Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Program Szczepień od 27 grudnia
~~Brunatnoczerwona Śliwa niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 10:15
No może poza tymi, które są nieodwracalne.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Różowoczerwona Sośnica niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 10:28
No właśnie, można trafić pechowo na te, które są nieodwracalne podczas gdy po szczepionce zapiecze tylko miejsce ukłucia. Ale kto czyta ulotkę przed wzięciem aspiryny ? Gdyby każdy czytał ulotkę to Bayer już zwijałby manatki i ogłosił upadłość. W przypadku szczepionki każdy jest specjalistą, farmaceutą potrafiącym szczegółowo objaśnić każdy składnik i jego wpływ na organizm. Nie siejcie bezsensownego ferment i przy okazji nie jedzcie też warzyw i owoców a najlepiej niczego bo wszystko jest nafaszerowane chemią.
14240
M21W2
30 grudnia 2020r. o 12:30
qwax_ napisał(a):
PanM napisał(a): Zdecydowanie popieram szczepienia

A szczepisz się corocznie na grypę?
Jeśli tak, to może to wpływa na twoją pamięć, więc dla przypomnienia coś, co już było:

Wyszukujesz coraz to bardziej bezsensowne argumenty , podczas tamtej epidemii zachorowało 133970 osób zmarło 182 osoby w większości chorujące na choroby przewlekłe .
Tylko ostatniej doby zanotowano 12955 zakażeń zmarło 565 osób .
Powodem śmierci 125 osób był jedynie COVID-19 , 440 z współistnieniem koronawirusa z innymi chorobami .

13926
qwax_
30 grudnia 2020r. o 14:28
M21W2 napisał(a):
Wyszukujesz coraz to bardziej bezsensowne argumenty , podczas tamtej epidemii zachorowało 133970 osób zmarło 182 osoby w większości chorujące na choroby przewlekłe .

Ja wyszukuje bezsensowne argumenty?
To ty piejesz z zachwytu tylko dlatego, że to wprowadza PIS. Piękny, dobry i nieomylny PIS ;) Wychodzi przedstawiciel PIS na mównicę, by ogłosić "nowe ograniczenia" i w tym momencie wyłącza ci się zdolność logicznego myślenia ;)
Ale jakoś cały czas zapominasz odnieść się do do swoich bezsensownych wpisów o "nieprawdziwych tezach o szkodliwości szczepień". Podałem ci kilka stron wcześniej kilka przykładów, że bezpieczeństwo szczepień to fikcja.
M21W2 napisał(a):

Szczepienia – prawda, nie mity Dowodem tego jest żywa dyskusja publiczna i obecność tematu w przestrzeni medialnej, w której niejednokrotnie tezy o szkodliwości szczepień prezentowane są jednostronnie, w oparciu o nieprawdziwe informacje czy wręcz pseudonaukowe teorie.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~Karmelowa Borówka niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 16:22
Do resetu gospodarczego jaki nam jest serwowany Pan m21 też się odnieść coś nie chce.
Co tam solidarność na to? Nie chcą zamykać zachodnich molochów mimo przypadków wirusa, ale nasze biznesy zamykają. Co na to Duda? Ten albo ten :D

To pisałem ja jarząbek.
22258
#Horus nieaktywny
30 grudnia 2020r. o 16:34
~Karmelowa Borówka napisał(a): Do resetu gospodarczego jaki nam jest serwowany Pan m21 też się odnieść coś nie chce.
Co tam solidarność na to? Nie chcą zamykać zachodnich molochów mimo przypadków wirusa, ale nasze biznesy zamykają. Co na to Duda? Ten albo ten :D

To pisałem ja jarząbek.

jak widzę nie konspirujesz się zbyt głęboko...;)

''solidarność''?...czyja ?...jaka?....hahaha

''s'' dudy ma teraz poważny problem z bracią górniczą którą wystawili ''do wiatru''
groźba strajku wisi w powietrzu i tylko wypatrywać kolejnej przyjacielskiej wycieczki sasinka na Śląsk ...z kolejnymi obietnicami ...

a termin w jakim miała być podpisana umowa już dosyć dawno minął...

duda ma się wypowiedzieć?
a po co?...ma przy sobie wyłudzone bezczelnie pieniądze więc siedzi cicho na kolanach prezesiny...:]

ten drugi szykuje się na narty i nie ma czasu na jakieś tam pierdoły...
zresztą nie ma wytycznych z KC Nowogrodzka to co się będzie ''wychylał''

jeszcze jego prezes się zdenerwuje i co? :]

Dopisane 30.12.2020r. o godz. 16:34:

~Karmelowa Borówka napisał(a): Do resetu gospodarczego jaki nam jest serwowany Pan m21 też się odnieść coś nie chce.

To pisałem ja jarząbek.

:)
14240
M21W2
30 grudnia 2020r. o 16:56
Qwax- wiem co mi podałeś , szkoda tylko że Ty zapominasz co ja piszę , pisałem że wszystkie leki mogą mieć skutki uboczne , z braku argumentów odpowiedziałeś że musiałem ich dużo zażywać , czym jest szczepionka jak nie lekarstwem ? .
Dyskusja z Tobą powinna zacząć się od tego czy tak jak Braun uważasz że koronawirus to ściema , nie ma dla niego żadnego znaczenia że Dziambor dość długo i mocno chorował , jeżeli masz takie podejście to nie ma o czym dyskutować , żadne fakty do niego nie docierają .
Zakładam że nie jesteś aż takim ślepcem , jesień pokazała ile ofiar pochłonął .
Odpowiedz ile jako społeczeństwo mamy patrzeć i czytać o codziennych ludzkich tragediach .
Odpowiedz , widzisz jakiś inny sposób zwalczenia pandemii poza solidarnością społeczną i zaszczepieniu się , ja nie widzę .
Strach ma wielkie oczy , dla mnie wyszukiwanie skrajnych przypadków powikłań pa szczepieniach jest bezsensowne tak samo jak powoływanie się na wątpliwej jakości autorytety .
Często wchodzę na str ..... https://www.pacjent.gov.pl/szczepienie-ratuje-zycie .

Pamiętaj, że szczepionki:
ratują życie
są jednym z największych osiągnięć cywilizacji
chronią przed powikłaniami i kalectwem z powodu chorób zakaźnych
działają szybko
eliminują najgroźniejsze choroby zakaźne.

Dopisane 30.12.2020r. o godz. 16:56:

To pisałem ja jarząbek.

Odniosłem się Panie Jarząbek , zgłoś Pan wniosek o zamknięciu wszystkiego , jest Pan w stanie wyobrazić sobie efekty .
Wpis dotyczył tego kto w obecnej sytuacji najwięcej traci i na tym cierpi , powtórzę po raz drugi co wcześniej napisałem :

Panie PRL wrócę do do wypowiedzi Morawieckiego .
Stoi tam jak byk , W OBECNEJ SYTUACJI ZYSKUJĄ WIELKIE KORPORACJE , A TRACI KLASA ŚREDNIA MAJĄCA W SWYM RĘKU MAŁE I ŚREDNIE PRZEDSIĘBIORSTWA .
Apple, Amazon czy Microsoft notują gigantyczne dochody , to są te wielkie korporacje .
Architektura społeczna i gospodarcza będzie ulegała głębokiej zmianie.
Jest Pan w stanie tę prostą strategię zmian zrozumieć ? ,
~Karmelowa Borówka niezalogowany
30 grudnia 2020r. o 17:01
Noo. Czyli reset dla słabych. Pieniądze dla silnych.

Brawo solidarność :)

To pisałem ja jarząbek. Ale ćśś... Bo sie wyda ża to ja ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza