Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Czas powrotu religii do salek katechetycznych ?

~~Cynamonowy Bluszcz niezalogowany
29 września 2020r. o 21:14
chrześcijańskie bękarty !!!
chrześcijańska okupacja padła na polskę (której nie ma już)
nie ma śmiesznego dżizasa buraki... hahahahah
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 września 2020r. o 8:00
~~Cynamonowy Bluszcz napisał(a): chrześcijańskie bękarty !!!

Po restarcie routera dzisiaj nazywasz się Bluszcz Janusz , czy mi się wydaje ? Czy jakiś nowy nawiedzony ateista wyzywa Ludzi od buraków i bękartów ? Michaił Bułhakow pisząc Mistrza i Małgorzatę w czasach horroru NKWD nazwał Jezusa Ha - nocri . Opisał Jego rozmowy z Piłatem . Jakim qurwa prawem śmiesz gnoju dyskredytować intelektualny dorobek ludzkości ?

Jezus vel Ha-nocri nie jest bogiem , ale jest pierwszym ze stworzonych , podobnie jak Sathana , a dowody znajdziesz w sercu...

Więcej szacunku dla istnień bucu ...

Być może rację ma Ramaj , że należy wycofać się z tego grajdołka zwanego BolecInfo ... no chyba , że Marcin przywróci numery IP .

Marcin , panie Kazimierzu , jeszcze raz apeluję ... zrezygnujcie z kwiatuszków :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Mysi Grzybień niezalogowany
30 września 2020r. o 10:21
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~Cynamonowy Bluszcz napisał(a): chrześcijańskie bękarty !!!

Po restarcie routera dzisiaj nazywasz się Bluszcz Janusz , czy mi się wydaje ? Czy jakiś nowy nawiedzony ateista wyzywa Ludzi od buraków i bękartów ? Michaił Bułhakow pisząc Mistrza i Małgorzatę w czasach horroru NKWD nazwał Jezusa Ha - nocri . Opisał Jego rozmowy z Piłatem . Jakim qurwa prawem śmiesz gnoju dyskredytować intelektualny dorobek ludzkości ?

Jezus vel Ha-nocri nie jest bogiem , ale jest pierwszym ze stworzonych , podobnie jak Sathana , a dowody znajdziesz w sercu...

Więcej szacunku dla istnień bucu ...

Być może rację ma Ramaj , że należy wycofać się z tego grajdołka zwanego BolecInfo ... no chyba , że Marcin przywróci numery IP .

Marcin , panie Kazimierzu , jeszcze raz apeluję ... zrezygnujcie z kwiatuszków :)

Miłego :)

Rozmawiałem z Panem Kazimierzem i mówił ,że wielokrotnie cię blokowali ale ty wydzwaniałeś i jęczałeś ,żeby cię odblokowano .Twoje wpisy to szczyt chamstwa i głupoty ,oraz nienawiść do jakiegoś tam Horusa .

11445
PanM
30 września 2020r. o 11:19
Temat nie rozważa sensu wiary ani teorii powstania.
Temat dotyczy rozłączenia kościoła od państwa z zachowaniem prawa do samostanowienia obu stronom.
Temat jest o zasadności utrzymywania oraz ścisłej symbiozy kościoła z państwem.
Religia w świeckich szkołach publicznych oraz kapelani w jednostkach budżetowych.

Polemika o bogu nie ma tu sensu.[img=1601457563_v2v4usm.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Błękitnawy Rabarbar niezalogowany
30 września 2020r. o 12:11
~~Morelowy Liliowiec napisał(a): musisz więc być całkiem niezłym ''grzesznikiem'' ;)

Tak, jestem grzesznikiem. Walczę ze swoimi słabościami. I chyba przegrywam. Nie czuję bym dziś był lepszym człowiekiem niż wczoraj. A tego bym chciał.
Z nikim nie walczę, tylko ze sobą.
Jeśli to co piszę tutaj odbierasz jako walkę, to źle mnie odczytujesz. Ja tylko dzielę się swoimi przemyśleniami i doświadczeniami. Może ktoś skorzysta, może komuś to pomoże. Mam nadzieję że nikomu nie zaszkodzi.
30 września 2020r. o 12:20
PanM napisał(a):
Polemika o bogu nie ma tu sensu.

A jak tu mówić o lekcjach religii bez wspominania o Bogu? Przecież bez Boga stracą one sens.
30 września 2020r. o 12:29
~~Izabelowa Bylica napisał(a): Co trzeba zrobić aby uzyskać wstęp do twego królestwa niebiańskiego ?

Przede wszystkim nie mojego.
A poza tym to zupełnie prosta sprawa. Uwierzyć w Boga I tylko tyle.
No prawie tylko tyle. Bo kto uwierzy, ten będzie się starał żyć według prawd wiary.
Czy ci, których widzimy w kościele na modlitwie na prawdę wierzą? Czy może modlą się tylko tak na wszelki wypadek, bo jakby się okazało że jednak tam po drugiej stronie życia coś jest, to będę mógł powiedzieć że przecież Bogu świeczkę zapaliłem.
Tylko gdybyś na prawdę wierzył, to byś nie leciał zaraz zapalać Diabłu ogarka.
Modlitwa "na wszelki wypadek" nie ma sensu.
30 września 2020r. o 12:33
~~Morelowy Liliowiec napisał(a): JAK TO CO?

DOSTARCZYĆ GRUBĄ KOPERTĘ ...:]
a najlepiej robić to często i regularnie...:]

Falco, powtórzę jeszcze raz. Nie mierz wszystkich swoja miarą. Że ty zrobisz wszystko za pieniądze, i tylko za pieniądze, nie znaczy, że wszyscy inny mają podobny system wartości.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.