PanM napisał(a): Lucjanie , chcesz polemizować pisz od siebie a nie co gada TV.
Dzisiaj jest 23 grudnia . Rząd koalicji działa 10 dni. A Ty żądasz oceny za sto dni.
Przemku , masz problem ze zrozumieniem co piszę , podałem pierwsze dwa zrealizowane , na drugie odpowiedziałeś konkretnie , przypomnę pierwsze - " 1 , Co sądzisz o pierwszym konkrecie ze 100 koalicji rządzącej - 800 + od pierwszego stycznia , polityka socjalna PiS będzie kontynuowana ."
Za czasów PiS krytykowałeś socjal , teraz zrobiłeś unik pisząc o 10 dniach rządów , to o co pytałem dotyczy tych 10 dni .
Przemku , nie tylko Ty ale wszyscy antypisowcy unikają krytyki rządu Tuska za kontynuowanie polityki socjalnej PiS .
Największym prostactwem z Twojej strony zarzucanie mi że piszę co gada TV , każdy z nas coś ogląda , czyta i wyrabia sobie zdanie , Ty powtarzasz to co mówią politycy koalicji " 13 grudnia " nie jest to mój zarzut tylko wniosek że się z tym zgadzasz ..
Co do rolników , po rozmowach z ministrem nowego rządu zawiesili protest wierząc że ich postulaty zostaną spełnione , warunkiem jest pisemna deklaracja premiera Tuska że postulaty zostaną spełnione , jeżeli tego nie otrzymają w pierwszych dniach stycznia protest zostanie wznowiony .
Do Ciebie nie dociera że w sprawach handlu zagranicznego i polityki rolnej w traktacie oddaliśmy kompetencje UE i tylko tam problem może zostać rozwiązany .
Rząd PiS łamiąc traktat zablokował handel zbożem , nie zablokował handlu innymi produktami rolnymi jak np. miód i inne artykuły przetworzone stąd te protesty .
Wierzę że Tusk ulubieniec Ursuli z nią się dogada i obietnice jego ministra zostaną spełnione , wtedy na pewno albo Polscy rolnicy będą zadowoleni albo rząd Ukrainy i jej rolnicy delikatnie mówiąc będą wk--wieni .
Według Ciebie rząd PiS walczył z Polakami , ze mną nie walczyli , ( czy to znaczy że nie jestem Polakiem ) moja stopa życiowa po tych ośmiu latach wzrosła na tyle że już nie muszę dorabiać produkując truskawki , oddałem pole młodszym .
Z tego co wiem od Ciebie walczyła z Tobą władza lokalna ( wina PiS ) , podaj konkret POLAKU jak to z Tobą władza PiS walczyła , poczytam .