Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Epidemia niezaszczepionych rozpędziła się na dobre, w Polsce 917 nowych zakażeń, zmarło 20 osób, cztery nowe zakażenia w powiecie
13926
qwax_
26 września 2021r. o 17:16
M21W2 napisał(a):
Do was nie dociera że badania nad szczepionką mRNA zostały zapoczątkowane w 2009 r. wtedy też po raz pierwszy podano szczepionkę mRNA człowiekowi .
To właśnie ta wiedza pomogła w szybkim tempie opracować szczepionkę przeciwko covid 19 .

I te próby z 2009 były skuteczne? To, że ponad 10 lat temu były prowadzone próby ze szczepionkami nie oznacza, że ta metoda jest skuteczna i bezpieczna. Więc to żaden "argument". Podaj przykład jednej szczepionki mRNA, która przeszła wszelkie testy i została wprowadzona do powszechnego stosowania.
M21W2 napisał(a):
Policja w Melbourne użyła gazu pieprzowego i gumowych kul przeciw demonstrantom w Melbourne, którzy sprzeciwiają się lockdownowi obowiązującemu w mieście. Protestujący zablokowali jedną z ruchliwych dróg w rejonie miasta. Trzech funkcjonariuszy zostało rannych. Aresztowano 40 osób.

A więc nie oglądałeś filmiku wrzuconego przez mnie - albo oglądałeś i zapomniałeś o czym był ;)
Ja wkleiłem film pokazujący wypowiedzi australijskich polityków wprowadzających coraz to nowe ograniczenia dla ludzi.
I w efekcie tych bzdurnych i totalitarnych zapędów władzy, Australijczycy zaczęli masowo protestować.
Masz jeszcze raz -pewnie napiszesz, że tego nie popierasz, chyba, że to będzie realizowane cudzymi "ręcyma" ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
26 września 2021r. o 17:22
M21W2 napisał(a): Januszku nie pisałem Daj Głos a Ty nadal to robisz bez komendy .
Gamoniu o czym dyskutujemy , o szczepieniach i covidzie , nie chce mi się szukać niedawnego Twojego wpisu że w tym temacie nic nie czytasz i nic Ciebie to nie obchodzi .
Gamoń taki jak Ty nigdy do niczego się nie przyzna , do tego trzeba być mężczyzną .
Głupcze są wiarygodne źródła informacji Ty tylko znasz wiki ? .

ale z ciebie kosmiczny wręcz dureń ...

oczywiście że nie czytam o tych szczepieniach bo mam to w dupeczce...
tak pisałem kmiocie bo taka jest prawda...nie czytam bo gów..o mnie obchodzi ta czy kolejna zapewne sztucznie napędzona ''pandemia''
pisanie tych propagandowych tekstów zostawiam takiemu jak ty ''gebelsikowi'' ;D

''wiarygodne źródła''?
a na jakiej podstawie tak sądzisz popieprzony oszołomie?
to źródła qwax-a są niewiarygodne bo stoją w sprzeczności do twoich poglądów...

powtarzam ci więc ...szczep się rano ,wieczór i w południe...
powiewa mi to ...;D
14240
M21W2
26 września 2021r. o 17:27
Nagranie Anny Martynowskiej – lekarki zawieszonej w prawach wykonywania zawodu Anna Martynowska to lekarka, która pełniła funkcję kierownika przychodni im. Marianny Orańskiej w Stroniu Śląskim. Po tym, jak w licznych wystąpieniach online i na żywo podczas marszów antycovidowców głosiła teorie spiskowe o nieistnieniu koronawirusa SARS-CoV-2, została tymczasowo zawieszona w prawach wykonywania zawodu. W styczniu bieżącego roku okres jej zawieszenia został przedłużony przez Sąd Lekarski na kolejne sześć miesięcy. Martynowska twierdzi, że obecne wydarzenia są „atakiem szatana” na ludzką cywilizację i polegają na mistyfikacji sytuacji kryzysowej. Do tej pory lekarka nie wycofała się ze swoich sprzecznych z wiedzą naukową poglądów, a w środowiskach koronasceptyków cieszy się dużą popularnością. Jej zwolennicy założyli nawet własny facebookowy fanpage o nazwie „Murem za dr Anną Martynowską”.

Czytaj więcej na: https://demagog.org.pl/fake_news/teoria-dr-anny-martynowskiej-o-pandemicznych-oszustwach-jest-falszywa/

Anna Martynowska, lekarka przyjmująca na co dzień w Lądku-Zdroju odzyskała prawo do wykonywania zawodu i znów może przyjmować pacjentów.

"Ponieważ w ostatnim czasie lek. Martynowska zaprzestała głoszenia publicznie szkodliwych dla jej pacjentów opinii, sąd uznał, że należy dać jej szansę powrotu do zawodu i nie przedłużył zawieszenia" - potwierdza prezes Dolnośląskiej Izby Lekarskiej, Paweł Wróblewski.

25 sierpnia sąd uznał, że dr Martynowska może wrócić do leczenia pacjentów
Do wyroku sądu w kontekście innych zarzutów wobec dr Martynowskiej jest jednak wciąż jeszcze daleko.

"Sprawa trwa, pani Martynowska ma kilka zarzutów, sąd czeka na opinie biegłych, a jeżeli powróci ona do swoich niebezpiecznych dla jej pacjentów praktyk, sąd może kolejny raz zawiesić jej prawo wykonywania zawodu do czasu rozstrzygnięcia sprawy" - komentuje Paweł Wróblewski.
https://klodzko.naszemiasto.pl/doktor-anna-martynowska-z-ladka-zdroju-znow-przyjmuje/ar/c1-8428685

Qwax to takich oszustów sądy zawieszają .
22258
#Horus nieaktywny
26 września 2021r. o 17:34
widzisz dupku?
tak się wywiera presję na lekarzy...to zwykły pisdzielski szantaż ...

albo bedziesz nas popierać albo zabierzemy ci prawo wykonywania zawodu a wtedy?

nie zapłacisz rachunku za najem ,prąd i odwiedzi cię komornik...
a to czy będziesz miała ty i twoja rodzina jeść nas pisdzielcównie obchodzi...

podoba ci się jak widzę takie ''podejście'' pisdzielski kmiocie...;D

już cię widzę w pozycji mającego chociaż odrobinę władzy popieprzony ''demokrato''
na gettach by się nie skończyło ...jestem pewien ...

w kontekście tego co wkleiłeś raczej nie pisz ze ty kiedyś walczyłeś o dobro ludzi bo właśnie wyszła prawdziwa twoja natura...
~~Żółtopomarańczowy Szparag niezalogowany
26 września 2021r. o 17:43
https://nczas.com/2021/09/26/dzieci-szczepienia-i-covid-19-ordynator-szpitala-ujawnia-niewygodne-fakty-video/
14240
M21W2
26 września 2021r. o 17:51
Januszku , takie protesty jak w Australii odbywają się w wielu krajach Europy , nie zaprzeczyłem niczemu co jest w filmiku .
Tam rząd podjął bardzo restrykcyjne decyzje , ja takich nie popieram , dałem temu wyraz wielokrotnie .
Ty Januszku myślisz tylko o krytykanctwie jakby to był twój wyuczony zawód .

Qwax obejrzałem cały filmik , Twój komentarz jest nie adekwatny do zaistniałej sytuacji .
Powtarzam Tobie nie wiem po raz który , jak nie było szczepionek byłem za każdym możliwym sposobem walki z Covidem ,
często pisałem Dystans , Dezynfekcja Maseczki .
Teraz jak nasz rząd zrobi to co Australijski razem z Tobą pójdę na manifestację - zapamiętaj to na wszelki wypadek .
Każdy z nas podjął jakąś decyzję ja widzę zdecydowanie większe zagrożenie dla społeczeństwa ze strony wirusa , Ty uparcie bez dowodów piszesz o OLBRZYMICH negatywnych skutkach szczepień pomijasz milczeniem o negatywnych skutkach covida i skutkach ubocznych po przechorowaniu .
Nie dociera do Ciebie 232 mln zakażeń i ok 4,6 mln zgonów - zbyt mało żeby z tym walczyć ?
~~danek niezalogowany
26 września 2021r. o 17:57
Przekonywanie antyszczepionkowców to syzyfowa praca.
Nie się q..wa nie szczepią, będzie ich stopniowo coraz mniej.
14240
M21W2
26 września 2021r. o 18:07
Horus napisał(a): widzisz dupku?
tak się wywiera presję na lekarzy...to zwykły pisdzielski szantaż ...

albo bedziesz nas popierać albo zabierzemy ci prawo wykonywania zawodu a wtedy?

nie zapłacisz rachunku za najem ,prąd i odwiedzi cię komornik...
a to czy będziesz miała ty i twoja rodzina jeść nas pisdzielcównie obchodzi...

podoba ci się jak widzę takie ''podejście'' pisdzielski kmiocie...;D

już cię widzę w pozycji mającego chociaż odrobinę władzy popieprzony ''demokrato''
na gettach by się nie skończyło ...jestem pewien ...

w kontekście tego co wkleiłeś raczej nie pisz ze ty kiedyś walczyłeś o dobro ludzi bo właśnie wyszła prawdziwa twoja natura...

Za to Ty DUPOKU nic nie widzisz , po za Konfederacją wszystkie partie i wielu doradców medycznych naciskają na rząd PiS aby wprowadził ustawowo obowiązkowe szczepienia i to w kilku zawodach , między innymi służby medyczne , mundurowe i nauczycieli .
PiS za to jest krytykowany , motywują to tym że boi się straty wyborców , prym w tej krytyce wiedzie PO i Lewica , potencjalna koalicja po wyborach .
Nie dziwię się Tobie DUPKU - Twoja nienawiść do PiS jest jak nieuleczalna choroba .

Dopisane 26.09.2021r. o godz. 18:07:

~~danek napisał(a): Przekonywanie antyszczepionkowców to syzyfowa praca.
Nie się q..wa nie szczepią, będzie ich stopniowo coraz mniej.

Ich mi nie żal , żal tych co im uwierzyli . uwierzyli przez ich szaleńcza aktywność w powielaniu kłamstw .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.