Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Śmiertelne potrącenie na przejściu dla pieszych obok Manhattanu
~~zenek niezalogowany
27 lipca 2021r. o 12:14
Ktoś napisał , że czy to się nam podoba czy nie to pieszy NA PASACH MA PIERWSZEŃSTWO. NA PASACH. !!!!! A nie jak pociąg pośpieszny nagle wkracza wprost pod koła samochodu. Jedź nawet 30 na godzinę to w miejscu się nie zatrzymasz. Narobili bajzlu z tymi przepisami i są skutki. A pieszemu nie wytłumaczysz. On ma pierwszeństwo, bo zakup marchewki czy ogórków jest najważniejszy.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Płowobrunatna Truskawka niezalogowany
27 lipca 2021r. o 12:16
~~MrDrin napisał(a): Kierowca - bardzo agresywna napastliwa osoba / miałem nieprzyjemność wysłuchać nerwowej uwagi ... nie miałem ochoty na dyskusje... pierwsza myśl - taka osobowość zawsze stara się spierd...Iić wszystkim dzień - tym żyje, i teraz doprowadziła do tragedii nie tylko tej biednej Kobiety, ale i jej Bliskich, pewnie się zaj...ście spieszyła!

Jasne, są takie osobowości. Ale proszę tez wziąć pod uwagę sytuację w jakiej znalazła się osoba określona jako „kierowca”. Przypuszczam, ze była pod wpływem takich emocji, ze osobom z otoczenia wydawać się mogły niemożliwe i zupełnie zle odebrane. Taki scenariusz również należy brać pod uwagę.
~~Brązowawy Ciemiernik niezalogowany
27 lipca 2021r. o 12:24
Są takie przejścia w Bolcu przed którymi zwalnia się zawsze - nawet wtedy gdy nie widać w okolicy pieszych. Przy 'Manhattanie' są takie 3 przejścia.
~~Grafitowa Mydlnica niezalogowany
27 lipca 2021r. o 12:50
~~Cyklamenowa Skimia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Niebieskozielony Jabłoń napisał(a): Miałam epizod tam niedawno ludzie wchodzą na pasy bez oglądania się jeśli przejechał samochód od razu pakują się na pasy nie rozumieją ze ktoś kto jedzie z nadprzeciwka i właśnie minął samochód NIE WIDZI ze ktoś stoi na pasach ! Pozdrawiam tego Pana z wózkiem i kobieta którzy wpakowali sue na pasy ja chamowalam z piskiem a on jeszcze pyskował. Najpierw trzeba się obejrzeć

Przejsciu dla pieszych masz zachowac szczegolna ostroznosc, jak tego nie rozumiesz to przesiądź się na rower.

Na rowerze też trzeba zachować szczególną ostrożność więc lepiej niech nie wychodzi z domu .
~~Jerzy niezalogowany
27 lipca 2021r. o 12:54
oglądając rozbitą szybe w aucie sprawczyni ,widać że jechała szybko .Ciało ofiary leżało kilka metrów od przejscia. Widzialem z bliska. Szyba została wgnieciona do środka.
~~Ciemnobłękitny Dąb niezalogowany
27 lipca 2021r. o 13:01
jerzy zgłoś się na śfiatka
~~ niezalogowany
27 lipca 2021r. o 13:16
~~Płowobrunatna Truskawka napisał(a):
Ktoś napisał: ~~MrDrin napisał(a): Kierowca - bardzo agresywna napastliwa osoba / miałem nieprzyjemność wysłuchać nerwowej uwagi ... nie miałem ochoty na dyskusje... pierwsza myśl - taka osobowość zawsze stara się spierd...Iić wszystkim dzień - tym żyje, i teraz doprowadziła do tragedii nie tylko tej biednej Kobiety, ale i jej Bliskich, pewnie się zaj...ście spieszyła!

Jasne, są takie osobowości. Ale proszę tez wziąć pod uwagę sytuację w jakiej znalazła się osoba określona jako „kierowca”. Przypuszczam, ze była pod wpływem takich emocji, ze osobom z otoczenia wydawać się mogły niemożliwe i zupełnie zle odebrane. Taki scenariusz również należy brać pod uwagę.

Widziałem dzień wcześniej jak auto było zaparkowane księżniczkowanie się skończyło.
~~Ołowianoniebieska Męczennica niezalogowany
27 lipca 2021r. o 13:16
~~zenek napisał(a): Ktoś napisał , że czy to się nam podoba czy nie to pieszy NA PASACH MA PIERWSZEŃSTWO. NA PASACH. !!!!! A nie jak pociąg pośpieszny nagle wkracza wprost pod koła samochodu. Jedź nawet 30 na godzinę to w miejscu się nie zatrzymasz. Narobili bajzlu z tymi przepisami i są skutki. A pieszemu nie wytłumaczysz. On ma pierwszeństwo, bo zakup marchewki czy ogórków jest najważniejszy.

Masz obowiązek się zatrzymać jak pieszy zbliża się do pasów. Czego nie rozumiesz?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.