Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
14240
M21W2
30 sierpnia 2020r. o 21:44
PanM napisał(a):
M21W2 napisał(a): O co nie walczyliśmy :-- Dziś mija 40 rocznica Porozumień Sierpniowych - wielkie święto Solidarności .-- Nie walczyliśmy o Polskę w której , dalej szydząc z Kościoła Katolickiego .-- Nie walczyliśmy o Polskę w której na 30-sto lecie wolności do europarlamentu dostają się ci, którzy komunistyczny ustrój tworzyli .--- Nie walczyliśmy o Polskę w której czerwona - gruba kreska dała bezkarność naszym katom , bezkarność i wielkie majątki tworzone z majątku narodowego . --- Nie walczyliśmy o Polskę w której osoby pokroju Janusza Lewandowskiego sprywatyzują za bezcen nasze zakłady pracy i nigdy nie odpowiedzą za to karnie .
.

Lucek , raz piszesz że walczyłeś o wolność i demokrację a zaraz potem że nie dla wszystkich.
Skoro chciałeś uśmiercić Urbana trzeba było to zrobić.
Skoro przeszkadza Ci że ludzie / w tym ja / szydzą z kościoła trzeba było ich popalić na stosach.
Skoro nie chcieliście grubej kreski wywołaliście na kilkadziesiąt lat rozłam społeczny i gospodarczą zapaść.
Skoro mieliście władzę trzeba było zadbać o interesy tych 10 milionów robotników mieli byści władzę i poparcie do dzisiaj .
Co do majątku narodowego prawda wygląda tak.
Wtedy solidarność / AWS/dała przyzwolenie DZIKIE PRYWATYZACJE .
Dzisiaj władze popierane przez solidarność umieszczają swoich w spółkach skarbu państwa i samorządowych. Nie ma tam ludzi z klucza kwalifikacji a są kumple , polityczni klakierzy i pociotki władzy.
Wniosek --- po obaleniu komuny należało stworzyć Polskę obywatelską i nie pozwolić na kontynuację Polski partyjnej .
To system władzy zapożyczony od Lenina.
A ci młodzi gniewni o których piszesz nawet nie nasikali wojsku do koksownika . Nadinterpretacja , chęć odwetu i zamsty zaślepia realia.
Przecież była weryfikacja w służbach mundurowych.Nieudacznicy , nienawistnicy zabrali się za budowę Polakom przyszłości. No i zbudowali.
Lucjan -- CO BY TU JESZCZE MOŻNA SPIEPRZYĆ.?
Polska składa się z Lucjanów i Urbanów , a katolików i lewaków , z LSD I LGTB , z kierowników i robotników , z plantatorów i kombinatorów.Z partyjniaków i ze zwykłych dziewczyn i chłopaków.Musimy nauczyć się tolerować wszystkich. Skoro dalej chcesz walczyć na pewno polegniesz bez chwały.

Na tej ściance pisze " ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ "
Dobro z nikim nie walczy . Ono albo jest albo nie.
Zapraszam Cię jak masz ochotę . Ja niestety do Ciebie nie przyjadę po Twoim wpisie. Twoja żona nie chce.Trochę to odczułem gdy przyjechaliśmy do Ciebie z Izabelą. Właściwie przyjechaliśmy na pole.Mój stosunek do Ciebie jako Lucjana emeryta i rolnika zostaje z szacunkiem. A o tej części związkowej lepiej nie wspominaj.

Przemku wybacz nie potrafię odpowiedzieć na taki atak z Twojej strony , uśmiercić Urbana ?, nie spodziewałbym się tego po Tobie , to co piszę o Urbanie bierzesz do Siebie jak tak możesz . Przemku to ja robotnik , rolnik obudź się wyrażam swoje opinie tak jak Ty . Obaj nie mieliśmy wpływu na wydarzenia po 1989 r . Przeprosiłem Ciebie za mój nieelegancki wpis , Twoje zaproszenie przyjmuję proszę tylko abyś był razem z Izabelą , najlepiej jutro o każdej porze jestem gotów przyjechać do Ciebie . Jak Tobie wszystko wyjaśnię a Ty spokojnie wysłuchasz zrozumiesz jak krzywdząco mnie oceniasz . Izabelę o ile poczuła się w jakikolwiek sposób urażona przeproszę osobiście . Dobranoc

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 21:44:

P. S . Przemku sprawdź kiedy powstał AWS i kiedy współrządził z Partią Balcerowicza i Tuska Unią Wolności kontynuując dalej dziką reprywatyzację . rozpoczętą pod koniec 1989 r .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 21:45
ach te emocje...
potrafią zgubić człowieka, potrafią pokazać prawdę o nim ...

a kiedy to dotrze do takiego , uważa że wystarczy napisać ''przykro mi'' i po sprawie...
tyle że takie właśnie zachowanie pokazuje fałsz i obłudę :]

~Ciemnopiwny Cypryśnik niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 21:47
Alciu wpadnij do mnie jutro po południu. Kasia przyjechała i będzie 3 dni. Baśka.
~~Ołowianoszary Osteospermum niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 21:47
Pada tu wiele fałszywych i niesprawiedliwych zarzutów pod adresem Solidarności. Zarzutów formułowanych jak się wydaje przez apologetów PRL-u, nie bez racji porównywanych do Urbana.
Z ubolewaniem stwierdzam, że zaproszenie do hejtu wyszło od Redakcji Bolec.Info.:(
Dziś z racji 40 rocznicy powstania Solidarności, chciałbym przypomnieć kilka rzeczy.
Solidarność była wielkim ruchem społecznym, który łączył : robotników, chłopów, inteligentów i studentów. W szczytowym momencie Solidarność liczyła 10 mln członków w 38-milionowym kraju.
Lewicowy myśliciel francuski Alain Touraine nazwał Solidarność:
- „najpiękniejszą rzeczą, jaka przydarzyła się ludzkości w II poł. XX w. -upominała się o interesy ludzi pracy, rzucała wyzwanie systemowi totalitarnemu i sprzeciwiała się zniewoleniu ojczyzny przez wrogie imperium.”
Solidarność nie szła po władzę, ale dokonała wyłomu i doprowadziła do upadku totalitarnego systemu komunistycznego, stworzyła podwaliny demokracji parlamentarnej w Polsce.
Niestety po 1989 r. już w ramach nowego ładu partie polityczne, w tym część elit postsolidarnościowych, zignorowały wiele z postulatów Sierpnia ‘80.
Przez wiele lat dominował model „Polski liberalnej” Sachsa, Balcerowicza, Lewandowskiego, Tuska. Ale za to, że roztrwoniony został dorobek i ideały Sierpnia ‘80 nie można winić Solidarności lecz elity polityczne sprawujące władzę po 89 r.
Do idei „Polski solidarnej”powrócił dopiero w 2005 r. Lech Kaczyński.
• Solidarność, „najpiękniejsza rzecz, jaka przydarzyła się ludzkości w ostatnim półwieczu.” :)
• Solidarność doprowadziła do upadku totalitarnego systemu komunistycznego :)
• Solidarność dała początek demokracji w Polsce. :)
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 21:58
M21W2 napisał(a):
PanM napisał(a):
M21W2. Przemku sprawdź kiedy powstał AWS i kiedy współrządził z Partią Balcerowicza i Tuska Unią Wolności kontynuując dalej dziką reprywatyzację . rozpoczętą pod koniec 1989 r .[/c napisał(a):

a ty zanim coś tu ponownie sklecisz czy czasem słowa krytyki ''s'' nie są wypowiadane przez kogoś właśnie z ''S''

ty sobie też sprawdź kto pierdzielił o czyichś tam ''dziadkach i jak Tuska za to przepraszano ...
teraz ty kmiotku sam piszesz do swojego oponenta w równie chamski sposób jak zrobił to ''jacuś ''ciemny lud''

to tacy jak ty innych określają mianem ''folksdojczów''
to wy chcecie innym ''golić głowy''
to wy waszych przeciwników politycznych określacie ''bydłem''

sprawdź sobie to a wtedy zrozumiesz że zawsze w odpowiedzi na twoje bzdety odnajdę kij mający drugi koniec...

wracam do kabaretu w tiwi bo ten jaki tu sam robisz jest wyjątkowo niskich lotów ...

Dopisane 30.08.2020r. o godz. 21:58:

~~Ołowianoszary Osteospermum napisał(a):

Pada tu wiele fałszywych i niesprawiedliwych zarzutów

ja teraz też kieruję zarzut...
przypisujesz sobie tekst którego nie jesteś autorem ...

znam ten tekst zbyt dobrze i od razu rzuciło mi się to w oczy...;)

a może ty to m21?
jego też przyłapałem na podobnym procederze...hahaha
~~Malinowy Krwawnik niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 22:06
~~Ołowianoszary Osteospermum napisał(a): Pada tu wiele fałszywych i niesprawiedliwych zarzutów pod adresem Solidarności. Zarzutów formułowanych jak się wydaje przez apologetów PRL-u, nie bez racji porównywanych do Urbana.
Z ubolewaniem stwierdzam, że zaproszenie do hejtu wyszło od Redakcji Bolec.Info.:(
Dziś z racji 40 rocznicy powstania Solidarności, chciałbym przypomnieć kilka rzeczy.
Solidarność była wielkim ruchem społecznym, który łączył : robotników, chłopów, inteligentów i studentów. W szczytowym momencie Solidarność liczyła 10 mln członków w 38-milionowym kraju.
Lewicowy myśliciel francuski Alain Touraine nazwał Solidarność:
- „najpiękniejszą rzeczą, jaka przydarzyła się ludzkości w II poł. XX w. -upominała się o interesy ludzi pracy, rzucała wyzwanie systemowi totalitarnemu i sprzeciwiała się zniewoleniu ojczyzny przez wrogie imperium.”

Solidarność nie szła po władzę, ale dokonała wyłomu i doprowadziła do upadku totalitarnego systemu komunistycznego, stworzyła podwaliny demokracji
parlamentarnej w Polsce.

Niestety po 1989 r. już w ramach nowego ładu partie polityczne, w tym część elit

postsolidarnościowych, zignorowały wiele z postulatów Sierpnia ‘80.
Przez wiele lat dominował model „Polski liberalnej” Sachsa, Balcerowicza,

Lewandowskiego, Tuska. Ale za to, że roztrwoniony został dorobek i ideały Sierpnia ‘80 nie można winić Solidarności lecz elity polityczne sprawujące władzę po 89 r.

Do idei „Polski solidarnej”powrócił dopiero w 2005 r. Lech Kaczyński.

• Solidarność, „najpiękniejsza rzecz, jaka przydarzyła się ludzkości w ostatnim półwieczu.” :)

• Solidarność doprowadziła do upadku totalitarnego systemu komunistycznego :)

• Solidarność dała początek demokracji w Polsce. :)

A kim jest dzisiaj przewodniczący Solidarności Piotr Duda .?/?dla mnie karierowiczem takim jak ten Śniadek który wyląduje w PISie .
~~Ołowianoszary Osteospermum niezalogowany
30 sierpnia 2020r. o 22:06
PanM napisał(a):
M21W2 napisał(a): O co nie walczyliśmy :-- Dziś mija 40 rocznica Porozumień Sierpniowych - wielkie święto Solidarności .--
.

Na tej ściance pisze " ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ "
Dobro z nikim nie walczy . Ono albo jest albo nie.

Na tej ściance napisane jest " ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ "
„Dobro z nikim nie walczy „ - Zgoda
Hasło " ZŁO DOBREM ZWYCIĘŻAJ " propagował ks. Popiełuszko i miał na myśli to:
- by na zło odpowiadać dobrem .
Walkę dodałeś od siebie, co wcale nie dziwi...
22258
#Horus nieaktywny
30 sierpnia 2020r. o 22:38
wspominacie Popiełuszkę a cisza o tym jak Watykan sponsorował początki ''s''
dlaczego milczycie o tym jak po wizycie pewnego bankiera -a chodzi mi o bank Ambrosiano - u JP2 baknk upada a bankier ginie w tajemniczych okolicznościach?
dlaczego milczycie o tym jak JP2 wymieniał się korespondencją z Wałęsą i jak Wałęsa tłumaczył się z pozyskiwaniem kasy jednocześnie z Watykanu i Kongresu ''yankee''

prawda tu jest zbyt okrutna?...niejedna ''legenda'' tej całej ''s'' jest w tym umoczona po uszy...

le o tym w jakiejś tam encyklopedii ''s'' nie przeczytacie...
tam tylko spanie na styropianie ,skokach przez płoty i rzucaniem ulotek...hahaha

konkretne pytanie ...z jakich pieniędzy Frasyniuk zaraz po wyjściu z ''interny'' zbudował swoją firmę transportową?
poszukajcie roczników ...poczytajcie il kosztował wtedy jeden zestaw tzw. ''tir''

może wtedy dotrze do niedowiarków kto i w jaki sposób się wtedy ''dorabiał''
kto wtedy stawiał sobie domy a żaden urząd się tym nie interesował ...

byli tacy co to na początku kiedy powstawała ''s'' mieli jedne gacie a chwilę później domy z ogrodami i firmy...

ale o tym żadna encyklopedia ''s'' też nie pisze...;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza