Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Program Szczepień od 27 grudnia
~Grafitowy Suchodrzew niezalogowany
2 stycznia 2021r. o 9:46
Wg uznania, może być tatuaż na czole.

"Ponad 10 procent populacji Izraela otrzymało pierwszą dawkę szczepionki na koronawirusa. To wskaźnik, w którym Izrael znacznie przewyższył resztę świata"
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
18442
PIS-PO-PRL
2 stycznia 2021r. o 9:47
OoOo łaskawy.
Dziękujemy za możliwość dokonania wyboru. Jak dobrze jest być wolnym :)

PIS=PO=PRL
22258
#Horus nieaktywny
2 stycznia 2021r. o 10:06
~Grafitowy Suchodrzew napisał(a): Niezaszczepieni też będą latać, czarterami dla niezaszczepionych.
W pociągach będą wydzielone wagony.

wydzielone wagony?

dżizes...:]

''Nur fur'' ...co?

covid?

a może ''pis''?

ale ''jaja'' ...hahaha
14240
M21W2
2 stycznia 2021r. o 11:14
PIS-PO-PRL napisał(a): No i minister od "zdrowia" przyznał wprost w radio.
To nie rząd wymusi na ludziach zaszczepienie tylko przedsiębiorcy.
Np. Tylko zaszczepiony poleci samolotem. Pewnie tylko zaszczepiony wsiadzie do pociągu, wejdzie do budynku urzędu itd.
No ale tylko płaskoziemcy pytają, pelikany lecą dalej :D

Bolec tylko dla zaszczepionych!!

Czytając takie wypowiedzi jak powyższa oceniam krytycznie informację rządzących o krokach jakie MOGĄ podjąć przedsiębiorcy , przewoźnicy czy nawet rządy innych krajów .
Krytycznie też oceniam wszelkiego rodzaju obiecane bonusy np. w służbach mundurowych .
W pewnym sensie jest to zaprzeczenie dobrowolności , moim zdaniem wystarczy rzetelna informacja o korzyściach płynących z zaszczepienia się dla nas wszystkich , korzyściach zdrowotnych i gospodarczych .
PRL jest dobitnym przykładem niezrozumienia wydawałoby się prostej informacji .

Szacunek dla Marcina Marczewskiego który złożył deklarację w imieniu swoim i kolegów z redakcji za to że są gotowi zaszczepić się nawet przed kamerami .

PRL-u ja bym nie używał słowa " płaskoziemcy " , raczej że cofnęliście się w rozwoju o sto lat , wtedy nie było szczepionek na hiszpankę a są tacy co piszą :

Apel o unikanie szczepionek na grypę sezonową, zwłaszcza wobec osób starszych, miał tysiące udostępnień na Facebooku. Twierdzi, że śmiertelna epidemia „hiszpańskiej” odmiany grypy w 1918 roku „zabrała tylko tych zaszczepionych” i przestrzega, że „historia lubi się powtarzać”. Jest to nieprawda, w czasie tej epidemii szczepionki jeszcze nie wynaleziono.
Post pojawił się na Facebooku 8 września 2020 r. Ma on ponad 1,5 tys. udostępnień. „Ostrzegajcie ludzi starszych i w sile wieku, aby nie szczepili się na jesieni przeciwko grypie. Hiszpanka 1918 roku zabrała tylko tych zaszczepionych. Historia lubi się powtarzać” – czytamy we wpisie.

Postęp medycyny chroni nas przed tragedią
Postępowanie w przypadku epidemii jest też dziś zupełnie inne niż sto lat temu. Jednocześnie z wdrażaniem leczenia, sekwencjonuje się genom wirusa, by poznać jego strukturę i stworzyć szczepionkę.

- Przypomnijmy, że wykrycie patogenu odpowiedzialnego za epidemię hiszpanki trwało 12 lat. A my w ciągu miesiąca możemy poznać strukturę genetyczną wirusa i w ciągu trzech miesięcy podjąć produkcję szczepionki. Pamiętajmy, że najskuteczniejsza obronę przed grypą stanowi szczepienie – stwierdza dr Grzesiowski.

22258
#Horus nieaktywny
2 stycznia 2021r. o 11:23
już samo to -nazwanie tej odmiany ''hiszpanką'' grypy jest fąłszem ...

ale o tym należy wiedzieć ...a żeby wiedzieć należy czytać...

a jak się czyta ma się wiedzę nie tylko na temat samej epidemii jak i jej skutków...
tam się też można dowiedzieć kiedy i jak jej zapobiegano...

ja nie jestem od tego ...lepiej to robią publikacje..:]

14240
M21W2
2 stycznia 2021r. o 11:31
Pannazdzieckiem napisał(a): Od lat mam taki obyczaj , że w sylwestrową noc wychodzę na " szczyt " amfiteatru pana Dwuimiennego i patrzę jak Ludzie strzelają Drogi Lucjanie .Petardy i sztuczne ognie to symbol radości życia . Zawsze było od cholery Ludzi w Parku Waryńskiego , a ostatniej nocy stałem sam jak ten kołek z butelką Dorato ( sorry za kryptoreklamę :D ) Wychodzi mi na to , że maseczki założono Wam na umysły ... Słowianie . Orwell miał rację ... wyhodować posłuszne stado baranów ...

Orwell nie jest pisarzem którego literatura mnie interesuje .
Piotrek czy w Folwarku Zwierzęcym jest też coś o wyhodowaniu stada osłów , bez urazy - tylko pytam .

Dopisane 02.01.2021r. o godz. 11:31:

Horus napisał(a): już samo to -nazwanie tej odmiany ''hiszpanką'' grypy jest fąłszem ...

ale o tym należy wiedzieć ...a żeby wiedzieć należy czytać...

a jak się czyta ma się wiedzę nie tylko na temat samej epidemii jak i jej skutków...
tam się też można dowiedzieć kiedy i jak jej zapobiegano...

ja nie jestem od tego ...lepiej to robią publikacje..:]

Zrobię to za Ciebie i wkleję dlaczego hiszpanka .

Grypą hiszpańską (La Gripe Española, Spanish flu, spanische Grippe), czy też po prostu hiszpanką, nazwano ją niesłusznie, bo wcale nie z Hiszpanii przyszła. Ale jedynie tam gazety mogły pisać o niej swobodnie, ponieważ Hiszpania nie uczestniczyła w wojnie i nie nakładała kagańca wojennej cenzury na prasę.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku Janusz.
18442
PIS-PO-PRL
2 stycznia 2021r. o 11:47
Panie m21 straciłem już nadzieje że się Pan ogarnie i zacznie czytać ze zrozumieniem.

Ale powtórze... Nie jestem przeciw szczepionką, ja zwyczajnie chce wiedzieć co mi podają. A tego w tej chwili nawet producent za bardzo nie wie i co sam przyznaje.
Proste? No kuwa proste.
Lepiej niech sie pan na reset rodzimej gospodarki przygotuje. Dupa od lądowania może zaboleć :D
Może solidarność nad obroni...

PIS=PO=PRL
~~Sina Kalmia niezalogowany
2 stycznia 2021r. o 11:53
PIS-PO-PRL napisał(a): .. Nie jestem przeciw szczepionką,
Może solidarność nad obroni...

Takie błędy u ciebie PRL ? Ktoś tu chyba jeszcze nie wytrzeźwiał po sylwestrze :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza