Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

POLSKI ŁAD=DOBRY RZĄD

~Zgniła Trzykrotka niezalogowany
15 maja 2021r. o 13:43
aaa jestem nad boberkiem .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
15 maja 2021r. o 14:01
a ja już po ...trzeba było wcześniej...;D
~~Jasnoczerwony Rojnik niezalogowany
15 maja 2021r. o 14:27
Horus napisał(a):
~~Miedzianoczerwony Winnik napisał(a):
Horus napisał(a):
~Ognistoczerwony Dąb napisał(a):

Jednak morus ty niewiele rozumiesz. Braun jest za wolnością i nie robi zadym. Najbardziej totalitarne dzisiaj są wszelkiej maści lewicowe ideologię , z tęczową na czele. Pod hasłami tolerancji szerzą totalitaryzm i możliwość głoszenia tylko tych poglądów, które oni uznają za właściwe.

co za ideologiczny bełkot...

odpowiedz mi na jedno...

po co i co kieruje tym braunem by zapraszać skazanego za faszystowskie poglądy jawnego przeciez faszystę jakim jest Fiore...

a jeśli kierują braunem pobudki patriotyczne to jakie...

Horus chyba nie rozumie, co to jest faszyzm. Myśli jak komunista, dla którego faszystą jest każdy, kto nie jest komunistą :)
22258
#Horus nieaktywny
15 maja 2021r. o 14:42
zamiast tu pierdzielić farmazony może sam zdefiniuj...

bo ja uważam że braun jest człowiekiem o faszyzujących poglądach...

może ty odpowiesz bo jakoś nie widzę chętnego...;D

i nadal nie wiem po co zaprasza na tzw. ''marsze narodowe '' faszystę Fiore...
~~Miedzianoczerwony Winnik niezalogowany
15 maja 2021r. o 15:02
Horus napisał(a): zamiast tu pierdzielić farmazony może sam zdefiniuj...

Morus, przecież ty wiesz wszystko! I nie wiesz co to faszyzm? To ci wytłumaczę. - kluczowa zasada faszyzmu to "wszystko w państwie, nic poza państwem, nic przeciw państwu". Faszyści zakładali kluczową rolę państwa we wszystkim. To jak Braun opowiadający się za ograniczeniem roli państwa może być faszystą? Braun opowiada się za katolicką nauką społeczną, w której obowiązuje zasada dokładnie przeciwna do wyżej podanej zasady faszystowskiej - zasada pomocniczości. (doucz się : https://pl.wikipedia.org/wiki/Zasada_pomocniczości ). Można nie lubić Brauna za wiele rzeczy, ale mówienie o nim jako o faszyście, oznacza, że osoba tak go określająca nie rozumie znaczenia słowa faszyzm. Rosnąca rola państwa oraz zawłaszczanie przez państwo coraz większych obszarów to domena lewicy. PiS jako socjaliści (pokrewni faszystom) zwiększają rolę państwa coraz bardziej. Podobne tendencje są w UE, co lewicowym PiSom bardzo pasuje. A PiSi Nowy Ład to wykwit myśli socjalistycznej czyli ...

&t=81s
~~Miedzianoczerwony Winnik niezalogowany
15 maja 2021r. o 15:03
&t=81s

a jak nie ma znowu obrazka to link:
https://youtu.be/xs-ZqW-6Kus
22258
#Horus nieaktywny
15 maja 2021r. o 15:24
~~Miedzianoczerwony Winnik napisał(a):
Horus napisał(a): zamiast tu pierdzielić farmazony może sam zdefiniuj...

Morus, przecież ty wiesz wszystko! I nie wiesz co to faszyzm? To ci wytłumaczę. - kluczowa zasada faszyzmu to "wszystko w państwie, nic poza państwem, nic przeciw państwu". Faszyści zakładali kluczową rolę państwa we wszystkim. To jak Braun opowiadający się za ograniczeniem roli państwa może być faszystą?

przeczytaj i staraj się zrozumieć to co sam wkleiłeś ...

''kluczowa rola państwa WE WSZYSTKIM'' ;D

a więc czy czasem nie jesteśmy teraz na etapie ''republiki weimarskiej '' by za chwilę być już na etapie''rzeszy''?

gdzie się podział ''trójpodział władzy''?
gdzie poszanowanie zapisów Konstytucji?

i tak jak teraz piszemy o faszyźmie tak już niebezpiecznie blisko jesteśmy w Polsce temu by zaraz po nim wkradł się nazizm...
to normalna kolej rzeczy tyle że zapewne i on zostanie nazwany ''narodowym''...;)

czy w końcu odpowiesz po co braun do spóły z winnickim zapraszają takich typów jak Milan Mazurek (wątpię byś wiedział kim on jest ) czy Roberta Fiore...

mam ci wymienić innych ''gości'' tych ich spotkań i marszów ''przyjaźni''?

poczytaj sam zanim zaczniesz mnie w tej kwestii pouczać...;)

dlaczego braun jest przeciwny demokracji?
dlaczego braun jest tak zagorzałym przeciwnikiem aborcji jakimi byli i Adolf i Benito i Franko...
(chociaż w tym przypadku historia jest pełna przekłamań ...;) )

pasuje mu to towarzystwo jak chyba żadne inne ...;D
~~Złocistożółty Barwinek niezalogowany
15 maja 2021r. o 16:03
Horus napisał(a): neuordnung ? ;D

macie podobne skojarzenia?....;D

kolejne ''koło historii''?
przecież to wypisz -wymaluj powtórka chyba z 40 -go roku ...[img=1621060577_sfyhg18.jpg]

a Angela Merkelowa jego córką .Oj ! królu z ciebie naprawdę jest prawdziwy ubaw .Na cały łikend :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza