Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
14. emerytury w tym roku nie będzie, bolesławieccy emeryci zawiedzeni
~~Milioner Donald TUSK niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 13:18
Zapamiętaj SOBIE Pierwiosnek 14 miała być tylko RAZ .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
9 stycznia 2022r. o 13:29
~~Dway napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Prawdą jest że Kaczyński na wiecu wyborczym w Płocku powiedział że 14 emerytura będzie na stałe .
Nie obiecał 30 tyś . kwoty wolnej od podatku , otrzymałem emeryturę 4-01 , jest wyższa 0 185 zł razy 12 miesięcy
= 2220 zł , a więc więcej niż dwie czternastki .

Lucek , na ile gazu starczy ci ta podwyżka ? Ja swoją dostanę pod koniec miesiąca ,wg. wyliczeń Kaczyński zabierze mi ok. 20 zł . Pracuję nadal , pierwszego dostanę ok 100zł mniej .Masz szczęście że się nie uczyłeś .

Ja też pracuję nadal , truskawki przykryte na zimę włókniną , u mnie butla gazu starcza na miesiąc , kosztuje 86 zł razy 12
= 1032 , mam też płytę indukcyjną przepływowy podgrzewacz wody , za prąd zapłaciłem więcej 40 zł więcej to jest 480 .
Jeszcze 1000 został na drobne wydatki .
To wszystko nie ważne , ważne to że mniej zabierają - 30 tyś wolne od podatku to znacznie więcej niż 3 .
Gratuluję emerytury i zarobków razem powyżej 13 tyś . miesięcznie tylko wtedy możesz stracić tyle co wyliczyłeś .
~~arek niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 13:33
No i dobrze.
Najwyższy czas skończyć z tym bezsensownym rozdawnictwem publicznych pieniędzy.
Jest znacznie więcej ważniejszych potrzeb społecznych.
~~Limonkowa Truskawka niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 13:50
Przecież nie płaci się podatku, tylko nieodliczoną składkę zdrowotną. Moja emerytura dzięki temu jest miesięcznie wyższa o 78 złotych.
Niech będzie tylko trzynastka, najwyżej emeryci i renciści nie będą płacić 14 składek zdrowotnych w roku, tylko 13.
~~Morelowy Miskant niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 14:36
Pieniądze z OFE oddane ? które ryży gwizdnął,ale wiek emerytalny to łobuzy POtrafili podnieść,tak żeby mało kto załapał się choćby na jedno świadczenie,tak dbali o starszych, więc przestańcie się naprężać zwolennicy KO
~~Złotobrązowa Języczka niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 14:44
~~John Kapela napisał(a): Jesteście jak PEŁO z programem "siemiu umarłych walczy o życie" PiS święty nie jest ale Peło to jest symbol oligarhi brukselskiej lewackiej utopii.

Takiej zgnilizny jak teraz nie było od kiedy żyję, Masz narąbane w czaszce. Obajtki nie wymieniając wierchuszki to dopiero oligarhia, Teraz garną do siebie nie łyżką ale chochlą,
~~Białawoszara Krokosmia niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 14:53
~~Morelowy Miskant napisał(a): Pieniądze z OFE oddane ? które ryży gwizdnął,ale wiek emerytalny to łobuzy POtrafili podnieść,tak żeby mało kto załapał się choćby na jedno świadczenie,tak dbali o starszych, więc przestańcie się naprężać zwolennicy KO

Żadnych OFE nikt nie ruszał idioto.
Pierwszy który chciał coś ukraść z OFE był Morawiecki, ale covid mu przeszkodził a później jego własny polski nieład.
~~Górnik niezalogowany
9 stycznia 2022r. o 15:19
~~Białawoszara Krokosmia napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Morelowy Miskant napisał(a): Pieniądze z OFE oddane ? które ryży gwizdnął,ale wiek emerytalny to łobuzy POtrafili podnieść,tak żeby mało kto załapał się choćby na jedno świadczenie,tak dbali o starszych, więc przestańcie się naprężać zwolennicy KO

Żadnych OFE nikt nie ruszał idioto.
Pierwszy który chciał coś ukraść z OFE był Morawiecki, ale covid mu przeszkodził a później jego własny polski nieład.

Niech mi Tusk odda moje wkłady w OFE, które mi zabrał około 40tysi., mało?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza