie dyskusja to wymiana poglądów a nie pytania , oszczerstwa i pisanie mojego życiorysu , jak masz dar fantazjowania i wybujałą wyobraźnie , zacznij pisać bajki dla dzieci .

pijawkami to byli twoi kolesie z ''s'' bo to o nich dzisiaj się pisze w książkach -jedną ci podałem ale jest za trudna dla takich jak ty- i tam właśnie pisze się że ''uwłaszczyli'' się na ''państwowym''

to o nich wspomniana książka mówi że oddawali pałace i dworki swoim a zakłady doprowadzali do ruiny sprzedając za bezcen ...

kiedy ty zaczniesz się odnosić własnymi słowami do opinii tych ''badaczy''?

mnie odpisujesz że nie zamierzasz czytać książek które polecam a jak czytać jakieś opracowania twoich towarzyszy?

ty nie będziesz odpowiadał na moje pytania z prostej przyczyny...brak ci własnej argumentacji tak jak kiedyś zapytałem ile z tych postulatów zrealizowano i ile z nich przetrwało do dzisiaj ..

zwiałeś jak niepyszny do swojej nory ...
o jakich ''oszczerstwach '' tu piszesz po raz kolejny?

taką widzę ''s'' i tak ciebie widzę jako jej wiernego klakiera...
a krytyka jest jeszcze w tym kraju legalna i dozwolona... jeszcze ale twoi już wychodzą ze skóry by i tego zakazać...

dlatego w niczym się nie różnicie od tych ''komuchów''
a twój życiorys?
mam go gdzieś a to nikt inny a ty sam opisywałeś fakty jak to ''działałeś ''w Wizowie rzucając garściami ulotki ...jak to ''esbecy'' ;D wpadli a ty ocaliłeś sztandar...:D ..jak to milicja cię zatrzymała i dostałeś grzywnę ...

aż dziw że cię nie internowali ...hahaha

takiego ''działacza'' i ''opozycjonistę''

ale tak samo postąpiono z mkkwaczem ..
zatrzymali ,opatrzyli że ot jakiś ''pionek '' nie warty uwagi więc niech lezie do domu...:D

i tak jak dzisiaj pisdzielce -czyli twoi - piszą legendy o swoim wodzuniu tak ty tu usiłujesz pisać własną ...
jesteś tutaj taki lokalny Andersen...;D

~~Liliowobiała Lepnica niezalogowany
27 marca 2021r. o 21:17
~~Liliowobiała Lepnica napisał(a):
~~Ciemnokasztanowe Parzydło napisał(a):
Horus napisał(a):

i nie bredź tu o zdjęciu wnusia bo tam jest kopia strony a nie zdjęcia...
równie dobrze mógł być tam w zdjęciu koń czy osioł...

tak że skończ tu się rozczulać bo wielokrotnie dałeś tu ''du -py'' i teraz lawirujesz...

ale wracając do wnusia którego teraz tak usilnie bronisz ...czy to czasem nie on ci wymyślił ten twój nick ?
wyjaśnisz to? ...;D

Równie dobrze może ktoś wrzucić screen z profilem twojej córki czy syna, którzy też się udzielają na facebooku. To będzie rozumiem twoim zdaniem w porządku ? Można się z nich pośmiać, tak jak ty się śmiejesz z wnuka Lucjana ?

To jak , Horus ? Wklejać ? Pośmiejemy się z twoich dzieciaków ?

Wystraszyłeś się widzę :D
22258
#Horus nieaktywny
27 marca 2021r. o 21:24
niby czego?

każde z moich dzieci w swoim mieszkaniu ...każde ma ułożone życie ...
dzisiaj nie błąkają się po wynajmach czy przytułkach i nie muszę ich odwiedzać w ''ochronkach'' :D

masz z tym problem? :D

więc czym tu ''straszysz''? ;D
14240
M21W2
27 marca 2021r. o 21:31
Nareszcie coś konkretnego , tylko ta wycieczka osobista źle świadczy o piszącym .
Horusie to prawda moich przywódców ( Jaruzelski był kolegą Twojego Ojca ) jak pijawki przyssali się do Kiszczaka i Jaruzelskiego i wspólnie uwłaszczyli się na majątku państwowym to znaczy naszym .

Prawdę też jest że za przysłowiową złotówkę nabyli dworki i pałace to samo dotyczy zakładów z tym że zakłady w większości w obce ręce .

Już Tobie odpisałem że wystarczą mi felietony jakie przez lata pisał Paczkowski jako
wieloletni członek Kolegium IPN , pisałem też że jego poglądy są zbieżne z moimi .

Sprecyzuje nie będę odpowiadał na pytania dotyczące mnie osobiście , już mój życiorys napisałeś .

Mój stosunek do Solidarności z lat osiemdziesiątych i wszystkich działaczy opozycji antykomunistycznej jest jak najbardziej pozytywny , zmienił się tylko do ludzi których słusznie nazwałeś pijawkami .

Nie internowali mnie i jeszcze kilkaset tysięcy działaczy z małych zakładów , przygotowali obozy dla 10-ciu tysięcy , upchali 12 .

Mój życiorys związany z Solidarnością napisali ludzie z IPN , Orlicz z Jeleniej Góry , uzupełnił Szołtysik z Wrocławia oraz na lokalnym portalu budowlaniec i bajkopisarz Janusz T .

~~Liliowobiała Lepnica niezalogowany
27 marca 2021r. o 21:39
Horus napisał(a): niby czego?

każde z moich dzieci w swoim mieszkaniu ...każde ma ułożone życie ...
dzisiaj nie błąkają się po wynajmach czy przytułkach i nie muszę ich odwiedzać w ''ochronkach'' :D

masz z tym problem? :D

więc czym tu ''straszysz''? ;D

Widziałem twoją córkę jak ciągnęła wózek z towarem w Polo, rzeczywiście szczyt marzeń o przyszłości dla dziecka :D
~~Zielonoszara Metasekwoja niezalogowany
27 marca 2021r. o 21:46
w marketach spozywczych niema covid ,więc praca bezpieczna i płacone na czas
czyżbyś zazdrościł
22258
#Horus nieaktywny
27 marca 2021r. o 22:20
czy szczytem marzeń dziecka jest to by ojcowi z braku troski i zabezpieczenia przyszłości jest jego odebranie i umieszczenie w przytułku ?

zadasz to pytanie komuś komu właśnie z takich przyczyn dziecko zabrano?
nie zadasz...:D

więc jeśli potrafisz poszukaj różnic ...
to normalna praca bez której ty nie miałbyś co do gęby włożyć a wegetacja innego dziecka po traumatycznych przeżyciach w domu ''rodzinnym'' którego przyszłość już teraz stoi pod wielkim znakiem zapytania...

Dopisane 27.03.2021r. o godz. 22:16:

sorki za błąd...;)

Dopisane 27.03.2021r. o godz. 22:20:

świetny dokument właśnie na History...

to bardziej pouczające niż ta ''urbanowska'' propaganda ...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza