Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Niesolidarna "Solidarność" odsłoniła pomnik
14240
M21W2
31 sierpnia 2020r. o 13:49
Pannazdzieckiem napisał(a): Lucjanie , ale nie sądzisz , że dzisiaj mamy do czynienia z kolejnym okupantem w postaci hamerykańców ? Komu jak komu , ale Tobie nie muszę tłumaczyć kim byli kolonizatorzy obu Ameryk. Jak nie kołchoz , to eurokołchoz . Jak nie socjalizm , to kapitalizm , czyli to samo. Pytanie brzmi tak ... kiedy tak na prawdę odzyskamy niepodległość i suwerenność ?

Pobaw się proszę w proroka . To takie modne dzisiaj :)

Po wojnie rządzili nami namiestnicy Moskwy okupant z 17-go września powrócił w 1944 i nie było mowy o suwerenności kiedy to niby nasi wyzwoliciele założyli nam kajdany .
Obecnie w referendum większość zdecydowała o pozbyciu się suwerenności podporządkowując się UE
Jeżeli chodzi o niepodległość , jesteśmy Państwem niepodległym , zapewne pijesz do stacjonowania wojsk sojuszniczych z USA , stacjonują też w innych krajach między innymi w Niemczech .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
31 sierpnia 2020r. o 14:09
M21W2 napisał(a):

Byłem w Warszawie na marszu z narodowcami , widziałem ich próby zakłócania i robienia burd ulicznych .

''...widziałem ich próby zakłócania i robienia burd ulicznych . ''

wreszcie jakieś słowa prawdy...hahaha

14240
M21W2
31 sierpnia 2020r. o 14:39
Horus jak zwykle kłamiesz .
Frasyniuk nie był internowany , po wprowadzeniu stanu wojennego ukrywał się , w 1982 r . został zatrzymany i osadzony w więzieniu , wyrokiem sądu skazany na sześć lat wyszedł z więzienia w 1984 , miał jeszcze inne wyroki ale nie o tym temat . Niewiadome majątki pojawiły się po okrągłym stole a Frasyniuk założył i kupił ciągniki w 1890 r . Do tej pory nie jest jasne skąd wziął na to pieniądze .
Fantazja Ciebie poniosła o jakiej innej Solidarności piszesz , ja nic o czymś takim nie pisałem i nie słyszałem .
Frasyniuk został politykiem UD , zerwał wszystkie kontakty z Solidarnością .
Przekazałeś swoje wyssane z palca ploty Przemkowi ? kłamco i plotkarzu , wymyśl coś jeszcze chętnie poczytam .

Dopisane 31.08.2020r. o godz. 14:32:

Horus napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Byłem w Warszawie na marszu z narodowcami , widziałem ich próby zakłócania i robienia burd ulicznych .

''...widziałem ich próby zakłócania i robienia burd ulicznych . ''

wreszcie jakieś słowa prawdy...hahaha

Ale z ciebie szuja .

Bojówkarze to niespełnieni KODziarze robiący zadymy na ulicach wielu miast.

Dopisane 31.08.2020r. o godz. 14:39:

Frasyniuk założył firmę i kupił ciągniki w 1990 roku . Mała korekta
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
31 sierpnia 2020r. o 14:50
M21W2 napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Lucjanie , ale nie sądzisz , że dzisiaj mamy do czynienia z kolejnym okupantem w postaci hamerykańców ? Komu jak komu , ale Tobie nie muszę tłumaczyć kim byli kolonizatorzy obu Ameryk. Jak nie kołchoz , to eurokołchoz . Jak nie socjalizm , to kapitalizm , czyli to samo. Pytanie brzmi tak ... kiedy tak na prawdę odzyskamy niepodległość i suwerenność ?

Po wojnie rządzili nami namiestnicy Moskwy okupant z 17-go września powrócił w 1944 i nie było mowy o suwerenności kiedy to niby nasi wyzwoliciele założyli nam kajdany .
Obecnie w referendum większość zdecydowała o pozbyciu się suwerenności podporządkowując się UE
Jeżeli chodzi o niepodległość , jesteśmy Państwem niepodległym , zapewne pijesz do stacjonowania wojsk sojuszniczych z USA , stacjonują też w innych krajach między innymi w Niemczech .

Tak. Oczywiście do tego piję :) Tyle tylko , że ja nie nazywam tego " wojskami sojuszniczymi " , jak raczyłeś stwierdzić , a nowym okupantem z "prawem jazdy " po przedszkolu :D . Widzisz Lucjanie nowoczesna propaganda każe nam wierzyć , że Putler chce napaść Europę , a przecież nie zarzyna się kury , co złote jajka znosi :) I druga sprawa , polskie złoża naturalne. Tępak Winnicki ( Konfederacja niestety ) mówi , że sami tych złóż nie wydobędziemy i potrzebne nam są obce firmy . Hamerykańcom w to graj . Latają po całym świecie tworząc chaos ( Afryka Północna ze złożami ropy naftowej ) i giwerami ... szerząc tzw. demokrację .
Ruskie za komuny robili dokładnie tak samo. Gówniarzem będąc w zawodówce słyszałem opowieści , jak CCCP pomagało polskiej gospodarce . Otóż jakiś facet koszulę zostawił w wagonie pełnym zboża - transport do ruskich . Po miesiącu odzyskał koszulę , bo przyszła bratnia pomoc :D Być może historia ta jest nie prawdziwa , ale w bratnią pomoc anglosasów , jako Słowianin nigdy nie uwierzę Lucjanie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
31 sierpnia 2020r. o 14:59
Horusie kłamco odpowiem tylko Tobie internowani czasami mówili - byłem na internie .
- Interna– potoczna, zwyczajowa lub żargonowa nazwa działu medycyny, zajmującego się schorzeniami narządów wewnętrznych.

Jeżeli byłeś z Frasyniukiem na internie i wiesz coś więcej to napisz .
14240
M21W2
31 sierpnia 2020r. o 15:18
Pannazdzieckiem napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Tak. Oczywiście do tego piję :) Tyle tylko , że ja nie nazywam tego " wojskami sojuszniczymi " , jak raczyłeś stwierdzić , a nowym okupantem z "prawem jazdy " po przedszkolu :D . Widzisz Lucjanie nowoczesna propaganda każe nam wierzyć , że Putler chce napaść Europę , a przecież nie zarzyna się kury , co złote jajka znosi :) I druga sprawa , polskie złoża naturalne. Tępak Winnicki ( Konfederacja niestety ) mówi , że sami tych złóż nie wydobędziemy i potrzebne nam są obce firmy . Hamerykańcom w to graj . Latają po całym świecie tworząc chaos ( Afryka Północna ze złożami ropy naftowej ) i giwerami ... szerząc tzw. demokrację .
Ruskie za komuny robili dokładnie tak samo. Gówniarzem będąc w zawodówce słyszałem opowieści , jak CCCP pomagało polskiej gospodarce . Otóż jakiś facet koszulę zostawił w wagonie pełnym zboża - transport do ruskich . Po miesiącu odzyskał koszulę , bo przyszła bratnia pomoc :D Być może historia ta jest nie prawdziwa , ale w bratnią pomoc anglosasów , jako Słowianin nigdy nie uwierzę Lucjanie :)

Biorąc pod uwagę jak zachowali się nasi sojusznicy po napaści Niemiec na Polskę masz prawo tak sądzić .
Ale to że Putin Ma chrapkę przyłączyć Białoruś do Federacji zapewne jest Tobie wiadome .
Łukaszenka stawiał opory , nie wiadomo jak postąpi w obecnej sytuacji , o Krymie zapewne też nie zapomniałeś .
Zielone ludziki tam z nieba nie spadły .

Dopisane 31.08.2020r. o godz. 15:18:

Horusie - stawiasz tezy bez uzasadnienia , kim Ty jesteś abym odpowiadał na Twoje pytania - Panie Nikt .
14240
M21W2
31 sierpnia 2020r. o 15:38
Horus napisał(a): widzisz kmiocie jaki jesteś cieniutki? ...hahaha

a kim ty jesteś ?
ot zwykły oszołom przesiąknięty chorym ,zdeformowanymi urojeniami ...

a niby taki ''znawca '' tematu ...hahaha

jesteś cienias w konfrontacji z ludźmi mających coś więcej niż minimum wiedzy o ''S'' i jej przywódcami ...

a co powiesz o Bujaku?
on też jest ''be''? :]

no ?...popisz się ''wiedzą '':]
czy twoja ''propagandówka '' tez o tym milczy...hahaha

Wystarczy że Ty tu siejesz propagandę , propagandę komunistyczną .
Dla mnie wszyscy przez Ciebie wymienieni to działacze opozycji a , to że niektórzy podstawieni przez SB to inna sprawa .
Mieli takie zadanie jakie Ty postawiłeś sobie na forum - skłócać i dzielić , niestety i ty i oni odnosicie sukcesy .

Dopisane 31.08.2020r. o godz. 15:38:

Horusie starczy tych nudnych utarczek słownych na które sobie pozwoliłem , zbyt mocno przynudzasz , wracam do zalecanego przez mądrzejszych ode mnie ignorowania Ciebie .
22258
#Horus nieaktywny
31 sierpnia 2020r. o 15:45
M21W2 napisał(a):
Horus napisał(a): widzisz kmiocie jaki jesteś cieniutki? ...hahaha

a co powiesz o Bujaku?
on też jest ''be''? :]

no ?...popisz się ''wiedzą '':]
czy twoja ''propagandówka '' tez o tym milczy...hahaha

Wystarczy że Ty tu siejesz propagandę , propagandę komunistyczną .
Dla mnie wszyscy przez Ciebie wymienieni to działacze opozycji a , to że niektórzy podstawieni przez SB to inna sprawa .
Mieli takie zadanie jakie Ty postawiłeś sobie na forum - skłócać i dzielić , niestety i ty i oni odnosicie sukcesy .

ja sieję ''propagandę''?
ja tylko obalam twoje mity oszołomie ...

''podstawieni przez SB''?
czyżbyś tak myślał o Bujaku?...pytam bo jego osobę pominąłeś milczeniem ...

ja mam za zadanie ''skłócać i dzielić?
a gdzie to robię?
aa co ty robisz ?...co ci wytknął Przemek?
dzielisz Polaków na lepszych i gorszych z tym że ty i twoje ''solidaruchy'' to ci ''cacy'' a reszta to co?...sami folksdojcze i ci co mają ''dziadków w Wehrmachcie''?

i ty pierd...sz tu że ja ''dzielę ''?

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.