Horus napisał(a): ''Dopiero kosztował 4-6 zł za litr. Teraz cena dochodzi do 10 zł, a bywa, że i więcej. – Sama w sklepie zaczęłam się zastanawiać. Nie, to chyba niemożliwe. Taka cena za olej? – przyznaje naTemat rzecznik praw konsumenta ze Szczecina. Mówi, że mnóstwo takich sygnałów dostaje od ludzi. Wszyscy są w szoku, nie dowierzają. – Wszystko drożeje, ale olej to strzał w dziesiątkę, bo tu wzrost widać najbardziej – zaznacza
"Miesiąc temu płaciłam za olej kujawski 6.45 zł, teraz 9,99" – punktują internauci. Zamieszczają w sieci zdjęcia cen.
– Odczuwamy wzrost cen rzepaku. W porównaniu do ubiegłego roku podrożał praktycznie o 100 proc. – mówi nam prezes Krajowego Zrzeszenia Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych.''
dzisiaj chleb w piekarni z której go biorę poszedł w górę o 0.60 gr.
nie sprawdzałem ale może musztarda potaniała....;]
No i brawo PiS! W zasadzie chyba każde pokolenie musi o własnej głupocie się przekonać. I dlatego popierają tępych socjalistów, w tym wypadku PiSowczyków. Jak się to skończy wiadomo, ale ludzie głupi i myślą, że rząd ma pieniądze i może im dać. A rząd ma tyle, co zabierze nam w podatkach i innych opłatach.
Czyli brawo PiS - wyznawcy Kaczora niedługo już przekonają się, jak wygląda powtórka z rozrywki typu Gierek. Większość już nie pamięta, więc brawo PiS.
Szkody tylko, że przy okazji dostaną po kulach zdrowi na umyśle i ciężko pracujący ludzie.
A żeby było śmieszniej Kaczor realizuje takie pomysły:
https://www.o2.pl/biznes/banknot-z-lechem-kaczynskim-nbp-pokazal-jak-wyglada-6694888028388192a
PiSowcy będą oprawiali w ramki i wieszali na ścianach.