~~Brunatnozielony Tojad napisał(a): Dlatego ze ci lata i nic nie robisz to tak jest!Wszedzie jest burdel w szkole,w sluzbie zdrowia ,na policji a nawet w kosciele.Ty biernie sie przygladasz i akceptujesz wszystko.Widac ,ze ci sie to podoba!Tak jest z wiekszoscia Polakow!Wazna pelna micha i wygodne wyro reszta jakos to bedzie!Jeeszcze moze glosisz,ze jestes patrira i kochasz ta upadajaca Polske!
masz rację ...
''lata mi to'' :]
a wiesz dlaczego?
bo nie ja nie spierd...m w tym kraju wszystkiego co tylko było możliwe...
nigdy nie miałem na to wpływu...
kiedy ja chodziłem do szkoły nauczyciele mieli poważanie...dzisiaj szczyle potrafią założyć nauczycielowi kosz na głowę i nie waż się go tknąć...za moich czasów w każdej szkole była pielęgniarka i dentysta...
za moich czasów bez najmniejszego problemu mogłem iść do lekarza każdej specjalizacji ...
za moich młodych lat siadaliśmy z kolegami i koleżankami naprzeciw Toski łącząc dwie,trzy ławki i żaden patrol nas nie ścigał pomimo tego ze popijali i piwo i winko...
tak ...dzisiaj się biernie przyglądam bo przyszły kolejne ''władze'' ...i kolejne...
co się zmieniło?
zaczeli ''reformy''
obiecywali każdemu dziecku szklankę mleka ...dali?
zamiast tego zabrali ze sklepików drożdżówki ....;)
wpadli na pomysł ''mundurków'' ...co z tego wyszło?
lekarze?...dzisiaj na wizytę u specjalisty czekasz jeśli nie latami to miesiącami...
Policja?...postawisz się władzuni to cię skopią i połamią...
może masz rację że robi tak większość Polaków bo chyba mają dosyć ciągłych oszustw i kłamstw balcerowiczów ,belek ,morawieckich ,szumowskich i mkkwaczy
tak ...ważne jest dla mnie to co mam na talerzu i to co jutro włożę ''do gara''
nie interesuje mnie to że ''jakoś to będzie''
interesuje mnie to bym miał lepiej a tego od żadnej ''władzy'' nie dostanę ...
czy jestem patriotą?
już nie...
czy kocham ten upadającą Polskę?
już nie...
kocham tylko kraj w którym się wychowałem i z którym mam związane wiele miłych wspomnień...
szkoda tylko że kiedyś się skończyły...
;)
chcesz coś dodać?