Przemku , komuniści atakowali kościół , Ty atakujesz , komuniści atakowali Solidarność ty też to robisz , skojarzenia nasuwają się same .
W statucie Solidarności jest że to związek ludzi pracy zatrudnionych w zakładach .
Ja zwalniając się z zakładu automatycznie zostałem wypisany .
Ci wszyscy pseudo-reformatorzy nie byli członkami związku .
jak to zrozumiesz dyskusja będzie o wiele łatwiejsza i ciekawsza .
Wiesz o tym doskonale że jestem z Solidarnością i za Solidarnością tą międzyludzką . Ludzie którzy zdradzili Solidarność skumali się z komunistami . i ten układ miał jak piszesz władzę absolutną .
Mieli do dyspozycji cały majątek państwa .
Mieli pod sobą wszystkich pracowników .
Ja nie zapominam że działo się to za przyzwoleniem społecznym , Ty widocznie nie pamiętasz .
Dlaczego z taką zaciętością nie atakujesz OPZZ znacznie silniejszą organizację związkową powołaną w 1984 r .przez władze komunistyczne .
OPZZ w 1989 liczył ok .2 mln członków lokale , fundusze zabrane Solidarności . my dopiero po okrągłym stole zaczęliśmy się organizować od nowa w 1990 było to ok . 500 tyś .
Napisałeś : - Lucjan , ja całe życie byłem i dalej jestem podatnikiem a Ty śmiesz mi takie rzeczy insynuować- --
Co ma piernik do wiatraka Ty piszesz swoje oceny ja swoje , insynuacją byłoby jakbym napisał że byłeś w PZPR , milicji , czy inną nie prawdziwą informację nie mając na to dowodów .
Dopisane 02.11.2020r. o godz. 21:47:
Horus napisał(a): i stąd narastający problem ...;)
iluż to kolegów ja straciłem właśnie przez to że walę prosto w oczy...;)
a teraz mam w pamięci jeden z postów Lucjana w którym mnie coś próbuje zarzucić nie wiedząc jakby że te same słowa mógłby o sobie napisać...
Przemek ...Lucjan nigdy cię nie zrozumie ...
wiesz dlaczego?...bo boi się spróbować ...;)
Tobie Janusz w poglądach znacznie bliżej do Przemka , Twój wpis mnie nie dziwi .
Janusz , obaj pisaliśmy o sobie wiele nieprawdziwych nie sprawdzonych rzeczy , stawialiśmy sobie zarzuty .
Ja tak to pamiętam .
Walenie prosto w oczy to nie wada tylko zaleta , TY to robisz , Przemek , Ja , skorn ,qwex i wielu niezalogowanych .
Wziąłem sobie do serca Twoją radę aby nie przejmować się animowymi opluwaczami , jeszcze trochę nad tym popracuję i będzie dobrze .
~~Ciemnopopielata Firletka , czasami dobrze oderwać się od tej smutnej teraźniejszości .
Historii nie należy zapominać , co w tym złego że dwaj starsi panowie o tym dyskutują ,
Napisał Pan - -. Dzisiejsza sytuacja geopolityczna i nasza małomiasteczkowa to pokłosie ostatnich lat.--
Tak to prawda tylko ilu ostatnich lat , ja uważam że tych wszystkich po 1989 , a Pan .