PIS-PO-PRL napisał(a): Nie tropie kościelnych afer z takim zamiłowaniem jak Ty. Daje na parafialny caritas, konkretne rzeczy, które trafiają do konkretnych ludzi. Nie tylko "głównie" do katolików jak pewien populista tu twierdzi.
No ale... kościół... PanM... nawet Ty... wiadomo jak taka dyskusja się potoczy :D
I nie... nie z winy anonimowych katoli ;)
ależ ja ich nie tropię...
one się pojawiają a ja je tylko ''upubliczniam'' na forum bo przecież mało kto to robi ...może jedna czy dwie osoby ...
i chwała im za to bo gdyby nie oni to forum przypominało by nic innego jak ambonę ...;)
ja na Caritas nie daję i nie dam ...
może dlatego ze jesłi zachodzi potrzeba a mam możliwość sam lub przez znajomych przekazuję to czy owo...
PPP :) do takiego czegoś nie jest mi potrzebne ani WOŚP ani Caritas...
to że daję oficjalnie na WOŚP to tylko z przekonania że robię tym więcej niż gdybym dał na Caritas...
może właśnie dlatego że u tych ostatnich więcej afer?...
a może dlatego że na żadnym sprzęcie szpitalnym nie widziałem żadnego logo z Caritasem...
ja nawet nie mam pewności czy krzyże wiszące w każdej sali chorych oni zakupili a nie dyrekcje szpitali ...;)
PPP:) w Bolesławcu był jeden ksiądz którego zawsze szanowałem i na którego do dzisiaj złego słowa nie powiem ...KS. Rączka ...