M21W2 napisał(a): P.S - tak słyszałem za krytykę podofili w Kościele nigdy Cię źle nie ocenię oby była zgodna z prawdą .
Janusz tu masz nawet moje poparcie , może tylko jedna uwaga , dużo mniej piszesz o pedofilach nie związanych z kościołem .
Ksiądz / pasterz / , pośrednik boga jest z definicji osobą zaufania publicznego. / w tym przypadku wiernych/
Tak jak policjant jest teoretycznie stróżem porządku publicznego.
Nie dziwi więc że policjant pijak i złodziej , ksiądz pedofil stręczyciel budzą emocje .
Gdy tymczasem zwykły złodziej i pedofil tylko potępienie .
Szary członek solidarności budzi politowanie za błąd w ocenie tak jak współpracujący z Palikotem.
Ale działacz solidarności odrywający kupony jeszcze po 40 latach od powstania i 30 od momentu gdy związek stał się partią polityczną jest godzien potępienia.
Aktywna obrona partii politycznej mającej zakusy na spacyfikowanie całego narodu budzi niesmak. Ślepe obstawanie w obronie interesów kleru osoby świeckiej / bez komentarza/
Aktywny udział w atakowaniu wszystkiego co nie zgodne z interesami PiS i kościoła stawia człowieka jako stronę w zbędnym konflikcie . który sam rozdmuchuje a potem wrzeszczy " biją naszych "
Ani PiS ani solidarność ani kościół nie byli , nie są i nie będą zainteresowanie losem suwerena.
KWOTA WOLNA JUŻ KILKANAŚCIE LAT STOI W MIEJSCU A TO ONA CHRONI BIEDNYCH PRZED WYZYSKIEM.