Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 sierpnia 2020r. o 19:26
M21W2 napisał(a): Panna - Piotrek , podejrzewam że Przemek mocno się zmienił , nie znam powodu , ale jak tylko zaprosi na pewno przyjmę zaproszenie .
Moja żona niezbyt przychylna jest spotkaniom przy alkoholu u nas , jest jego wrogiem dlatego ja was nie zaproszę , ja osobiście takich spotkań nie unikam , oczywiście w ograniczonych ilościach .
Może zamiast wpraszać się do Przemka Ty coś zorganizuj .

Mógłbym Lucjanie , ale patio Przema ma przestrzeń większą niż me mieszkanie :D

Dlatego sugeruję patio . Daję sobie palce poucinać , że Przemo w końcu da się przekonać i przyjmie z całą gościnnością największego WROGA . Bo Przemo równy facet jest :) Znam Gościa. Wiele motogodzin przerobiłem :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Rudawobrązowa Jagoda niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 19:46
~~Brunatnoszara Szarotka napisał(a): To dla synusiów "służących" tatusiów, tych co służyli systemowi, co teraz miałczą i się wymądrzają.

Kanclerz Niemiec Angela Merkel powiedziała w sobotę 29 sierpnia, że związek zawodowy "Solidarność" w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku uruchomił procesy, które doprowadziły do upadku berlińskiego muru. Kanclerz nazwała ludzi "Solidarności" "bohaterami wolności”.
Merkel przypomniała, że przeciwnicy komunistycznej władzy w Polsce chcieli utworzyli niezależne związki zawodowe po to, by "wspólnie walczyć o swoje prawa", a poprzez "odważny protest" udało im się dokonać zmian na lepsze.
"Solidarność wytworzyła siłę, która pociągnęła za sobą inne kraje środkowej i wschodniej Europy. Także w Niemczech, zarówno w NRD jak i w RFN, intensywnie śledziliśmy to, co udało się wywalczyć nieustraszonym Polkom i Polakom" - podkreśliła kanclerz.

Dodała, że "Solidarność" mocno wpłynęła na jej życie, a ludzie "Solidarności" to dla niej "europejscy bohaterowie wolności".

DW odnotowuje, że zdaniem Merkel tegoroczne obchody 30-lecia zjednoczenia Niemiec nie mogą odbyć się bez pamięci o protestujących z Gdańska, którzy stali się "wzorem". "Już dziesięć lat wcześniej wskazali drogę działaczom na rzecz praw obywatelskich w NRD. Ich dążenia wolnościowe uruchomiły procesy, które w końcu doprowadziły do upadku berlińskiego muru i żelaznej kurtyny" - powiedziała kanclerz.

Noo jeest tu kilku synciów i są najbardziej pyskaci.
14240
M21W2
29 sierpnia 2020r. o 20:13
Pannazdzieckiem napisał(a):
M21W2 napisał(a): Panna - Piotrek , podejrzewam że Przemek mocno się zmienił , nie znam powodu , ale jak tylko zaprosi na pewno przyjmę zaproszenie .
Moja żona niezbyt przychylna jest spotkaniom przy alkoholu u nas , jest jego wrogiem dlatego ja was nie zaproszę , ja osobiście takich spotkań nie unikam , oczywiście w ograniczonych ilościach .

Dlatego sugeruję patio . Daję sobie palce poucinać , że Przemo w końcu da się przekonać i przyjmie z całą gościnnością największego WROGA . Bo Przemo równy facet jest :) Znam Gościa. Wiele motogodzin przerobiłem :)

Oj nie ryzykuj z tymi palcami , na rencistę jesteś za młody .
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 sierpnia 2020r. o 20:30
:D :D :D . Lucjanie , ale co sądzisz o Sokalu , twórcy nowej Solidarności ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
29 sierpnia 2020r. o 20:39
Skoro jest tak dobrze , skoro nie ma o co walczyć to komu potrzebne są NSZZ ?
Stawiam monety przeciw łupinom orzechów że ten pomnik oraz cała imprez zostały sfinansowane z pieniędzy samorządowych lub skarbu państwa.
W całej Polsce były tysiące takich imprez a te kilka procent członków NSZZ nie było w stanie tego sfinansować.
Wszem wiadomo że kilkanaście lat poświęcam tematyce zwykłych ludzi.
" stosunek samorządu i państwa do pojedynczego człowieka "
Najpierw PZPR , AWS , POTEM LSD ,PO a aktualnie z PiS Tworzą mit państwa obywatelskiego.W praktyce wszystkie zabiegają o trwanie swoje i swoich towarzyszy.
Co z takiej wolności szaremu obywatelowi zatrudnionemu na prowincji na minimalnej stawce skoro na mieszkanie musi składać 30-40 lat.?

p.s -- co do spotkania , nie mam nic przeciw. U mnie tak jak U Ciebie Lucjan też się nie chleje.Ale moja żona nie stawia mi warunków kogo mam lub nie zapraszać.Jest zakaz palenia. Kto nie daje rady wytrzymać to sorry.

Dopisane 29.08.2020r. o godz. 20:39:

No i zero polityki -- spotkanie to spotkanie.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Morelowy Liliowiec niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 21:03
Pannazdzieckiem napisał(a):

Po co ściemniasz? głupio ci bo brud smród i ubóstwo dlatego wolisz wszystko tylko nie u siebie
~~Ciemnokasztanowa Słonecznica niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 21:27
Ten Przemysław Pan M ? Przecież to miejscowy Urban, jaki cel spotkania się z typem i uwiarygadniania go?
~~Szarawa Perowskia niezalogowany
29 sierpnia 2020r. o 21:33
sam jesteś urban ,dzieki wpisowi
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza