Qwax- wiem co mi podałeś , szkoda tylko że Ty zapominasz co ja piszę , pisałem że wszystkie leki mogą mieć skutki uboczne , z braku argumentów odpowiedziałeś że musiałem ich dużo zażywać , czym jest szczepionka jak nie lekarstwem ? .
Dyskusja z Tobą powinna zacząć się od tego czy tak jak Braun uważasz że koronawirus to ściema , nie ma dla niego żadnego znaczenia że Dziambor dość długo i mocno chorował , jeżeli masz takie podejście to nie ma o czym dyskutować , żadne fakty do niego nie docierają .
Zakładam że nie jesteś aż takim ślepcem , jesień pokazała ile ofiar pochłonął .
Odpowiedz ile jako społeczeństwo mamy patrzeć i czytać o codziennych ludzkich tragediach .
Odpowiedz , widzisz jakiś inny sposób zwalczenia pandemii poza solidarnością społeczną i zaszczepieniu się , ja nie widzę .
Strach ma wielkie oczy , dla mnie wyszukiwanie skrajnych przypadków powikłań pa szczepieniach jest bezsensowne tak samo jak powoływanie się na wątpliwej jakości autorytety .
Często wchodzę na str ..... https://www.pacjent.gov.pl/szczepienie-ratuje-zycie .
Pamiętaj, że szczepionki:
ratują życie
są jednym z największych osiągnięć cywilizacji
chronią przed powikłaniami i kalectwem z powodu chorób zakaźnych
działają szybko
eliminują najgroźniejsze choroby zakaźne.
Dopisane 30.12.2020r. o godz. 16:56:
~Karmelowa Borówka napisał(a): Do resetu gospodarczego jaki nam jest serwowany Pan m21 też się odnieść coś nie chce.
Co tam solidarność na to? Nie chcą zamykać zachodnich molochów mimo przypadków wirusa, ale nasze biznesy zamykają. Co na to Duda? Ten albo ten :D
To pisałem ja jarząbek.
Odniosłem się Panie Jarząbek , zgłoś Pan wniosek o zamknięciu wszystkiego , jest Pan w stanie wyobrazić sobie efekty .
Wpis dotyczył tego kto w obecnej sytuacji najwięcej traci i na tym cierpi , powtórzę po raz drugi co wcześniej napisałem :
Panie PRL wrócę do do wypowiedzi Morawieckiego .
Stoi tam jak byk , W OBECNEJ SYTUACJI ZYSKUJĄ WIELKIE KORPORACJE , A TRACI KLASA ŚREDNIA MAJĄCA W SWYM RĘKU MAŁE I ŚREDNIE PRZEDSIĘBIORSTWA .
Apple, Amazon czy Microsoft notują gigantyczne dochody , to są te wielkie korporacje .
Architektura społeczna i gospodarcza będzie ulegała głębokiej zmianie.
Jest Pan w stanie tę prostą strategię zmian zrozumieć ? ,