M21W2 napisał(a): Panna - Piotrek , podejrzewam że Przemek mocno się zmienił , nie znam powodu , ale jak tylko zaprosi na pewno przyjmę zaproszenie .
Moja żona niezbyt przychylna jest spotkaniom przy alkoholu u nas , jest jego wrogiem dlatego ja was nie zaproszę , ja osobiście takich spotkań nie unikam , oczywiście w ograniczonych ilościach .
Może zamiast wpraszać się do Przemka Ty coś zorganizuj .
~~Brunatnoszara Szarotka napisał(a): To dla synusiów "służących" tatusiów, tych co służyli systemowi, co teraz miałczą i się wymądrzają.
Kanclerz Niemiec Angela Merkel powiedziała w sobotę 29 sierpnia, że związek zawodowy "Solidarność" w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku uruchomił procesy, które doprowadziły do upadku berlińskiego muru. Kanclerz nazwała ludzi "Solidarności" "bohaterami wolności”.
Merkel przypomniała, że przeciwnicy komunistycznej władzy w Polsce chcieli utworzyli niezależne związki zawodowe po to, by "wspólnie walczyć o swoje prawa", a poprzez "odważny protest" udało im się dokonać zmian na lepsze.
"Solidarność wytworzyła siłę, która pociągnęła za sobą inne kraje środkowej i wschodniej Europy. Także w Niemczech, zarówno w NRD jak i w RFN, intensywnie śledziliśmy to, co udało się wywalczyć nieustraszonym Polkom i Polakom" - podkreśliła kanclerz.
Dodała, że "Solidarność" mocno wpłynęła na jej życie, a ludzie "Solidarności" to dla niej "europejscy bohaterowie wolności".
DW odnotowuje, że zdaniem Merkel tegoroczne obchody 30-lecia zjednoczenia Niemiec nie mogą odbyć się bez pamięci o protestujących z Gdańska, którzy stali się "wzorem". "Już dziesięć lat wcześniej wskazali drogę działaczom na rzecz praw obywatelskich w NRD. Ich dążenia wolnościowe uruchomiły procesy, które w końcu doprowadziły do upadku berlińskiego muru i żelaznej kurtyny" - powiedziała kanclerz.
Pannazdzieckiem napisał(a):M21W2 napisał(a): Panna - Piotrek , podejrzewam że Przemek mocno się zmienił , nie znam powodu , ale jak tylko zaprosi na pewno przyjmę zaproszenie .
Moja żona niezbyt przychylna jest spotkaniom przy alkoholu u nas , jest jego wrogiem dlatego ja was nie zaproszę , ja osobiście takich spotkań nie unikam , oczywiście w ograniczonych ilościach .
Mógłbym Lucjanie , ale patio Przema ma przestrzeń większą niż me mieszkanie :D
Dlatego sugeruję patio . Daję sobie palce poucinać , że Przemo w końcu da się przekonać i przyjmie z całą gościnnością największego WROGA . Bo Przemo równy facet jest :) Znam Gościa. Wiele motogodzin przerobiłem :)
Pannazdzieckiem napisał(a):M21W2 napisał(a): Panna - Piotrek , podejrzewam że Przemek mocno się zmienił , nie znam powodu , ale jak tylko zaprosi na pewno przyjmę zaproszenie .
Mógłbym Lucjanie , ale patio Przema ma przestrzeń większą niż me mieszkanie :D
Dlatego sugeruję patio . Daję sobie palce poucinać , że Przemo w końcu da się przekonać i przyjmie z całą gościnnością największego WROGA . Bo Przemo równy facet jest :) Znam Gościa. Wiele motogodzin przerobiłem :)