~~Kasztanowatoczerwona Żurawina napisał(a): PanM napisał(a): Ogłoszono faszyzm i komunizm zbrodniczymi ustrojami całkowicie pomijając że oba powstały przy masowym udziale prostych ludzi.
Uważa pan ze faszyzm i komunizm były i tak sobie odeszły. One dlatego przegrały bo nauka Chrystusa przetrwała w ludziach i to ona nie pozwoliła na trwanie tych nieludzkich systemów. Po faszyzmie i komunizmie będą i kolejne prądy. Co nas przed nimi uchroni? To Kościół przechowuje depozyt wiary, który nam mówi co jest dobrem a co złem. Bez niego dasz sobie wmówić wszystko. Już dziś nam wmawiają ze mordowanie niewinnych dzieciątek jest dobrem i "wolnością". W niektórych krajach aborcję można przeprowadzać do 9 miesiąca. Pojawiają się już głosy by i później zabijać dzieci. Ludziom bez wiary można wmówić wszystko. Bez kościoła, zamiast iść na emeryturę, powiozą pana do krematorium, żeby nie obciążać społeczeństwa. Korzysta pan z dobrodziejstw kultury chrześcijańskie, czerpie pełnymi garściami i nie rozumie że jeśli zabrać chrześcijańskie fundamenty to pańskie wnuki będą żyły w o wiele gorszym świecie.
Czy jesteś skłonny bronić swoich racji ?
Uwiarygodnij się. To żaden wstyd podpisywać to co się samemu pisze. Owszem czasem to boli bo anonimowi " dobrzy ludzie " potrafią dopiec . Ale ja podpisuję swój ateizm. Nie obrażam , nie wyśmiewam cudzych poglądów . Krytykuję postępowanie kościoła wobec obywateli i korzystanie z nienależnego finansowania.
Co do powyższego pisałem kilka razy ale w takich okolicznościach nie wiem kto ma odpowiedzieć i kim kto będzie za chwilę.
W jakich krajach można usuwać ciążę w 9 miesiącu ? I gdzie te głosy o zabijaniu dzieci ?
Ponawiam -- Potępiam barbarzyńską ustawę o ochronie życia poczętego.