Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

PanM

~~Pawi Oczar niezalogowany
12 listopada 2020r. o 19:22
Prawica i lewica
"Sam podział urodził się dosyć dawno, bo w okresie rewolucji francuskiej. Na Zgromadzeniu Narodowym w 1789 zebrali się przedstawiciele wszystkich klas społecznych. Tak się złożyło, że po prawej stronie sali usiedli przedstawiciele szlachty, arystokracji i duchowieństwa, a po lewej politycy żądający przemian społecznych i politycznych. Na tej podstawie powstał podział na prawicę i lewicę używany do dzisiaj"
Później ci z lewej strony wysłali tych z prawej na gilotynę, a jeszcze później sami delegowali się na gilotynę. I tak do dziś :D
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
14240
M21W2
12 listopada 2020r. o 19:28
Pannazdzieckiem napisał(a): Miejmy nadzieję , że Przemo powie o czym dowiedział się Lucjan o Głupiej Papudze :D

Może też ma jaki ipeenek :D

Nie daj się prosić Przemo :)

Teraz kolej Tobie Piotrze odpowiedzieć , uderzyć miałem w Przemka , Papuga pieniacz nie widzi tytułu PanM

Z Papugi pieniacza możemy tylko dworować sobie , za co Ciebie podziwiam .

Dopisane 12.11.2020r. o godz. 19:28:

~~Pawi Oczar napisał(a): Prawica i lewica
"Sam podział urodził się dosyć dawno, bo w okresie rewolucji francuskiej. Na Zgromadzeniu Narodowym w 1789 zebrali się przedstawiciele wszystkich klas społecznych. Tak się złożyło, że po prawej stronie sali usiedli przedstawiciele szlachty, arystokracji i duchowieństwa, a po lewej politycy żądający przemian społecznych i politycznych. Na tej podstawie powstał podział na prawicę i lewicę używany do dzisiaj"
Później ci z lewej strony wysłali tych z prawej na gilotynę, a jeszcze później sami delegowali się na gilotynę. I tak do dziś :D

Prawda obecnie jednak :

lewak - Co to znaczy? › slowo-lewak
. Osoba przyjmująca lewicowe poglądy. Niegdyś pogardliwe, dzisiaj używane w mediach.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 listopada 2020r. o 19:35
M21W2 napisał(a):
Horus napisał(a): wiesz gdzie mam teraz twoje ''pozdrowienia'' ?
domyśl się oszuście i manipulancie ...

pisz sobie z koleżką ...
po tym czym się stałeś ''tworząc'' ten temat twoja ''legenda '' poszła w pisDU...

Bardzo dziękuję za podsumowanie . Jednego o Tobie się dowiedziałem , a właściwie widziałem , pieniacza .

Miłego wieczoru z oczkiem

Pozwolisz Lucjanie , że poprawię ... nie z oczkiem , a ze " szkiełkiem " , choć rozumiem Twą aluzję :)

Szkiełko to więzienny slang , trzy miechy spędziłem w Zarębie , to trochę grypsu podłapałem . Jestem , jaki jestem :)

Nasi ateistyczni dyskutanci chyba nie są tak do końca z nami szczerzy Drogi Lucjanie :)

Pytałem Głupią Papugę o datę spotkania , a Przema , czy wie coś o sobie , jako Duszy.

Pustosłowie i pytaniem na pytanie . Cała dysputa nas katoli z ateistami :D

Nudne , jak flaki z olejem. Wysterowani , jak protestujące feministki.

ps . Oczar ... słuszne uwagi :D Chodzą słuchy , że Volter maczał palce w projekcie pana Giloten i śmierci Robespiera :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
14240
M21W2
12 listopada 2020r. o 19:39
Horusie nie będę dementował Twoich kłamstw ,a prawdzie nie zaprzeczę .
Ty wypiłeś ok 10 g rozcieńczone wodą ,
ja ok 20 gram czystego koniaczku , bynajmniej poczułem smak .

A tak Przemek prosił , wiesz co znaczy nic , wstydź się Januszku .

22258
#Horus nieaktywny
12 listopada 2020r. o 19:42
M21W2 napisał(a):

pisz sobie z koleżką ...
po tym czym się stałeś ''tworząc'' ten temat twoja ''legenda '' poszła w pisDU...

Bardzo dziękuję za podsumowanie . Jednego o Tobie się dowiedziałem , a właściwie widziałem , pieniacza .

no to jak wiedziałeś wcześniej to po kiego się wprosiłeś na to spotkanie?
wysłuchałem kolejnej dawki tej twojej poronionej propagandy i jasno ci powiedziałem co o tym myślę ...
więc czego się dowiedziałeś ?...czego czym wcześniej nie wiedziałeś?

a tak na marginesie...czy nie jest oznaką pieniactwa ten założony przez ciebie temat?
temat o kimś kogo nadal (wczoraj) nazwałeś kolegą?

i ty piszesz o jakichś ''ideach'' solidarności?
kiedy właśnie pokazując to co tobą kierowało zniszczyło właśnie ''s''

skąd bierzesz ''wzorce''?
ze swojego ''przewodniczącego'' dudy?

:]
on bez zażenowania ''przytula ''całkiem niezłą kasiorę ..nawet mu nie należną ...

a ty?...tobie pozostało pisanie tutaj swoich bredni...

to jest ta twoja ''wygrana'' :]
~~Pawi Oczar niezalogowany
12 listopada 2020r. o 19:50
Pannazdzieckiem napisał(a):
M21W2 napisał(a):

pisz sobie z koleżką ...

Pozwolisz Lucjanie , że poprawię ... nie z oczkiem , a ze " szkiełkiem " , choć rozumiem Twą aluzję :)

Szkiełko to więzienny slang , trzy miechy spędziłem w Zarębie , to trochę grypsu podłapałem . Jestem , jaki jestem :)

Nasi ateistyczni dyskutanci chyba nie są tak do końca z nami szczerzy Drogi Lucjanie :)

Pytałem Głupią Papugę o datę spotkania , a Przema , czy wie coś o sobie , jako Duszy.

Pustosłowie i pytaniem na pytanie . Cała dysputa nas katoli z ateistami :D

Nudne , jak flaki z olejem. Wysterowani , jak protestujące feministki.

ps . Oczar ... słuszne uwagi :D Chodzą słuchy , że Volter maczał palce w projekcie pana Giloten i śmierci Robespiera :D

Wolter, nie tylko w tym projekcie maczał palce.
"Najbardziej kontrowersyjną częścią życia Woltera jest jego stosunek do Polski. Filozof – który w swoich pismach deklarował przywiązanie do liberalnych wartości – za namową Katarzyny II poparł rozbiory Polski. Caryca Rosji opłaciła m.in. Woltera i zorganizowała kampanię propagandową, która miała przedstawić państwo polsko-litewskie jako kraj zacofany i nieprzystający do realiów ówczesnej Europy."
"Dym w kosciołach" - w tym projekcie też chyba...;)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 listopada 2020r. o 19:53
Drogi Lucjanie , jam biedny mały żuczek nie godny Twego podziwu . Jezus mawiał prawda wyzwala , a tchórzostwo to najgorsza ludzka cecha . Mniemam , że znasz pierwsze cztery prawa Marfiego :) ... i cenię Cię za odwagę przekonań , choć Szacowni Ateiści mają trochę racji w odniesieniu do paskudnej rzeczywistości , jaką przeżywamy właśnie. Państwo w ruinie tak na prawdę , ale nie KK przyczyną zła , a karierowicze łase na mamonę .

Pozwolę sobie wtrącić Andrusa dla złagodzenia atmosfery :) :

Kolega PRL ma rację . POPIS to jeden wuj ... nie warto kruszyć kopii :)

Warto pogadać.

Przypomnij Lucjanie znałeś osobiście Panią Annę Walentynowicz , albo Pana Gwiazdę . O Bolka nie pytam , nawet jeśli , to nie ma czym się chwalić :)

Miłego wieczoru :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Srebrzystoczarny Sadziec niezalogowany
12 listopada 2020r. o 19:53
Horus napisał(a):
M21W2 napisał(a):

pisz sobie z koleżką ...

no to jak wiedziałeś wcześniej to po kiego się wprosiłeś na to spotkanie?
wysłuchałem kolejnej dawki tej twojej poronionej propagandy i jasno ci powiedziałem co o tym myślę ...
więc czego się dowiedziałeś ?...czego czym wcześniej nie wiedziałeś?

a tak na marginesie...czy nie jest oznaką pieniactwa ten założony przez ciebie temat?
temat o kimś kogo nadal (wczoraj) nazwałeś kolegą?

i ty piszesz o jakichś ''ideach'' solidarności?
kiedy właśnie pokazując to co tobą kierowało zniszczyło właśnie ''s''

skąd bierzesz ''wzorce''?
ze swojego ''przewodniczącego'' dudy?

:]
on bez zażenowania ''przytula ''całkiem niezłą kasiorę ..nawet mu nie należną ...

a ty?...tobie pozostało pisanie tutaj swoich bredni...

to jest ta twoja ''wygrana'' :]

Co ty człowieku życia nie masz , że się tak podniecasz. Daj spokój, idź na spacer, bo jeszcze zawału dostaniesz.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza