Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Od stycznia 1500 zł kary za jazdę na rowerze i hulajnodze bez uprawnień, wysokość kary, wydaje się szokująca
~~Złocistozielona Daglezja niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 13:22
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Herbaciany Hiacynt napisał(a): A jakie to k...a uprawnienia trzeba mieć na rower to jedno. Drugie to czym się różni nieletni od np. 30 latka nie znający przepisów drogowych.

a właśnie takie powinno istnieć ...
podstawy ruchu drogowego każdy użytkownik drogi powinien znać bo jak widzę niekiedy to co widzę tu kurna nie wiem czy się śmiać czy płakać...
pomijam to jak niekiedy rowerzysta potrafi swoim zachowaniem wkur....zdenerwować ...;D

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Czarnofioletowa Lawenda niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 13:25
Tym razem nie spotkaliście zaniepokojonego mieszkańca Bolesławca? Aż dziwne...
~~Złocistozielona Daglezja niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 13:26
Horus napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Herbaciany Hiacynt napisał(a): A jakie to k...a uprawnienia trzeba mieć na rower to jedno. Drugie to czym się różni nieletni od np. 30 latka nie znający przepisów drogowych.

a właśnie takie powinno istnieć ...
podstawy ruchu drogowego każdy użytkownik drogi powinien znać bo jak widzę niekiedy to co widzę tu kurna nie wiem czy się śmiać czy płakać...
pomijam to jak niekiedy rowerzysta potrafi swoim zachowaniem wkur....zdenerwować ...;D

Jest takie coś że nieznajomość przepisów nie zwalnia z odpowiedzialności . Tzn. jeżeli założysz sobie działalność i coś źle zrobisz nie wg przepisów prawa skarbowego czy karnego itp. np. produkcja czegoś bez odpowiednich zezwoleń i warunków to podlegasz karze i w twojej kwestii jest się zaznajomić z przepisami i ustawami na ten temat i nic ci nie pomoże w sądzie że powiesz "ale ja nie znałem tych przepisów i nikt mi nie powiedział" .
22258
#Horus nieaktywny
31 grudnia 2021r. o 14:46
jak odpowiedzialność rowerzysty?
np. wymusza pierwszeństwo i wali mi w auto...wgnieciony czy porysowany lakier błotnika czy drzwi...
wzywam Policję i co?
on ewentualny mandat a ja?...z kogo ściągać kwotę na pokrycie szkód?
jeśli uszkodzi mi samochód inne autko to kwota idzie z jego polisy a w przypadku rowerzysty ?

jest tylko jedno ,chore wyjście ...sprawa cywilna na podstawie protokołu Policji...
ile to może trwać?
a co jeśli ktoś nie ma odpowiednich pieniędzy i będzie ''cykał '' po 50 zł a lakierowanie uszkodzonego elementu to 1000 czy 1500 zł?

wprowadzanie nowego ''przedmiotu '' to kosmiczna durnota...
dwie godziny miesięcznie z WoS o przepisach sprawę by załatwiło ...

teraz tylko czekać na kolejny ''przedmiot'' ze znajomości obsługiwania windy...:D
~~V8 niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 15:55
No i teraz jak madka za 500+ kupi gowniakowi 10+ hulajnoge to Pan pislicjant wypiszę mandacik w wysokości 3x500+ czyli kasa wraca... Tak to ma się odbywać... Zarabiacie więcej drzecie mordy ze PiS daje i tak jest super to teraz po mieście 55km/h i już 50zl mandacik i kasa wraca... Tak to PiS wam daje...
~~Gnojek na hulajnodze niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 16:26
W dupie to mam .
~~Pomarańczowożółty Pustynnik niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 16:30
Pisowskie durnie?
~~XYZ niezalogowany
31 grudnia 2021r. o 16:36
~~V8 napisał(a): No i teraz jak madka za 500+ kupi gowniakowi 10+ hulajnoge to Pan pislicjant wypiszę mandacik w wysokości 3x500+ czyli kasa wraca... Tak to ma się odbywać... Zarabiacie więcej drzecie mordy ze PiS daje i tak jest super to teraz po mieście 55km/h i już 50zl mandacik i kasa wraca... Tak to PiS wam daje...

A odpowiedz Dzbanku jeden kto każe łamać przepisy , PiS wprowadza
a ty je przestrzegaj robiąc w bambuko PiS , i nie będzie zwrotów 500+
których nie możesz przeżyć , zalazł się wreszcie rząd co dba o obywatela
A Dzbany takie jak ty zazdroszczą , do budy!!!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza
REKLAMA Zapraszamy