~~Stalowoniebieski Omieg napisał(a): Ktoś napisał: ~~Jan napisał(a): Lepiej prędzej jak później. Ja będę bardzo uważnie obserwować co będzie się działo w szkołach.
Myślę, że Dyrektorzy wykażą się maksymalną odpowiedzialnością za bezpieczeństwo naszych dzieci. Jeśli w klasie mojego dziecka będzie przymusowa kwarantanna przez chorobę Pedagoga, to ja w pierwszy dzień jej ogłoszenia robię wszystkim swoim domownikom test RT-PCR, żeby nie było wątpliwości, że w razie rozwoju choroby w naszym domu zakażenie pochodziło od któregoś z nas, a dalej sprawa do Sądu o odszkodowanie.
WTF?
A jeżeli okaże się, że wynik testu jest pozytywny i twoje dziecko było źródłem zarażeń, to ciebie puszczamy z torbami!
Skąd się tacy bezmyślni ludzie biorą?
Zgadzam się z Tobą.
Tyle, że w moim domu wszyscy, którzy mieli możliwość zastosowali się do zaleceń WHO, oprócz najmłodszego dziecka i to o jego bezpieczeństwo walczę. Oczekuję odpowiedzialności od osób, którym powierzam swój największy Skarb, podporządkowania się zaleceniom o których mówi jednogłośnie cały świat, bo praca w służbie zdrowia jak i oświacie, to nie tylko praca, ale przede wszystkim służba!!! Kto tego nie rozumie, a myślenia powinien się już nauczyć na etapie kształcenia podstawowego, nie powinien pracować w takim zawodzie.